Vyměňte kolo za běžky a přijeďte na Stopu pro život

Autor

Jako skvělý tréninkový prostředek při prřípravě na novou cyklistickou sezónou lze v zimě využít běžky (více ZDE). Proto vás jistě bude zajímat, že jsme právě otevřeli přihlašování na všechny závody 9. ročníku zimního seriálu ČUS Stopa pro život. Seriál startuje 19. ledna v Novém Městě na Moravě 2. ročníkem obnoveného lyžařského maratonu Ve stopě Zlaté lyže a během dalších dvou měsíců nabídne další 4 tradiční závody v běžeckém lyžování.

Vyměňte kolo za běžky a přijeďte na Stopu pro život

Přihlašování na zimní závody otevíráme symbolicky 19. listopadu, tedy přesně 2 měsíce před startem prvního podniku v NMNM. S radostí také využíváme první sněhové nadílky, která dnes v noci zasypala nejen české hory, ale také města, městečka, vesnice, pole a louky v nížinách. Do závodů se nezapomeňte registrovat včas, je to jedinečná příležitost, jak ušetřit na startovném.

Zatímco Beskydy a Jeseníky pokryla první bílá tenká pokrývka už koncem září, další horské oblasti se nedočkaly sněhu natož bílého koně ani na svátek svatého Martina. Proč ale spěchat, když je teprve podzim, hlavně, aby se to třpytilo v zimě! Staré dobré přísloví moudře praví: Kdo si počká, ten se dočká. A právě dnes se všichni milovníci zimních sportů dočkali prvního pozdravu nadcházející zimy.  Teď je tedy ten správný čas spustit registraci na našich pět kvalitních zimních běžeckých podniků. Složení jednotlivých závodů se letos obešlo beze změn. Proč také měnit to, co spoustu let dobře jede. Horkou novinkou letošní sezóny SPŽ je tak kromě nových webových stránek Stopy pro život také zásadní prohloubení spolupráce se sérií evropských dálkových běhů Euroloppet. Právě užší propojení s Euroloppetem umožní pravidelným účastníkům Stopy nově okusit starty i na velkých evropských laufařských podnicích. 

Stopa pro život během uplynulých osmi ročníků vyrostla a vyzrála, nabízí skvěle připravené trasy pro aktivní běžce na lyžích, ale i pro rodiny a začátečníky. K tomu výborně vybavený servis a zázemí nejen pro závodníky, ale pro všechny návštěvníky akcí. Rok 2019 odstartuje 19. 1. počtvrté ve Vysočina Areně, která opět nabídne nabitý program pro celou rodinu, ale především obnovenou tradici jednoho z největších běžeckého závodu na lyžích pro hobíky u nás - „Ve stopě Zlaté lyže“. V případě nedostatku sněhu je připravená záložní varianta, která by měla stejnou podobu, jako program v loňské sezóně. O týden později (26. – 27. 1.) následuje Jilemnická 50, která je úzce spojená s bohatou historií ČKS SKI Jilemnice, únor ozdobí dva běžecké giganty Karlův běh na Božím Daru (16. – 17. 2.) a v tradičním termínu 23. – 24. 2. na Kvildě oblíbený Šumavský skimaraton. Se sezónou se 16. 3. rozloučíme na nejstarším českém běžeckém závodě na lyžích - Krkonošské 70 ve Špindlerově Mlýně. Určitě je z čeho vybírat, kromě Krkonošské 70 jsou navíc na všech akcích organizovány samostatné závody pro děti a nezávodní Open vyjížďky.

Právě při výběru zimních sportovních víkendů vám dobře poslouží naše nové přehledné webové stránky a zjednodušená registrace do závodů. Velkou úlevou pro všechny zahraniční závodníky je nová verze registračního formuláře v 9 jazycích. Všichni zájemci o start v našich závodech stráví při přihlašování maximálně 2 minuty. Na rozdíl od předchozí verze registrace si totiž závodníci již nemusí pamatovat své registrační číslo v systému KPŽ a mohou se hlásit rovnou. Ti, kteří si ale číslo pamatují, mají ještě větší časovou výhodu, protože systém po zadání registračního čísla vyplní veškeré údaje o závodníkovi sám. Po vyplnění požadované trasy, povinného souhlasu GDPR a volbě a provedení platby jste rychle přihlášeni do vybraného závodu.

Věříme, že si z naší běžkařské nabídky vyberete, že zima k nám bude štědrá, dáme si trochu do těla, užijeme si dosyta české hory s kamarády nebo celou rodinou a připravíme tělo na jarní závody 20. ročníku seriálu Kolo pro život.

Registrace do závodů SPŽ ZDE 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest