Výsledky - Oderská Mlýnice České spořitelny 2018

Autor

Nádherná, jedinečná, fenomenální! Oderská Mlýnice opět nezklamala. Navíc po loňském propršeném ročníku i vyšlo počasí. Z vítězství se raduje Martin Stošek a Jana Pichlíková.

Výsledky - Oderská Mlýnice České spořitelny 2018

Martin Stošek (Symbio+ CE.Energy): “Já mám tenhle závod rád. Jelo se hodně rychle. Vyhovuje mi, že jsou tady kopce, takže po startu byl prostor to hned vyselektovat. V prvním stoupání po otevřené louce za to vzal jako první Maty (Matouš Ulman) a víceméně jsme se hned ve čtyřech oddělili od ostatních."

Maty nastupuje ve stoupání na Luboměř. Uvisí mu jen tři...

"Jako první nám ze skupinky odpadl Višňa (Tomáš Višňovský) a do Mlýnice jsem jeli ve třech: já, Maty a Kristián Hynek. Prémii na vršku Mlýnice jsem si pohlídal, navíc to tam je zábava, jak tam je hodně diváků… "

Martin Stošek jako první zdolává Mlýnici...

... a za ním si to dávají Matouš Ulman s Kristiánem Hynkem 

"Jeli jsme pak dál ostrý tempo, nepolevovali jsme. Já jsem jel na vítězství, protože v posledních dvou letech jsem tu byl vždycky druhý a letos jsem chtěl už konečně vyhrát, ať se děje, co se děje. Na pětatřicátém kilometru ale přišla nepříjemnost v podobě přeznačené trati od nějakého záškodníka. Sjeli jsme i s motorkářem mimo ní a museli se kus do kopce vracet. To nás zezadu dojela skupina se Strožíkem (Jan Strož), Vastlíkem (Jan Vastl) a Višňou. Tošku nás to zlomilo. Maty ale zase za to začal brát a my jeli opět jen ve třech. Když už jsme se blížili k cíli, tak jsem si věřil, že to vyjde. Před cílovým sjezdem jsme s Matym spurtovali o pozici, kdo do něj najede jako první. Maty se nechtěl nechat, ale nebylo mu to nic platný. Bylo jasný, že právě tady se bude rozhodovat. Pustil jsem to z kopce, co to šlo a rovinku v cíli už pak před ním udržel.”

 

Jana Pichlíková (Erste Premier Petr Čech sport): “Nádherný závod! Jelo se mi suprově. Škoda, že před týdnem na maratonském Mistrovství světa jsem z jízdy neměla podobné pocity, jako jsem měla dnes. Všechno ze mě tady spadlo, byla jsem taková uvolněná. No, tedy nahoře, na otevřených prostranstvích, pěkně foukalo a záleželo, jak byl člověk zabudováný ve skupině. Tam to hodně bolelo. Navíc ve sjezdu před Mlýnicí se v naší skupině jelo na můj vkus trochu nervózněji, ale jak přišlo stoupání na Mlýnici, tak šly všechny obavy z nebezpečnější jízdy stranou. Atmosféra tam byla báječná, dokonce jsem měla čas ji vnímat. Asi třikrát jsem si plácla s diváky. Jednou z nich byla i Barča Průdková, která nemohla jet, tak nám alespoň přišla zafandit. Počasí vyšlo báječně, kupodivu po nočním dešti ani nebylo na trati moc mokrých míst nebo bláta. Pohoda… Z vítězné trofeje mám velkou radost, doma už tak budu mít druhé mlýnské kolo, po loňském triumfu.”


Jana Pichlíková v bouřivé atmosféře na Mlýnici...

 

Kompletní výsledky najdete ZDE.

Podrobnou reportáž a fotogalerii připravujeme na nedělní večer.

 


Oderská Mlýnice České spořitelny 2018

Muži B 56 km

 

Ženy B 56 km


Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest