Znojemské výšlapy v parku

Autor

Ještě mokrá reportáž ze včerejších dětských závodů ČT :D Junior Trophy na Znojmo Burčák Tour Kooperativy.

Znojemské výšlapy v parku

Ve znojemském parku hnedle vedle majestátního klášteru Louckých vyrostla v pátek 6. 9. závodní trať pro již třináctý podnik Junior Trophy 2019. Tentokráte čekal bikery a bikerky v jednou kole třiktrát výšlap na nejvyšší bod, což prověřilo fyzičku všech závodníků. Vlhká tráva při dopoledním mrholení navíc trochu klouzala…

Start ze širokého startovního koridoru a ještě do kopce je tím nejlepším a nejspravedlivějším řešením, jak rozdělit rychlejší závodníky od těch méně „naspídovaných“. Každý tak do prvního výšlapu musel dát všechno, aby nezůstal na konci pelotonu. Jestli to lépe fičí do kopce klukům nebo slečnám, bylo možné sledovat při klání nejstarší kategorie 12 – 13 let, která se jezdí klasicky jako smíšená a jako úplně první.

Některým bikerům ale stoupání moc nechutnalo. Takový cyklista s číslem 6119 byl zřejmě zmožený prvními povinnostmi v novém školním roce, takže mu nezbyly sily na šlapání v sedle krásného stroje. Jakub Rozmahel se proto rozhodl nasadit speciální styl. Místo na sedlo si sedl na rám svého biku, udělal si pohodlíčko na řídítkách a nožkama se pomalu odrážel vstříc vrcholu. Rozhodně zajímavý styl, pokud nemyslíte na stupně vítězů.

Pořadatelé sportovních závodů mají právo udělit „divokou kartu“ závodníkovi, který patří mezi favority, ale nemá v daném ročníku soutěže vyjeté body do celkového pořadí, aby byl na startu zařazen na výhodnější výchozí pozice. Takovou kartu by si ve Znojmě určitě zasloužil Jakub Tesařík, který se přihlásil na poslední chvíli. To znamenalo, že nemohl startovat z první lajny. Jakub se nechal slyšet, že mu to ale nevadí, protože start je do kopce a on tam bude první. Jak řekl, tak udělal. Byl tam první a do cíle už před sebe nikoho nepustil.

Odborníci na módu nemohli chybět ani na jižní Moravě. Kdo si myslí, že si komisaři módního oddělení zajímají pouze o slečny bikerky, je na omylu. Ve Znojmě se, nejspíš po požití místních lahodných moků, rozverné módní policii nejvíce líbil Matěj Benda, který do závodu nastoupil v makeupu perfektně sladěném s barvou dresu-trička. 

Zatnou zubiska při závodění ve Znojmě, nemuseli jen závodníci, které čekal znojemský výšlap, ale i ti nejmenší, co ještě nemají na kole šlapátka. Ano, i piloti odrážedel dávají do závodění všechny síly a přitom i oni musí pořádně zatnout kusadla.

 

Tak to je z města  letos mokrých okurek všechno. Klasickým pohledem na majitele medailí třináctého dílu koloproživotní  Juniorky se s vámi na 14 dní loučíme. Těšíme se na viděnou v Odrách 21. 9.!

 

Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

Fotografie ze znojemského ČT :D Junior Trophy budou již brzy k vidění na webu Kolo pro život ZDE

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé