Fičák, rychlý podnik „Mladá Boleslav Tour Škoda Auto”

Autor

Máte rádi rychlé tratě? Pak nesmíte chybět na startu kultovního podniku Kola pro život, Mladá Boleslav Tour Škoda Auto. Tratě jsou ve skvělé formě a tzv. zajeté do rychla. A nejen to, myslíme i na cyklistický potěr a hobíky. Pro ty nejmenší je připraven Dětský sportovní den a (ne)závodníci jistě ocení novou trasu TRIP. Chybět nebude ani skvělá atmosféra a špalíry fanoušků. Ideální tip pro váš druhý květnový víkend. Startuje se 11. května a bude to jízda. 

Fičák, rychlý podnik „Mladá Boleslav Tour Škoda Auto”

Bude to jízda!

Chceme uspokojit, po čem bikerovo srdce touží. Výzvy, adrenalin, radost z vítězství nebo pokoření svých dovedností. Zdaleka nejen to nabízí závod v Mladé Boleslavi. Pro amatéry i „závoďáky“ jsou připraveny tratě známé svojí svižností a možností projet si závod na plný plyn. Chcete si poměřit síly, zažít závodní euforii? V Mladé Boleslavi nesmíte chybět. Čekají vás krásná místa, komplexní zázemí a pro cyklistické rodiny program, který si užije každý.

Co se chystá na tratích 

Ti z vás, kteří znají okolí Mladé Boleslavi nebo se v minulosti zúčastnili některého ze zde konaných závodů, mohou potvrdit, že se zdejší terén vyznačuje dynamičností a dechberoucími panoramaty. 
Připraveny jsou pro  vás dvě závodní trasy. Trasa B, kde na vás čeká 51 kilometrů s převýšením 604 m, nebo mírnější trasa C, která měří příjemných 31 kilometrů s převýšením 414 m. Podtrženo a sečteno, tady si na své přijdou milovníci rychlých, jezdivých a technicky nenáročných povrchů. Jedinou libůstkou na trati, kde se závodníci, a to pouze ti na hlavní trase, více zapotí, je stoupání na zříceninu Zvířetice. Odměnou jim za to bude průjezd hradním příkopem a nádherné pohledy na monumentální ruiny hradu. 

 

 

Dejte si „TRIP“ 

Ano, řeč je o nové trase TRIP s délkou 40–50 km a startem za trasou B, pojede se nezávodně na trase B. Je určena hobby cyklistům, kteří si chtějí užít pohodovou vyjížďku a sdílet radost v partě. Nemusejí tzv. mapovat a poznají nová místa v sedle.

Co tahle vyzkoušet nový bike? 

Nezní to jako výzva? Díky našlapané půjčovně KPŽ 2024 je to možné. Přijďte vyzkoušet, jak jezdí topové modely značek Superior a Rock Machine. Ve vozovém parku najdete celoodpružené bajky, hardtail i gravely, např. Superior, model XF, XP i X-Road a Rock Machine Blizz CRB, skvělý Gravelride CRB 700. Užít si závod na kvalitním stroji může být výborným prožitkem. Co vy na to? Stačí si udělat rezervaci na vybraný model a velikost. Kolo vám připravíme na míru. Podívejte se na: https://eshop.sportprozivot.cz/kategorie/pujcovna/

Půjčovna kol Kolo pro život: užij si svou oblíbenou trať na TOP kolech!

V Boleslavi to žije

Bavit se musí celá rodina. Bez cyklistického potěru by akce nebyla kompletní. Připravena je proto nezávodní Family jízda Lesů České republiky (trasa D), která startuje po ukončení dětských závodů. Pozor, nezapomeňte na Dětský sportovní den a špekáčkový závod, který proběhne v pátek na dětské trase NOVA Junior Trophy. Čas a způsob závodu bude upřesněn. Kromě závodění se děti mohou zapojit do bohatého doprovodného programu nebo se naučit rovnováze na pumptracku s profíky v T-Mobile Adventure zóně. 

Dojde i na…

Užijte si bike show od dvojice profesionálních jezdců Damjan Siriški & Ondra Šenka. Předvedou vám freestylové i technické biketrialové triky – přeskoky, seskoky z velké výšky apod.

Bike slovník, ať jste v cyklistické partě „IN“

  • Bidon – cyklistická lahev 
  • Traťovka – svačinka do dresu na trať, která dodá rychlou energii
  • Zgumovat se – totálně se vyčerpat
  • Hlaďák – hm, to nechcete, když máte svačinku, tak se vám to nestane
  • Šaltr – výraz pro přehazovačku, technicky správně měnič převodů
  • Švih – výlet, vyjížďka

Tipy na výlety v okolí Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO
Autor

Ve spolupráci s agenturou CzechTourism a jejím programem „Česko jede“ jsme pro účastníky sobotního Kolo pro život připravili několik zajímavých tipů na výlety a vyjížďky po okolí i na prohlídky přímo v Mladé Boleslavi.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé