Výsledky a rozhovory s vítězi: Bikemaraton Drásal České spořitelny 2018 - sobota

Autor

První víkendový den byl na Drásalovi ve znamení ultramaratonských tratí - OBR (208 km) a A (117 km), které doplnily dtěské závody ČT Déčko Junior Torphy. Největším “obrem” se letos stal Jan Jobánek, “Áčko” vyhrál Pavel Boudný a Slovinka Blaža Pintarič. Z pěti účastnic Obra dorazily do cíle po neuvěřitelných 14 a půl hodině dvě ženy s velkým Ž: vítězka Leona Bušková a Natálie Sicháková. Klobouček dolů!

Výsledky a rozhovory s vítězi: Bikemaraton Drásal České spořitelny 2018 - sobota

Jan Jobánek (Superior Suninvent Team), vítěz trasy OBR, porci 208 km zdolal ve fantastickém čase 9:19:10 hod. Respekt!: "Uf, bylo to neskutečný! Obra už jsem sice několikrát vyhrál, ale těch třicet kilometrů plus hodně výškových metrů navíc bylo dost znát. Na takovouhle porci kilometrů se ani pořádně připravit nedá. Od startu se brzy na čele vytvořila čtyřčlenná skupina. Často jsem si z ní cíleně vystupoval. Nepotřeboval jsem být první na každém kopci, důležité bylo co nejvíce pošetřit síly. Nechtěl jsem se nechat vybláznit a vyplatilo se. Při druhém průjezdu Trojákem už jsem byl hodně vyvětraný, přesto jsem na tom byl líp než kluci.”

"Džobr OBR" - Jan Jobánek

Pavel Boudný (Česká spořitelna - Accolade), vítěz trasy A na 117 km. Grande Paolo dal klasického Drásala za 5:03:40 hod.: "Už jsem zde vyhrál asi třikrát, co si pamatuji. I z toho letošního vítězství mám velkou radost, protože to vůbec na trati nebylo jednoduché. Ze začátku jela na špici hodně velká skupina, zhruba desetičlenná. Tempo bylo celkem rozumné, nikdo to zbytečně nehrotil, každému bylo jasné, že to bude dlouhý závod. Já jsem se snažil ušetřit co nejvíce sil, na špici jsem proto skoro nechodil. V druhé půlce závodu už začali ze skupiny odpadat jednotlivci. Mně se jelo pořád dobře. Tak třicet kiláků před cílem jsem si říkal, že bych jim zkusil nastoupit. Ale rychle jsem si to rozmyslel, protože to bylo pořád ještě hodně daleko. Za poslední občerstvovačkou následoval těžký kopec. Tam to na nás zkusil Ráfek (Marek Rauchfuss), ale nepovedlo se mu to. Jeli jsme tak pořád pohromadě. Kilák a půl před cílem, když bylo jasné, že se bude rozhodovat ve finiši, jsem si vlez na špic a byl jsem rozhodnutý, že před sebe už nikoho nepustím. Ten dojezd mezi kanály a stromy je tady hodně technický, první pozice je velkou výhodou. V jedné zatáčce jsem cítil, jak tam někdo z boku dává rameno, ale pohlídal jsem si to. Samotný finiš už byl jen v mé režii. A teď už se těším na vyhlášení.”

Grande Paolo - Pavel Boudný

Blaža Pintarič (SLO - Pintatim), vítězka trasy A na 117 km dojela v absolutním pořadí na skvělém 33. místě v čase 5:52:30 hod.: "Jsem nadšená! Skoro šest hodin v sedle dalo neskutečně zabrat. Trať se mi ale hodně líbila, byly zde jak náročné výjezdy, tak i těžké, technické sjezdy. A navíc ta nádherná okolní krajina! Příští rok bych sem chtěla přijet znovu.”



Kompletní výsledky najdete ZDE.


Muži trasa OBR 208 km

Muži + Ženy trasa A UCI 117 km


Foto: Miloš Lubas, Jan Skřička

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé