Výsledky - Vysočina Arena Tour České spořitelny 2018

Autor

První víkendový den Kola pro život na Vysočině je úspěšně za námi. V hlavním závodě trasy B na 50 km zvítězili Martin Stošek a Jana Pichlíková.

Výsledky - Vysočina Arena Tour České spořitelny 2018

Martin Stošek (Symbio+ CE.Energy) “Na Nové Město mám jen ty nejhezčí vzpomínky, loni jsem zde vyhrál, letos taky. Ale jednoduché to vůbec nebylo. Pořád ještě cítím delší, dvouměsíční výpadek z jara, kdy jsem nemohl vůbec závodit. Po zranění jsem sice začal trénovat, ale závodní manko jen tak ničím nenahradíš. Už se ale cítím lépe, začíná se mi dařit. Teď jsem se vrátil z Portugalska, kde se jelo akademické mistrovství světa v cyklistice. Mně se zde podařilo dojet třetí na bikách v XCO a pátý v silničním závodě.”

Martin Stošek (Symbio+ CE.Energy) a jeho novoměstská trať KPŽ


A jak probíhal dnešní závod doma, v Novém Městě?
“Po startu oproti loňsku odpadl jeden kopec. Trochu jsem na něj spoléhal a čekal, že se to dříve nadělí. Takhle nás jelo na čele devět. Ale v technických pasážích v lese se skupina začala dělit. Odpadli i Honza Strož s Markem Rauchussem, až jsme vepředu zůstali jen ve čtyřech: já, Matouš Ulman, Filip Adel a Pavel Boudný. Bouda v kopcích trochu odpadal, ale pak si nás zase docvaknul. Je to jeho styl závodění, a pokud na trati není nějaký větší, delší kopec, tak mu není možné ujet. Počas závodu se o tempo staral především Maty. Zkoušel to, možná jen na Boudu…, ale nepovedlo se mu jeho ani nikoho z nás ostatních urvat. Asi dva kiláky před cílem postihl Boudu defekt, takže nám odpadl ten největší soupeř do finiše. Konečně jsme nebyli při dojezdu o vítězství v roli statistů :-). Když jsme přijeli sem do Arény, překvapilo nás, jak to bylo namotané. Každý jsme čekali, že to bude jako loni. Ale nebylo. Naštěstí to před závodem nešlo ani najet, tak jsme měli všichni stejné podmínky. Filipa to v jedné točce před tunelem trochu vyneslo. Trochu jsem se tam s ním postrkal, ale nic hrozného to nebylo. Předjel jsem ho. Zatím nám oběma ale Matouš trochu poodjel. Když jsem ho před nájezdem na most před cílem viděl, že má náskok, říkal jsem si, že takhle to přeci nemůže dopadnout, aby Maty, který je vyhlášený antispurtér, dojel pro zlato :-) Vzal jsem za to, pořádně přišlápl do pedálů a podařilo se mi za něj v cílové rovince schovat. Proto ani nebyl zase takový problém finiš s ním vyhrát.”

Vedoucí devítičlenná skupinka na 5. kilometru. V čele Martin Stošek...

Matouš Ulman (Česká spořitelna - Accolade) na čele ve stoupání nad Fryšavou

Jana Pichlíková (ERSTE Premier Petr Čech sport): “Hezká, jezdivá trať. Trochu mi to připomínalo Zadov. Ale občas jsem musela jet pěkný šrot, jak se to pořád přesýpalo ze skupinky do skupinky. Hodně jsem i odtahala na špici. Nevadilo mi to, protože jsem zase měla větší jistotu do sjezdů a technických pasáží. Zajímavé je, že závod v Novém Městě při Kole pro život bych vlastně neměla mít mám moc ráda. Před dvěma roky jsem si zde vykloubila rameno, závod nedojela a skočila v nemocnici. Na předloktí mám ještě dnes pěknou vzpomínku v podobě dlouhé jizvy. Když jsem stála na startu, tak jsem si na to vše vzpomněla…  Ale letošní Nové Město bylo úplně jiné a vyšlo mi parádně:-).”

Jana Pichlíková (ERSTE Premier Petr Čech Sport) první mezi ženami


Kompletní výsledky dnešních závodů najdete ZDE.

Podrobnou reportáž a fotogalerii připravujeme na pondělí.

 


Vysočina Arena Tour České spořitelny 2018 - sobota


Muži B 50 km

Ženy B 50 km

Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé