Projekt SuperBiker a Chytrý trasér můžete využít na všech akcích KPŽ

Autor

SuperBikerem se může stát úplně každý, kdo se před závodem do projektu přihlásí a stane se šťastným vylosovaným vítězem, který si užije VIP den v péči odborníků z Alltraining.cz. Chcete se stát SuperBikerem v Karlových Varech? Přihlaste se! 

Projekt SuperBiker a Chytrý trasér můžete využít na všech akcích KPŽ

Třeba na Orlíku se usmálo štěstí na začínajícího cyklistu amatéra Tomáše, který si mohl užít profesionální služby tréninkového a rehabilitačního centra Alltraining.cz v nádherném areálu i na trase. Po obligátním představení a předání dárku - „chytrého“ dresu jsme se rozhodli Tomáše trošku vyzpovídat, protože po závodě měl naspěchal a nestihl by rozhovor na podiu. Řeč přišla na to, jak se k cyklistice dostal a co všechno ho motivuje k jízdě a závodění na horském kole.

Sportuješ odmalička?
Ano, už od dětství jsem byl rodiči vedený k pohybu, ale spíš všeobecně než nějak cíleně.

Co tě na sportu baví?
Jak jsem už řekl, sportuji odmala, a tak nějak to ve mně zůstalo pořád, až do současnosti. Chci si především po práci vyčistit hlavu a cyklistika je tím nejideálnějším prostředkem, hlavně ta horská... v lese je klid, a to mě hodně baví.

Co tě žene stále kupředu, chceš si něco dokazovat?
Abych řekl pravdu, když nad tím tak přemýšlím, takovým největším motorem pro mě je asi adrenalin. Dřív jsem jezdil na motorce, pak jsem jezdil i automobilové rally, to bylo super, jen člověk za ten víkend „vyhodí“ několik desítek tisíc, takže si to po čase rozmyslí… To je také další důvod, proč jsem začal jezdit na kole. Myslím, že bikování má spoustu pozitiv. Když si najdete pořádný sjezd je to taky adrenalin, vidíte krásnou krajinu a můžete ji vnímat naplno, taky si můžete pořádně máknout...

Měl si někdy nějaké zranění?
Naštěstí se mně vyhýbají, ale s rodinou si musím dávat už vetší pozor :)

A jak se ti líbí akce Kolo pro život?
Bezvadný. Našel jsem tu všechno, co o víkendu potřebuji, skvělý servis a služby. Navíc všude kolem příjemný lidi.


 

CHYTŘÍ TRASÉŘI
Na Orlíku také opět skvěle fungovali vodiči na všech trasách, tzv. Chytří traséři. Tentokrát startovali dva na kratší trase C a jeden na delší trase B. Snažili se závodníkům nastavit konstantní tempo, aby dojeli do cíle v naplánovaném času a poradili během jízdy se vším, co účastníky tras zajímalo nebo trápilo.

Trasér s číslem 1 jel hlavní trasu B. Nebyl jím nikdo jiný než Adam Ptáčník, který je v této roli už zkušeným mazákem a přesně ví, co a jak. I tak ho ale vždycky něco nebo někdo překvapí a dočkal se i na Orlíku.



Adam: „Byl jsem rád, že se konečně udělalo hezky, pro cyklistiku jako na zakázku dělané počasí, a všichni se těšili na „závod". Překvapilo mě hodně ostré tempo hned od stratu po asfaltu, jak tam všichni dřou ty těžké převody. Každý by si měl uvědomit, že optimální kadence je základem úspěchu v každém závodě. Trasa byla krásná, líbilo se mi, jak se střídaly rychlé šotolinové sjezdy s technickými pasážemi, ty ale dělaly spoustě účastníků velký problém. Hlavně těm, kteří se křečovitě drží řídítek a jsou na svém biku hrozně ztuhlí. V druhém kole bylo zase vidět, jak velké většině závodníků dochází síly. Nebylo to ničím jiným, než podceněním jídla a pití, rozdal jsem cestou spousty gelů a výživy, kterou vezu vždy navíc s sebou. Jinak to byl hodně povedený závod a už se těším na další!“

Držte se Chytrých trasérů v oranžových dresech na trase Karlovarského AM bikemaratonu České spořitelny (15. 6.) a pokud se chcete stát karlovarským SuperBikerem 2019, a zařait se do slosování do 14. 6., přihlaste se ZDE

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé