Výsledky - Oderská Mlýnice Lesy ČR 2019

Autor

Nádherné babí léto doprovázelo letošní Oderskou Mlýnici. Kouzelnou trať s jedinečnou atmosférou hlavního závodu na 56 km jako první prolétl Jaroslav Kulhavý. Ženám kralovala opět Klára Pavelková.

Výsledky - Oderská Mlýnice Lesy ČR 2019

Jaroslav Kulhavý (Jaroslav Kulhavy Cycling Team) 1. místo, trasa B 56 km, 1:51:38 hod.: „Bylo to poměrně rychlé rozhodnutí. Že budu startovat tady na Oderské Mlýnici jsem se rozhodl až těsně před startem. Jsem rád, že jsem přijel a dobře si zazávodil. Tenhle závod má vždy skvělou atmosféru a ani letos tomu nebylo jinak. Rozhodlo se ve stoupání na Mlýnici, kde jsme nahoře na kopci zůstali jen ve třech. Spolu se mnou ve skupině byl ještě Bouda (Pavel Boudný) a Filip Rydval. Já jsem klukům hned v následujícím sjezdu trochu poodjel. Dojel si mě pak jen Bouda. Poslední kilometry před cílem tady v Odrách vedou po singlech z kopce. Dobře si pamatuju na můj poslední start tady, když jsem právě v tomto sjezdu vinou pomalejší zaváděcí motorky musel zpomalit, ztratil menší náskok a Bouda mě pak v cíli skočil. No a letos jsme ve společné sestavě jeli znovu k cíli. To nevymyslíš :-) Já jsem si ale sjezdík už víc pohlídal. I motorkář to víc rozjel a konečně to vyšlo na vítězství.“

Jaroslav Kulhavý a extáze ve stoupání na Mlýnici.

Kdo z koho? Kulhavý nebo Boudný?

Druhý Pavel Boudný (EthicSport cycling team) byl i se stříbrem spokojený: „Letos to byla nádherná Mlýnice. Konečně nebylo blato jako v předminulém ročníku. Počasí vyšlo neskutečně, na závod bylo i teplo. Sešla se zde i slušná konkurence, takže paráda. Na trati jsem měl dva technické problémy, kdy mi vlétl do kola klacek a musel jsem zastavit a vytahovat ho. Plus jsem chytil defekt zadního kola, ale mlíko se naštěstí hned chytlo, že jsem ani nemusel dofukovat. Jardu se mi i přes to po těchto problémech podařilo dojet. Sjezdy po kamenech jsem právě kvůli defektům nechtěl hrotit. Do cílového sjezdu si Jarda najel lépe na první pozici, nechtěl jsem se s ním loktovat a riskovat nějaký krkolomný pád. Druhé místo je taky dobré :-)“

Pavel Boudný v úvodním stoupání na Luboměř 

V kategorii žen už třetí závod KPŽ po sobě vyhrála Klára Pavelková (SUP Girls). Její čas se v cíli zastavil na hodnotě 2:10:54 hod. Druhá dojela Monika Kučerová (Head Pro Team Opava) a třetí Zuzana Skalická (Kellys bike-ranch team).

Klára Pavelková si přetěžké stoupání na Mlýnici očividně užívala.  

 

Kompletní výsledky najdete ZDE.

Reportáž a fotogalerii připravujeme na neděli.

 

Oderská Mlýnice Lesy ČR 2019

Muži, trasa B, 56 km

Ženy, trasa B, 56 km

Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé