VIDEO: Jak se obléknout na kolo

Autor

Správné oblečení já základním předpokladem pro to, aby si cyklista užil každou vyjížďku. Ve spolupráci s profesionály z Alltraining.cz vám přinášíme video nabité informacemi, které vám usnadní rozhodování, co si před příštím švihem vezmete na sebe.

VIDEO: Jak se obléknout na kolo

Na všech akcích seriálu Kolo pro život je pro děti nachystaný bohatý celodenní sportovní program. Připraveny jsou atraktivní závodní trasy i nesoutěžní rodinné cyklistické vyjížďky pro děti každého věku a výkonnosti, stejně jako doprovodný program plný zábavné výuky jízdy na kole a různých her a soutěží o atraktivní ceny. To své si u nás najde každé dítě, ať již má závodní ambice, nebo jezdí na kole „jen“ pro radost. Naším hlavním cílem je, aby si to u nás užil opravdu každý. Přátelská atmosféra a kamarádské prostředí jsou stejně důležité jako profesionální organizace a to, že dětem se nic nestane.

ČT :D Junior Trophy

Celodenní dopolední závody Junior Trophy se konají pod patronátem dětského kanálu veřejnoprávní televize ČT:D. Jsou určené dětem od 1 roku do 13 let, včetně nejmenších benjamínků na odrážedlech.

Konají se v bezprostřední blízkosti zázemí závodů, aby měli rodiče své ratolesti hezky na očích a mohli jim po celou dobu naplno fandit a psychicky je podpořit. Trasu tvoří bezpečný, ale atraktivní, přehledně vyznačený okruh dlouhý cca 1 km, který naplno využívá specifika dané lokality. Povrch tak může být zcela rovný a travnatý, stejně jako se klikatit mezi stromy po lesních cestičkách. Každý závod je jiný a nuda u nás rozhodně nehrozí.

Aby byly závody bezpečné a regulérní, startují chlapci a děvčata zvlášť, v časovém pořadí od nejstarších po nejmladší děti.

Kategorie a časy startů:

žákyně 12 - 13 let      9:00
žáci 12 - 13 let            9:00
žákyně 10 - 11 let      9:30
žáci 10 - 11 let            9:55
žákyně 8 - 9 let        10:20
žáci 8 - 9 let              10:40
žákyně 6 - 7 let        11:00
žáci 6 - 7 let              11:15
děvčata do 5 let       11:30
kluci do 5 let             11:40
odrážedla děvčata   11:50
odrážedla kluci         11:50

 

 

V prvním ze série nových videí vám zkušený trenér Mgr. Vojtěch Beran z Alltraining.cz poradí, jak se na kolo správně obléknout. Abyste se v sedle cítili dobře, musí mít váš organismus správnou teplotu. Což může na první pohled vypadat snadně, ale ve skutečnosti to jednoduché zdaleka není.

Ve videu se mimo jiné dozvíte, že:

  • více oblečení neznamená nutně lépe
  • neměli bychom zapomínat na termoprádlo
  • cyklista by na sobě neměl mít víc než tři vrstvy
  • třetí vrstva oblečení by měla být doplňková
  • co dělat, když začne pršet
  • proč jsou dobré návleky na ruce, nohy a tretry
  • jak vybrat a používat rukavice a cyklistické tretry
  • kterou částí těla se ztrácí nejvíc tepla
  • jaký je účel cyklistických kalhot
  • je vhodné vyrážet na vyjížďku s lehkým pocitem chladu
  • proč používat hřejivé emulze

 

Alltraining.cz

Tréninkové a rehabilitační centrum Alltraining.cz pod vedením zkušeného trenéra řady vrcholových sportovců Mgr. Vojtěcha Berana a fyzioterapeutky Mgr. Terezy Beranové je zárukou kvality a nejvyšší odbornosti v oblasti vrcholové i hobby cyklistiky. Alltraining už 10 let úzce spolupracuje se seriálem Kolo pro život, kde pomocí Chytrých trasérů radí závodníkům, jak rychle a efektivně zdolat záludnosti na trati.

Kromě oblíbených cyklistických kempů na Mallorce nebo školy MTB na různých místech České republiky nabízí Alltraining i další neocenitelné služby jako je zátěžový test cyklisty a nastavení správného posedu na kole.

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé