Do Brd a DO KOPCE!

Autor

První závod seriálu Kolo pro život je za námi. Cože, vy jste u toho (ne)byli? Nevadí, máme tu pro vás další „vymazlený“ podnik nedaleko Prahy, který vede po brdských hřebenech, revírem, jenž je právem označovaný jako ráj bikerů. Brdy jsou nejvyšším ryze českým pohořím, a proto o stoupání a technické pasáže nebude nouze. Chceme uspokojit, po čem bikerovo srdce touží. Výzvy, poměření sil na trati, krásná místa, komplexní zázemí a pro „cyklistické rodiny“ program pro každého. Nezpomeňte, že nejlevnější startovné je možné pořídit do půlnoci 17. května a následně se potkáme v sobotu ZDE
 

Do Brd a DO KOPCE!

Technické i kořenové pasáže

Možná vás překvapí, že Brdy jsou nejvyšší ryze české pohoří na našem území. Od první republiky přes nacistickou a komunistickou totalitu až do roku 2015 vládli centrální části Brd vojáci, veřejnost tam až na výjimky neměla přístup. Tím se staly místem, které v českém vnitrozemí z tohoto pohledu nemá obdobu. Proto se můžete těšit na technické i kořenové pasáže, pěkná stoupání i delší sjezdy, ale také na řadu rovinatých úseků s krásnými vyhlídkami po okolí. Panoramata budou…

Pověstné kopce a zázemí 

Kopce jsou přeci kořením cyklistiky, a proto nemohou chybět výjezdy na Skalku, Babku a Chlum, který je jedním ze tří dominantních vrchů v okolí Plzně (dále Krkavec a Radyně) s rozhlednou. Jejím stavitelem byl Filipe Heger, český stavitel, architekt a kreslíř z období pozdního baroka a klasicismu. Už dost historie a pojďme zpět na trať a do sedel. Můžete si vybrat: trasa A: délka 94 km / převýšení 2030 m, trasa B: délka 63 km / převýšení 1411 m 
nebo trasa C: délka 35 km / převýšení 826 m. Pojeďte do toho, terén tratí dokonale prověří nejen kondici, ale i vaše technické schopnosti. Po dojetí si můžete dopřát teplou sprchu, umýt si kolo a zakousnout něco dobrého k jídlu.

Pozvánka od Kristiána Hynka, vítěze Cape Epic a místňáka z Dobřichovic 

1) KPŽ je nejstarší seriál závodů v ČR. Kdy ses poprvé postavil na start? 
Nechával jsem se lapit postupně. Je návyková, je krásná. Zároveň je to těžký sport, který vyžaduje mimořádnou disciplínu. A je to sport na celý život.

2) Cyklistice holduje čím dál tím více nadšenců. Proč oslovila tebe? 
Částečně jsem odpověděl v předchozím bodě. Cyklistika je výjimečná i tím, jaký s ní získáte pohybový rádius, to moc jiných sportů nenabízí. A v neposlední řadě je to sport, který v podobě té horské cyklistiky může uspokojit i touhu po adrenalinu a po technických vychytávkách.

3) Kde tě v rámci letošního ročníku KPŽ můžeme potkat na startu? 
Uvidíme, co náš týmový kalendář dovolí a kam alespoň část našeho týmu zavítá. Rád bych například Trans Brdy – Dobřichovice, je to srdcovka a můj tréninkový revír.  

4) Jaké máš plány pro letošní sezónu?
Maraton horských kol letos čeká celá řada novinek na té nejvyšší profesionální úrovni. Nově se zformoval plnohodnotný Světový pohár, první díl navíc v Novém Městě na Moravě! Dále bude určitě zajímavé „velké, společné“ mistrovství světa v Glasgow – dalo by se říci, že je to taková „cyklistická olympiáda“. A já osobně mám cíl se vrátit k pravidelnému tréninku, posledních několik měsíců se mi to vůbec nedařilo.

Zábava pro celou rodinu 

Bez cyklistického potěru by akce nebyla kompletní, a proto nebude chybět Family jízda, ideální příležitost, jak se může projet celá rodina pohromadě. Na cestě vás bude čekat lesní občerstvovačka a v cíli každý obdrží dřevěnou medaili na památku.

Bike slovník pro celou rodinu 

  • Bidon – cyklistická lahev 
  • Traťovka – svačinka do dresu na trať, která dodá rychlou energii
  • Hlaďák – hm, to nechcete, když máte svačinku, tak se vám to nestane
  • Švih – výlet, vyjížďka 

Pojeďte na cyklistický kemp s FTVS UK + kurz dráhové cyklistky - Vzdělání, praxe, osobnosti
Autor

Patříte mezi milovníky cyklistiky, trávíte v sedle volné chvíle, závodíte, ale chcete se posunout dále? Nejen výkonem, ale rádi byste získali nové poznatky, zkušenosti od profesionálů a odborníků? Učit se sport není ostuda! Naopak, pojďte se školit od těch nejlepších. Proto Fakulta tělesné výchovy a sportu ve spolupráci s partnery připravila cyklistické kempy pro zájemce o vzdělání v oboru cyklistika se zaměřením na praxi. Letošní novinkou je také denní kurz dráhové cyklistiky. 

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé