Výsledky a rozhovory s nejlepšími: Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO 2019

Autor

Z města automobilů si po cílovém spurtu veze vítězství nestor Kola pro život Pavel Boudný. V kategorii žen se také rozhodovalo v cílovém finiši, který pro sebe urvala nová vystupující hvězdička Tereza Neumanová.

Výsledky a rozhovory s nejlepšími: Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO 2019

Pavel Boudný, Ethic Sport Cycling team, 1. místo: "Tady v Boleslavi se mi vždy dařilo. Tuším, že už tak sedmkrát jsem zde vyhrál. Hlavně jsem rád za můj nový tým, protože tohle je moje premiérové vítěství v Kole pro život za Ethic Sport! Klíčem k úspěchu bylo být ze začátku závodu na špici. A to se mi povedlo. Na čele jsme jeli v pětičlenné skupince: Tomáš Višňovský, Honza Škartnitzl, Filip Rydval, Michal Malík a já. Hodně tahal Tomáš Višňovský, tomu se podařilo na Zvířeticích trochu odejet. Jeho náskok nebyl nijak velký. Tušil jsem, že se nám ho podaří dojet. Do cíle jsme jeli ve třech. Ve spurtu jsem si jak na Škarnu, tak na Tomáše věřil. A vyšlo to! Jsem moc spokojený.”

Bouda opět v plné síle!

Jan Škarnitzl, Mitas Mercedes Benz Praha Trek, 2. místo: "Věděl jsem, že spurtovat s Boudou bude těžký. Zkusil jsem proto delší spurt. Klukům jsem nastoupil a doufal jsem, že bych si mohl udělat menší náskok, který bych udržel do cíle. Ale Bouda reagoval bleskurychle a hned byl vedle mě. Nedal mi vůbec žádnou šanci. S druhým místem jsem ale spokojený, zítra mě ještě čeká pohárový závod. Boleslav byla díky rychlému profilu z tréninkového pohledu super! I to počasí vyšlo nadmíru dobře, pršet začalo až po našem průjezdu cílem.”

Trio na čele: Boudný, Višňovský a Škarnitzl.

Tomáš Višňovský, Česká spořitelna-Accolade, 3. místo: "Hned od začátku jsem za to bral. Snažil jsem se to co nejvíce vyselektovat, a to se mi i podařilo. Z vedoucí pětice jsme tam ze Spořky byli hned dva. Bohužel Filipu Rydvalovi v jedné ostřejší zatáčce uklouzl předek a spadnul. Než znovu nasedl na kolo, ztratil trochu času. Chtěl jsem mu pomoci, aby se k nám do skupinu znovu dotáhl a přestal jsem tahat na čele. Ale nepovedlo se, po závodě jsem se dozvěděl, že Filip měl z pádu poškozenou přehazovačku. Bylo to tedy jen na mně, abych udělal pro Spořku ten nejlepší výsledek. Ve stoupání na Zvířetice jsem klukům odjel. Věřil jsem si, že bych zkusil jet v úniku až do cíle. Ale před námi byly ještě dlouhé roviny a kluci mě zanedlouho dojeli. Ve spurtu jsem měl smůlu, vykopl jsem si tretru z pedálu a už se nedalo nic dělat. Škoda…”

Filip Rydval se poroučel k zemi z vedoucího místa...

 

Tomáš Višňovský při průjezdu zříceninou hradu Zvířetice nasadil k ataku.

Tereza Neumanová, Česká spořitelna-Accolade, 1. místo ženy: "Já jsem tady ještě nejela. Podle profilu jsem věděla, že by to měl být lehčí, ale přitom rychlejší závod než na Karlštejně. Měla jsem v plánu, že se po startu pokusím jet co nejvíce vepředu s nejlepšími muži, kteří jsou schopní udržet vysoké tempo. To se mi ale nepodařilo. Nejelo se mi úplně nejlépe, hodně jsem ještě cítila v nohách únavu z minulého víkendu ze silničního etapového závodu. Propadla jsem se až do další skupinky, kde byla i Janča Pichlíková. Různě jsme se spolu střídaly a spolu dojely až do cíle. Z druhého vítězství na KPŽ v řadě mám samozřejmě velkou radost. Jen doufám, že pocitově to bude lepší. :-)”

Tereza Neumanová a Jana Pichlíková celý závod spolu... 

 

Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO 2019

Muži, 54 km

Ženy, 54 km

 

Kompletní výsledky všech tras a kategorií závodu Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO 2019 najdetete ZDE

 

Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé