Vysočina Arena Tour České spořitelny 2020 je tady!

Autor

Sedmý závod Kola pro život se uskuteční v Mekce českého biatlonu a bikerského Cross-country. Populární Vysočina Arena se zaplní již tento víkend. Kromě tradiční sportovní náplně a 5. ročníku veletrhu Test & Expo je připravená řada vylepšení a novinek: UCI maratonská trasa A, nedělní Gravel & MTB Rallye Vysočina (informace ZDE) nebo orientační závod na kolech Family Adventure (informace ZDE).

Vysočina Arena Tour České spořitelny 2020 je tady!

Přihlásit se dopředu online za výhodnější ceny je možné do středeční půlnociZDE.
Majitelé permanentek mají také poprvé možnost uplatnit tyto permanentky až v místě závodu!

Sobota 15.8.2020

Sobotní závodní program patří tradičním trasám seriálu Kolo pro život.

UCI Trasa A – 85 km, převýšení 1637m
Trasa B – 54 km, převýšení 1193m
Trasa C – 31km, převýšení 724m

Další informace najdete v kartě závodu ZDE, nebo pak v pátek před víkend na webu i FB v ucelené souhrnné prezentaci.
Mezi 10:00 – 14:00 bude také kdykoli možné vystartovat do Family Adventure – orientační vyjížďky pro celou rodiny. Sledujte mapu, najděte kontrolní body a zodpovězte na otázky. Veškeré doplňující informace naleznete ZDE.

Neděle 16.8.2020

Nedělní program otevřou od 9:00 závody pro děti všech věkových kategorií Junior Trophy. Ty se budou unikátně skládat ze dvou disciplín - klasické JT závody a poté Junior Trophy Downhill – výsledek se bude počítat z obou disciplín, přičemž v rámci JT Downhill bude mít závodník pouze jeden pokus. Bodový koeficient z Vysočina Areny je oproti jiným závodům 1,5b.

V 9:00 také odstartuje závod beranů i vlaštovek v rámci Gravel & MTB Rallye Vysočina. Tomu bude předcházet sraz účastníků a výklad trati u hlavního podia. Tratě budou složené z měřených úseků a transferů v lážo-plážo tempu. Více info ZDE.

Na Family jízdě medaile pro každého

Další šancí zapojit se do sportovního programu najdou rodiny a děti v nezávodní Family jízdě na 17 km a mládež na stejné trati v rámci dětského Junior Trophy Maratonu. Čeká je krásná trať po lesních pěšinách na hřeben nad Vlachovicemi, dolů po stezkách Cyklo Arény Vysočina. Děti, které startují na dětských závodech mají startovné na Family jízdě opět zdarma.

Doprovodný program a novinky 2020

Atraktivní Ninja dráha

Ninja dráha je super zážitek pro děti všech věkových skupin. Ninja dráha bývá součástí dětského programu v rámci akcí Kolo pro život a na dalších vybraných akcích České spořitelny. Mrkněte na trailer co vás čeká: Šílená zábava na skákací Ninja dráze může začít!

Video ZDE: https://www.youtube.com/watch?v=kx-RA4jth1o&t=8s

Bikerské uskupení Bike o’clock

Atraktivní program je nachystán pro děti. Obstará jej známé uskupení Bike o‘clock v čele s Damjanem Siriškim, extrémním akrobatem na MTB kole. Tuto partu znáte i z televizní show Československo má talent, kde se svými kousky postoupili až do finálové desítky. V rámci Bike academy, kterou také najdete v areálu závodu, budou po celý den pilovat své dovednosti na pump tracku a věnovat se dětem. Celý dětský program pak vyvrcholí tombolou a vyhlášením vítězů, v rámci kterého Damjan a jeho parta uspořádají fenomenální světovou show na kolech.

Fotky ze všech tratí pro všechny účastníky

Kolo pro život si také na letošní sezonu připravilo několik zásadních novinek. Jednou z těch velkých událostí totiž nově budou fotografie ze všech závodů i tras pro všechny účastníky seriálu, a to zcela zdarma! Účastníci závodních tras A, B a C, děti ze závodů všech věkových kategorií i rodiny na nezávodní Family jízdě tak budou mít možnost stáhnout všechny fotografie a jednoduše je sdílet se svými kamarády a rodinou. Odkaz na album naleznete v horní části oficiálních stránek https://www.kolopro.cz/kolo-pro-zivot/galerie/fotogalerie/. Na stránkách otevřete fotoaparát svého mobilu nebo počítače, vyfotíte svůj obličej a vyfiltrují se vaše fotky. Fotografie lze také vyhledat jednoduše zadáním startovního čísla do příslušného pole pro případ, že obličej by kvůli helmě a případným brýlím systém nerozpoznal.

Medaile pro každého z Family jízdy

Tou druhou velkou zprávou, kterou ocení především naši nejmenší cyklisté, jsou krom výše zmíněných fotek z dětských závodů také unikátní medaile pro všechny malé i velké účastníky nezávodní Family jízdy. A protože na Family jízdě nejde o umístění ani výsledný čas, v cíli bude čekat medaile skutečně na všechny účastníky. Medaile budou mít pro každý závod jinou podobu i tvar, proto se vám nestane, že byste doma měli dvě stejné.

Na všechny závody a doprovodné aktivity se letos poprvé můžete přihlásit také na místě.

Těšíme se na vás ve Vysočina Areně!

Tým KPŽ.

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé