Výsledky: Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO 2018

Autor

První letošní koloproživotní vítězství si na své konto připsal jeho letitý zlatý démon Pavel Boudný. Povedlo se mu to v Mladé Boleslavi. Mezi ženami nejrychleji letěla Jana Pichlíková…

Výsledky: Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO 2018

Škodovka v čele...

V pořadí třetí letošní podnik seriálu Kolo pro život hostila Mladá Boleslav pod hlavičkou ŠKODA AUTO. Na tradiční rychlé 53 km dlouhé trati s velmi malým převýšením se o vítězi nerozhodlo během závodu, ale až v jeho samotném závěru. Ve finiši si suverénně počínal  několikanásobný celkový vítěz Maldá Boleslav Tour ŠKODA AUTO, Pavel Boudný z formace České spořitelny - Accolade. „Boleslavský závod znám hodně dobře a sedí mi. Krátce po startu mě trochu vystrašil pád týmového parťáka Matouše Ulmana, který si ještě na asfaltu před nájezdem do terénu nehezky ustlal. Pak jsem navíc trošku ztratil v techničtějším sjezdu lesem, kde mě odpojil pomaleji jedoucí Filip Rydval, a já jsem zůstal v druhé skupince. Odskočil nám Martin Stošek (Symbio+ CE. Energy), ale jeho únik netrval dlouho."

Martin Stošek krátce v úniku

Bouda a spol se ho snaží docvaknout...

"Sjeli jsme se zase a pokračovali v pětici: já, Martin Stošek, Tomáš Višňovský, Honza Strož (oba Česká spořitelna – Accoleade) a Filip Rydval (Alltraning.cz). Martin to na trati na nás ještě párkrát zkusil, ale nepovedlo se mu to. Věděl jsem, že se bude rozhodovat až v cíli. Věřil jsem si do něj, ale obavy jsem měl z týmového kolegy Tomáše Višňovského, který je ve špurtech hodně dobrý. Musel jsem do závěrečných metrů dát všechny svoje síly, abych zvítězil. Povedlo se a jsem šťastný z prvního letošního vítězství. Snad to bude konečně dobré i v dalších závodech,“ okomentoval boleslavské zlato Pavel Boudný.

Pavel Boudný na Zvířeticích


Ženám poměrně s přehledem kralovala Jana Pichlíková (Erste Premier Petr Čech). „Tady je to fakt hodně rychlý závod. Pokud chceš uspět, nesmíš vystrčit hlavu z háku… (smích). Dost dlouhou dobu jsem jela v hodně dobré skupince, ale pak jsem z ní vypadla a asi pět kilometrů jsem musela jet za své. No bolelo to, co budu povídat, propadla jsem se do další skupiny, a s tou jsem už vydržela až do cíle. Trať byla hodně suchá, tvrdá, bláto skoro žádné. V Hustopečích byly větší kopce, ale míň techniky. Tady to bylo přesně obráceně. První místa ale těší obě stejně.“

Kompletní výsledky najdete ZDE.

Reportáž ze závodu a fotogalerii připravujeme na pondělí.

 

Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO 2018


Muži 53 km


Ženy 53 km

Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé