Využijte zdarma projekty Chytrý trasér a SuperBiker na Oderské Mlýnici

Autor

Seriál závodů horských kol Kolo pro život 2019 se nezadržitelně blíží ke konci a s tímto faktem jde ruku v ruce i neustále stoupající zájem o naše hrdiny v oranžovém, všem známé jako Chytří traséři. Široká veřejnost pohybující se v závodech seriálu Kolo pro život si na pomocníky na trati zvykla a jejich služby vyhledávají čím dál víc, tak jak se ukázalo na náročné cyklistické akci ve Znojmě. Také druhý projet Tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz – SuperBiker - se na jižní Moravě představil více než úspěšně…

Využijte zdarma projekty Chytrý trasér a SuperBiker na Oderské Mlýnici

Chytří traséři
Projekt Alltrainingu a jeho kvalitu prověřilo Znojmo opravdu se vším všudy a traséři se s nečekanými podmínkami na trati vypořádali na jedničku. Tentokrát se na startu představili dva, konkrétně trasér Michal na trase C a na delší trase B Jakub, kterého jsme po závodě vyzpovídali a zjistili jak si „jedinečný“ závod užil.

Užiteční pomocníci na trati jsou od toho, aby poradili od správného rozložení tempa, přes optimální výšku sedla až po pomoc na trati v případě nějakých problémů. Pokud traséra v oranžovém dresu na trati potkáte, rozhodně se ho nebojte na cokoliv zeptat, ochotně vám poradí. Nejbližší možnost budete mít již na dalším dílu seriálu Kolo pro život v sobotu 21. 9. 2019 v Odrách.

Co nám řekl po Burčák Tour Jakub: „Přijel jsem s velkým předstihem před startem závodu, abych si stihl konec a začátek trati projet a zjistil jaká je situace na trati. Po prvním nájezdu do terénu, mě začalo být jasné, že procházka růžovým sadem to rozhodně nebude, spíš přesně naopak. Polní cesty byly brutálně podmáčené a plné bláta. Jasný příkaz podhustit pneumatiky, aby adheze k povrchu byla co nejlepší. Snažil jsem se tuto radu předat před startem každému, koho jsem potkal. V průběhu závodu na hlavní trase jsem se pak snažil radit, co to šlo a pokud to šlo, zejména o technice projíždění velkými loužemi nebo prudkými zatáčkami. Některé části trati byly nad moje síly, ale i s tím si člověk musí umět poradit a vzít kolo na ramena. Tady žádná rada nepomůže, je třeba vůle, výdrž a touha „to dát“. Cílovou rovinku si tentokrát užívali úplně všichni bikeři, každý byl rád že se z bahenní lázně dostal i s kolem do cíle. Já jsem dodržel stanovený čas dojel 55 minut za vítězným Honzou Strožem.“

SuperBiker
Po kratší pauze se ve Znojmě opět představil další z projektů Alltraining.cz - SuperBiker. Každý, kdo se před nadcházejícím závodem KPŽ do tohoto projektu přihlásí (ZDE) a stane se šťastným vylosovaným, zažije den v profesionální péči trenérů a fyzioterapeutů. Tentokrát se štěstí usmálo na Milana, který ve Znojmě jel svůj vůbec první letošní závod. Na populární Znojmo Burčák Tour přijel až ze vzdáleného Středočeského kraje.



Na stánku Alltraining v zázemí byl nejdřív Milanovi celý projekt dopodrobna představen. Probralo se vše potřebné, od optimálního oblečení, přes výživu, posed na kole až k samotné trase závodu. Jako dárek Milan ještě před startem obdržel „chytrý dres“, sportovní výživu Nutrend a spoustu cenných rad. 

Potom už se přešlo k praktické části přípravy, která je před závodem jednou z nejdůležitějších věcí: Rozcvičení a rozjetí, které mnoho závodníků z nepochopitelných důvodů podceňuje. Trenéři a další zájemci z řad účastníků závodu s Milanem vyrazili po trati závodu směrem k prvnímu stupání, aby si vyzkoušel náročnost mokré trati, ze které počasí udělalo jednu velkou výzvu. Při rozjetí absolvoval také jeden intenzivní úsek, aby se tělo pořádně nastartovalo. Pak už nezbývalo než si zopakovat všechny cenné informace před samotným startem a vyrazit do startovních koridorů na Masarykově náměstí v centru Znojma.

Milan v cíli závod zhodnotil: „Sport beru jako odreagování od reality a našel jsem v něm tu největší oporu v mém těžkém období. Od té doby sportuji téměř každý den. Od kluků z Alltrainingu jsem se dozvěděl spoustu nových a zajímavých věcí, které rozhodně využiji. Jsem úplný amatér a chtěl bych trenérům poděkovat za cenné rady.  Jsem si totiž jistý, že bez nic bych dnešní závod nedokončil.“

Milan bohužel spěchal po závodech domů, a tak ho minul rozhovor na podiu, ale o další ceny od Alltrainingu rozhodně nepřišel: 250 Kč slevu na zátěžový test + měsíc tréninku s Alltraining.cz zdarma v hodnotě 1490 Kč.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Využijte služeb Chytrých trasérů na dalším závodě Kolo pro život – Oderská Mlýnice Lesy ČR, více informací o službě naleznete zde: Kdo je Chytrý trasér

VYZKOUŠEJTE I VY DEN OPEČOVÁVANÉHO PROFESIONÁLA A STAŇTE SE SUPERBIKEREM V ODRÁCH! PŘIHLÁŠKY NAJDETE ZDE.  

NEVÁHEJTE VYUŽÍT TRENÉRSKÉ SLUŽBY ALLTRAINING.CZ PRO ZÁVOD 21. 9. 2019 V RÁMCI SERIÁLU KOLA PRO ŽIVOT V ODRÁCH.

Vy, co jste neměli štěstí, nebo máte ostych, stavte se v stánku Alltraining.cz při kterémkoliv závodě Kolo pro život. Poradí vám, jak správně zatížit organismus, jak nastavit správný posed, s tréninkem a dalších mnoho věcí týkající se cyklistiky. Můžete si zdarma vyzkoušet všechny pomocníky tréninku od všech zúčastněných sponzorů. Můžete se také přijít rozcvičit a rozjet na závod.

ZAČÍNÁ SE V 9:00 U STÁNKU ALLTRAINING V PROSTRANSTVÍ CÍLE.

Těší se na vás team tréninkového centra Alltraining.cz

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé