Závoďte na Vueltě s cyklisty z celého světa!

Autor

Pěkný den, závoďáci, jak jste strávili středeční sváteční odpoledne? Zahájili jste přípravu na příští sezónu? Nebo jste stále ve fázi offseason, takže jste si v rámci tréninku připravili espresso a přesunuli se zpátky na gauč?

Závoďte na Vueltě s cyklisty z celého světa!

Ať tak či tak, mnozí z Vás jistě sledovali strhující podívanou na španělské Vueltě, kde nejlepší vrchaři soupeřili o vysněný Maillot Rojo, červený trikot. Závěrečný kopec Alto de Moncalvillo byl jednou z ozdob letošní zkrácené silniční sezony.

Již v první polovině stoupání nastavil ostré tempo tým EF Education First díky čemuž mohl týmový lídr Hugh Carthy nemilosrdně zaútočit a rozvěsit vedoucí skupinu po kopci. S Carthym v tuto chvíli zůstává jenom Sepp Kuss, nikdo jiný nedokáže s vyhublým Britem držet krok. Rozdají si to tito dva o vítězství, férový souboj mano a mano, muž proti muži, až do cílové roviny? Ne, Carthy 2,5 kilometru před cílem zpomaluje a zezadu se dotahuje dalších 5 jezdců vedených Kolumbijcem Richardem Carapazem, průběžným vedoucím závodníkem.

Za pár chvil vykládá na stůl svoje karty Primož Roglič a dělá ze svých soupeřů trhací kalendář. Jediný kdo ho následuje je právě Carapaz. Jsme svědky ohromujícího souboje dvou nejlepších titánů letošní Vuelty. S kilometrem do cíle zkusí své štěstí i La Locomotora, Lokomotiva, jak je Carapazovi trefně přezdíváno.

Roglič ale na jeho nástup odpovídá protiútokem, na který již Carapaz nemá odpověď, všechny své náboje vystřílel níže ve stoupání při obraně své pozice lídra. Primož Roglič 8. etapu s drobným náskokem vyhraje. Vyjet na více než osmikilometrový kopec s maximálním stoupáním až 15 % mu trvalo lehce přes 24 minut.

Říkáte si, jak dlouho by to asi trvalo Vám?
Dokázali byste soupeřit s lehkonohým Slovincem, který ještě nedávno skákal závodně na lyžích? Nebo si věříte o něco méně, třeba na úroveň Sama Bennetta, nejlepšího sprintera letošní Vuelty, který do cíle etapy dojel s téměř půlhodinovou ztrátou?

Ať své ambice stavíte kamkoliv, není nic jednoduššího, než si kopec zajet a svůj čas zjistit.
V současnosti se cesta do regionu Rioja, který připravil kulisy pro toto divadlo na dvou kolech, zdá nemožná. Jak to tedy udělat? Stačí vlastnit cyklistický trenažer a zajet si cílový kopec 8. etapy s aplikací ROUVY, vytvořenou cyklisticky z Vimperka.

S ROUVY se projedete na nejznámějších cyklistických trasách jak s profesionálními závodníky, tak se stovkami dalších fanoušků z celého světa a to z pohodlí svého domova.
ROUVY samozřejmě nabízí víc, než jen závěrečný kopec středeční etapy.

Díky partnerství se španělskou Grand Tour můžete s touto aplikací objet 8 etap inspirovaných Vueltou, včetně tak ikonických stoupání jako Alto de l’Angliru nebo Tourmalet, na který dokonce ani profesionálové kvůli koronaviru vyjet nemohli.

A pokud se počítáte spíše mezi fanoušky Tour de France nebo italského Gira, není třeba házet kolo do příkopu. Svou formu můžete třeba otestovat na Mont Ventoux nebo na mytickém Stelviu, které před týdnem hrálo klíčovou roli v rozuzlení italské Grand Tour.

Tak neváhejte a objevte cyklistický svět s ROUVY z pohodlí Vašeho domova!
Zúčastněte se legendární Vuelty i Vy!

Více informací o závodním programu ZDE: www.RACE.ROUVY.com

 

Nejčastější chyby při tréninku na trenažéru
Autor

Hendiam explace ribus, aspisque nullandis as rehento que sunt, ullor aut exceate pliqui quodiat omnimus.Officia sectatios eicia dolorporem hicatem earum faccuptur.

Hendiam explace ribus, aspisque nullandis as rehento que sunt, ullor aut exceate pliqui quodiat omnimus.Officia sectatios eicia dolorporem hicatem earum faccuptur.

Hendiam explace ribus, aspisque nullandis as rehento que sunt, ullor aut exceate pliqui quodiat omnimus.Officia sectatios eicia dolorporem hicatem earum faccuptur.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé