Výsledky - Plzeňská MTB 50 Kooperativy 2019

Autor

Poslední prázdninový závod Kola pro život hostila Plzeň. Z města piva si vítězství odvážejí Martin Stošek a Klára Pavelková.

Výsledky - Plzeňská MTB 50 Kooperativy 2019

Martin Stošek (Vitalo Future Cycling) 1. místo, trasa B 57 km, 1:49:08 hod.: „Jsem rád, že se mi podařilo obhájit loňské vítězství. Letos to ale bylo pro mě nové v tom, že jsem se před dvěma měsíci do Plzně přestěhoval. Takže domácí zlato. :-) S Kristiánem jsme měli zase vymyšlenou předstartovní taktiku, jak z dnešního závodu vytěžit maximum pro náš tým. Kristián měl odjet a já se pokusit v druhé skupince o cílový spurt, protože ho mám silnější. Hned při prvním průjezdu na Krkavci jsme vepředu zůstali jen ve třech. Já, Kristián a společnost nám dělal Matouš Ulman ze Spořky. Celou dobu jsme spolupracovali. Vše nasvědčovalo tomu, že rozhodnout by se mohlo při zpátečním výjezdu na Krkavec. Kristián nastoupil a udělal si menší náskok. Ale ne tak velký, aby mu vystačil až do cíle. Maty ho dokázal zlikvidovat. Do cíle jsme tedy pokračovali opět ve třech. Na trati nás čekal ještě jeden poslední, menší, ale o to prudší kopec. S Kristiánem jsme to nechtěli nechávat na cílový špurt. Proto to pro změnu bylo na mně. Tak jsem za to na vršku vzal a kluky urval. Matouš, i když dnes jel výborně, na to už nereagoval. Náskok mi vydržel až do cíle. Věřil jsem, že se Kristiánovi podaří ve spurtu udolat Matouše a budeme mít zase double jako v Chrudimi, ale nevyšlo to. I tak je první a třetí místo super! A že dnes bylo velké vedro? Na trati mi to vůbec nepřišlo. Až teď v cíli ale cítím, jak to pěkně praží.“

Martin Stošek útočil už od začátku...

 

Druhé místo za Martinem Stoškem bral Matouš Ulman (Česká spořitelna - Accolade) a třetí skončil Kristián Hynek (Vitalo Future Cycling).

Ani druhý Krkavec nerozhodl...

V kategorii žen na stejné trati vyhrála Klára Pavelková (SUP Girls) v čase 2:16:05 hod. Druhá Tereza Neumanová (Česká spořitelna - Accolade) a třetí Pavla Havlíková (KC Kooperativa Jablonec n.N.) byly v cíli trošku rozmrzelé, protože o lepší umístění přišly blouděním na trati.


Kompletní výsledky najdete ZDE.

Reportáž a fotogalerii připravujeme na neděli.

 

Plzeňská MTB 50 Kooperativy 2019


Muži, trasa B, 57 km

Ženy, trasa B, 57 km


Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest