Výsledky - Znojmo Burčák Tour Kooperativy 2018

Autor

Z rekordně obsazeného závodu Kola pro život (2817 účastníků) si vezou vítězství Pavel Boudný a Jana Pichlíková.

Výsledky - Znojmo Burčák Tour Kooperativy 2018

Pavel Boudný (Česká spořitelna - Accolade) “Znojmo je tradičně hodně rychlý závod. Na čele jsme dlouhou dobu jeli v pěti. Čtyři dresy patřily nám ze spořky: já, Matouch (Matouš Ulman), Strožík (Jan Strož) a Višňa (Tomáš Višňovský). Doplňoval nás Martin Stošek ze Symbia. Občas se někdo pokusil odjet, ale ve finále jsme se k cíli blížili ve čtyřech. Bohužel měl smůlu Strožík, který chytil defekt. V posledním sjezdu to ještě zkusil Višňa, ale ani jemu se nepodařilo cuknout. Kousek před cílem za to vzal Martin Stošek a kousek poodskočil. Říkal jsem si, že mu to nenechám a zmáčknul jsem se, co to šlo. Ani nevím jsem tam nohama točil, prostě úplný doraz. Poslední levotočivou točku se mě podařilo před něj natlačit a projet ji po výhodnější vnitřní stopě, to rozhodlo.”

Jana Pichlíková (ERSTE Premier Petr Čech sport): “Dnes to bylo dobrý. Jak se mi blíží start na maratonském mistrovství světa, jsem už trochu nervozní. Do závodu jsem šla s tím hlavně si neublížit, něco si neudělat, hloupě nespadnout. Hlavně po startu to byl pěkný fičák, když se jelo z města dolů z kopce. Byla jsem poměrně vepředu, přesto jsem si nechávala před sebou trochu místa, abych se do ničeho nepřipletla. Ani jsem neměla čas se kouknou na garmin, jakou rychlostí jsem jela. Podívám se až doma, jaká číslovka tam byla. Chytla jsem poměrně dobrou skupinku, ve které se jelo. Kousek před Lampelberkem u vinic nás ale zezadu dojela velká skupina. Vepředu se nás ale točilo jen pět, ke konci navíc dost foukalo, tak to bylo náročný.”




Kompletní výsledky najdete ZDE.

Podrobnou reportáž a fotogalerii připravujeme na nedělní večer.

 


Znojmo Burčák Tour Kooperativy 2018

Muži B 57 km

Ženy B 57 km

Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé