Výsledky a rozhovory s nejlepšími: Ralsko MTB Tour České spořitelny 2018

Autor

Velkolepý finálový závod Kola pro život v Ralsku se stal kořistí Pavla Boudného a Jitky Čábelické.

Výsledky a rozhovory s nejlepšími:  Ralsko MTB Tour České spořitelny 2018

1. Pavel Boudný (Česká spořitelna- Acollade): „Dopadlo to ideálně, maximální spokojenost. Vítězství jak v závodě, tak celkové v Prestige Trophy Kola pro život, co více si přát! Dnes tu navíc byla obrovská konkurence, o to je to dnešní vítězství pro mě cennější. Hodně lidí si myslelo, že nový závod v Ralsku bude jak šitý pro mě, ale zase tak lehké to nebylo. Tempo bylo intenzivnější a třeba oproti Znojmu tady byly i kopce. Hned zkraje, v jednom pískovém úseku, jsme se ve skupině trochu zamotali a klukům, co jeli na čele, se podařilo odskočit. V první skupince byl Honza Vastl a Martin Stošek. Za náš tým tam s nimi jel Matouch (Matouš Ulman). Spolu s Kulhecem (Jaroslav Kulhavý) a Matějem Průdkem nám dalo hodně práce si je dojet. V kopcích byli hodně silní. Podařilo se nám to až tak osmnáct kilometrů před cílem a musím přiznat, že jsem jen napůl věřil, že se nám podaří ten jejich náskok smazat… Ale na rovinách jsme měli převahu v rychlosti pro změnu my. V cílovém spurtu už Jarda na mě netlačil, věděl, že mi jde o celkové vítězství. Na rychlostní průměr dnešního závodu jsem se ještě nestihl podívat, ale kluci v cíli říkali, že jsme jeli více jak pětatřicítkou. Do závodu jsem nasadil osmatřiceti zubový převodník a stačilo to. Přetočený nohy jsem rozhodně neměl :-)."

 

2. Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing): „Mně se Ralsko hodně líbilo, bylo to zajímavý. Na rovinatých tratích už jsem dlouho nejel. V Plzni jsem se kvůli nachlazení do cíle nepodíval, ale tady jsem si pěkně zazávodil. Bavilo mě to, ale po mistrovství světa v Lenzerheide to byla po delší době doléčování zase větší intenzita. Dnes byl náročný hlavně ten hlavní kopec, kde jsem v písku trochu zůstal viset a ztratil kontakt s čelem. Ztráta se pak navyšovala a to bylo nepříjemný. Každopádně dnešní taktika byla taková, aby to Boudičovi dalo na celkové vítězství, tak jsme museli více máknou a kluky na čele si dojet. Mně ani tak o nic nešlo, ale klukům ze Spořky jsem chtěl pomoci. Každopádně dnes dobrý závod a dobrý rozjetí. V příštím týdnu bychom měli s Matoušem startovat na třídenním etapáku dvojic Cape Epic Izrael, snad se nám tam dobře povede…"

 
1. Jitka Čábelická (GAPP System – Cabtech): „Dnes jsem vybojovala své vůbec první vítězství pod jménem Čábelická. (Jitka Škarntizlová se před několika dny provdala za svého přítele Pavla Čábelického). Jelo se mi úplně stejně, jako když jsem byla ještě Škarnitzlová, žádnou změnu při jízdě jsem nezaznamenala. :))) Závod to byl hodně rychlý, já mám raději kopce a techničtější sjezdy, těch tady moc nebylo. Trať byla jinak zajímavá v hezkém prostředí. Chytla jsem dobrou skupinku kluků, prostřídávali jsme se, byli ke mně ohleduplní, takže dobrý. Pískové úseky byly naprosto v pohodě, já jsem na ně zvyklá od nás z Polabí, kde je písku taky hodně.“

Kompletní výsledky najdete ZDE.

Reportáž a fotogalerii připravujeme.


Ralsko MTB Tour České spořitelny 2018


Muži 53 km

Ženy 53 km

 

Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé