Vyzkoušejte nové trasy a Birell segment v Hustopečích

Autor

Pořadatelé Hustopeče AGROTEC Tour ŠKODA AUTO (28. 4. 2018) letos lákají závodníky na zbrusu nové, jezdivé trasy i mimořádný zážitek na Birell segmentu.

Vyzkoušejte nové trasy a Birell segment v Hustopečích

Po otvíráku na Brdech nabízí termínová listina seriálu Kolo pro život první moravský závod. HustopečeAGROTEC Tour ŠKODA AUTO se poprvé konal v roce 2015. Od té doby se místní pořadatelé ve spolupráci s titulárními partnery závodu snaží účastníkům nabízet nejen kvalitní sportovní zážitek, ale také den zpestřit nabitým doprovodným programem.

Místní raritou jsou určitě ochutnávky tradičních jihomoravských laskomin, kterým v minulých ročnících vévodily produkty proslulé hustopečské  Mandlárny, dále je to úžasná možnost vyzkoušet si jízdu nebo bagrování na nablýskaných strojích AGROTECu pod vedením ochotných instruktorů, roztomilé představení pro děti v podání Divadla Koráb nebo luxusní vyhlašování vítězů v obřím pojízdném kamionu s plazmovou obrazovkou.  Postupně se kultivuje i samotný areál zázemí, který se letos dočká dalšího zpevněného povrchu.

Hlavním tahákem 4. ročníku jsou ale nádherné a oproti minulým ročníkům jezdivější trasy. Účastníky závodních tras sice kopečky čekají, ale s mnohem přívětivějšími profily, ubyl také strmý výšlap hned po startu na hustopečský Starý vrch. Pořadatelé natrasovali nově nejen závodní trasy, ale také nezávodní Fitness jízdu ve dvou variantách délky tratě, takže šanci zažít na kole něco úplně nového mají úplně všichni, včetně dětí, které se mohou na trasu D – Fitness jízdu vydat spolu se svými rodiči, kamarády nebo dospělými známými.
Na nové trati nebudou chybět nádherné výhledy na kopečky Pálavy, dosyta si užijete průjezdy malebným prostředím vinohradů a rozkvetlých ovocných sadů. Zajímavým zpestřením bude průjezd nejníže položeným skiareálem v ČR, který se nachází v obci Němčičky. Účastníci pojedou především po polních a lesních dvoustopých cestách, v případě nepříznivého počasí máme připravenu takovou alternativu trasy, která se vyhne nejblátivějším úsekům. Vzhledem k současné předpovědi počasí - ideálních 22 stupňů Celsia – to vypadá, že záložní varianta zůstane na dalších ročníky.
K dispozici budou 3 občerstvovací stanice na hlavní závodní trase B, 2 občerstvovací stanice na kratší závodní trase C a 1 občerstvovací stanice na trase D – Fitness jízdě.
Kola dětí od 1 do 13 let se v rámci dětského seriálu ČT :D Junior Trophy roztočí stejně jako v předchozích letech od 9:00 a budou pokračovat po celé dopoledne přímo v areálu zázemí na posekaném zeleném travnatém okruhu.

Speciální upozornění si zaslouží zážitkové místo na závodní trase, tzv. Birell segment. Ten hustopečský bude ve znamení legrace, adrenalinu, ale také pořádné dřiny. Segment se nachází v novém a zároveň nejzajímavějším úseku trati. Ve spolupráci s místními pořadateli z SK Němčičky jsme pro závodníky připravili sjezd mezi slalomovými brankami po místní sjezdovce (nejníže položené sjezdovce v ČR) s následným průjezdem Němčičkami a výšlapem k rozhledně Kraví Hora. Celková délka úseku činí 2 kilometry a vzhledem ke sklonu místní sjezdovky doporučujeme všem závodníkům, aby si před startem zkontrolovali brzdy a vzorek plášťů na svých kolech. :-)

Neváhejte a přihlaste se do závodu on-line do středeční půlnoci (25. 4.) Na všechny trasy závodu se můžete přihlásit i na místě, ale při elektronické přihlášce ušetříte peníze.

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé