Výsledky a rozhovory s vítězi - Šumavský MTB maraton České spořitelny 2018

Autor

Jednadvacátého Šumaváka vyhrál Matouš Ulman a Jana Pichlíková.

Výsledky a rozhovory s vítězi - Šumavský MTB maraton České spořitelny 2018

Matouš Ulman (Česká spořitelna - Accolade): “Letos to je už moje třetí vítězství v Kole pro život. Dnes to ale nebylo vůbec jednoduché. Šumavák není zrovna úplně můj nejoblíbenější závod. Navíc od startu se mi nejelo moc dobře. Až do cíle to nebylo ono, chyběla mi taková lehkost v nohou, pohoda… Přesto jsem spokojený, když se vyhraje. :-) Po startu jsem se nehnal na prémie, prioritou pro mě byl samotný závod, ne se utavit hned na začátku. Udělal jsem dobře, že jsem do nich nešel, protože hned v prvním technickém kopci po projetí prémií se na čele utvořila čtyřčlenná skupinka. Já jsem si dojel Filipa Rydvala, který nám na prémiích trochu odjel. Přidal se k nám ještě Strožík (Jan Strož) a Skálič (Jaromír Skála). Ještě před Vimperkem jsme stačili dvakrát zmoknout. Pršelo krátce, ale celkem dost. Mě to ale vůbec nerozhodilo. Tretry už jsem měl stejně namočené z brodu, tak to bylo jedno. Ve stoupání Vimperkem od zámku k Vodníku od nás odpadli Honza se Skáličem. Na čele jsem se s Filipem pravidelně střídal. Začala má oblíbenější část Šumaváka, která je až do cíle více méně do kopce. Už předem startem jsem tady měl vytipovaná dvě místa, kde bych chtěl rozhodnou závod, pokud bych byl na špici. Hned v té první stojce před poslední občerstvovačkou mi nástup na Filipa kupodivu vyšel. Udělal jsem si na něj náskok a udržel ho až do cíle.”

Starťák - nervozita na startu. Hlavní favorité zleva: Filip Rydval, Matouš Ulman a Pavel Boudný

Šumavské prémie pro Filipa Rydvala.

Čelo závodu ve sjezdu na Nových Hutích.

Jana Pichlíková (ERSTE Premier Petr Čech sport): “Jsem sice ze Strakonic, řeklo by se skoro domácí závod, ale já Šumaváka na biku najetý vůbec nemám. Na Šumavu zavítám v rámci silničního tréninku, to ano, ale na horském kole ne. Jsem ráda, že už mě netrápí nachlazení, co jsem měla na Karlštejně. Dnešní déšť mi přišel vhod. Vedra mě sice nevadí, dnes navíc žádný extra pařák ani nebyl, přesto po dešti se trochu pročistil vzduch a bylo to hned příjemnější. Jedninou nevýhodou mokré trati bylo, že se mi zašpinily brýle. Moc přes ně vidět nebylo, ale nějak jsem to vydržela… . Na startu jsem měla obavy z Terezy Sáskové, kterou zmiňovali, že pojede. No, říkala jsem si, to bude dnes dobrá konkurence. Ale asi jsem špatně poslouchala, Terka startovala na céčku. Tak to bylo v pohodě… :-).”

Jana Pichlíková kraluje ženám na Kole pro život. Ani Šumavák nebyl vyjímkou.  

 

Kompletní výsledky najdete ZDE.

Podrobnou reportáž a fotogalerii připravujeme na pondělí.

 


Šumavský MTB maraton České spořitelny 2018


Muži B 54 km

 

Ženy B 54 km


Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest