Filip Rydval - TOP příběhy (10 let na startu KPŽ)

Autor

Filip Rydval je biker, mladý muž, detailista, téměř puntičkář, který v kategorii PRESTIGE TROPHY MARATHON (TRASA B), muži Elite, vyhrál první místo. Právě na závodech KPŽ začala jeho závodní kariéra. Říká o sobě, že má velice klidnou povahu, snaží se se všemi vyjít po dobrém. Nemá rád konflikty, kterým se ale někdy nejde vyhnout, a snaží se dělat věci na maximum, ať už se jedná o kolo, rodinu i další oblasti života.
 

Filip Rydval - TOP příběhy (10 let na startu KPŽ)

Filip pod drobnohledem 

Tým – D2mont Merida
Oblíbený bike revír (tip pro ostatní) – v zahraničí Finale Ligure  v Čechách to bude asi moje domovina Jizerské Hory
Životní krédo – „hlavně se z toho nepo…“
Bike – silnička nebo …? - rozhodně bike 
Oblíbený pokrm před závodem a po závodě – před závodem nedám dopustit na těstoviny, po závodě si rad dopřeji smažák, hranolky a tatarku ... taky jsme jen lidi 

Filipe, jak jste se dostal k cyklistice? A provozujete i další sporty?

K cyklistice jsem se dostal už jako malý, ale pouze formou výletů s rodiči. Jako větší jsem začal docházet do cyklistického kroužku v sousedním městě, kde mě kolo více chytlo a začalo bavit. Tam asi nastal zlom. Do té doby mě kolo až tak moc nebavilo. Dříve jsem dělal i jiné sporty, například florbal. Nyní už jen běhání a cvičení, ale vše v rámci přípravy.

Jaké místo má cyklistika ve vašem životě a co vám tento sport bere a co dává?  

Cyklistika je můj život, člověk ji musí milovat, jinak to nejde dělat. Na kole je úžasná svoboda, můžete jet, kam se vám zachce. Nicméně od určité úrovně, pokud ji začnete brát vážně a chcete závodit, začíná současně brát dost času a úsilí. Co si budeme zastírat, bolí to.

Kdy jste se poprvé postavil na start seriálu Kolo pro život a proč se tohoto podniku aktivně účastníte?

Na Kole pro život jsem takřka začínal svou kariéru a vlastně se dostal i mezi profesionály. Troufám si říct, že to je tak 10 let, co jsem se postavil na první závod série. Na Kole pro život mě nejvíce bavila ta komunita, kde si člověk našel kamarády a poznal super lidi.

Který závod ze seriálu byste označil za TOP podnik?

Profilově mě nejvíce baví závod v Berouně a kdybych bral podle atmosféry, tak Oderská mlýnice a Drásal.

Jak vypadá vaše cyklistická příprava, kolik najdete za rok kilometrů a řešíte více stravu, regeneraci a další důležité součásti přípravy?

Má příprava nebude o moc jiná než u ostatních. Přes zimu hodně túry, běh, trenažer, posilovna a běžky. V létě čistě jen kolo. Kilometry popravdě nepočítám vůbec, primárně mi jde o hodiny. Stravu samozřejmě řeším také, ale ne že bych si jídla odvažoval nebo držel striktní jídelníček. Spíš vědět, kdy co jíst. Nebojím se dát si cokoliv. Regeneraci se snažím řešit kvalitně, dost chodím na masáže, používám kompresní nohavice, ale nedám dopustit na masážní válec, ten vozím opravdu všude s sebou.

Nedá mi se nezeptat, co silnička či gravel? Sedláte i tyto stroje?

Silniční kolo používám při tréninku a na trenažeru, gravel jsem ještě neměl možnost otestovat, ale určitě mě to kolo láká, bude to takový pěkný univerzál na každý povrch. 
 

Zima je tu. Co na to naše kolo?
Autor

Je konec?! Pro mnohé cyklisty nastalo období, kdy hodnota jejich ročního najíždění kilometrů dosáhla pověstného maxima. Kvůli sychravému počasí a teplotám, které se často pohybuji okolo 0 °C i pod bodem mrazu, další cenné kilometry v sedle nepřidají. Pokud se řadíte do cyklistické party, nastává otázka: Jak svůj bike správně zazimovat? Pojďme se společně s Michalem Filgasem, odborníkem ze Superior a Rock Machine podívat na pár tipů, jak svého miláčka ideálně připravit na nadcházející měsíce, aby byl na jaře ve formě.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé