Rozjeďte s KOLEM PRO ŽIVOT 25. sezónu V Berouně!

Autor

Pro pocit, kdy poprvé v sezóně projedete cílem 

Je to tady! Jubilejní 25. sezóna závodů Kola pro život, která odstartuje v sobotu 27. dubna. ANO, již čtvrt století má za sebou kultovní „KOLO PRO ŽIVOT“. Už Vás jistě “svrbí nohy“, těšíte se na pocit euforie, který zažíváte při samotném závodu, který graduje při průjezdu cílem. Na otvíráku cyklistické sezony – Bikemaratonu Beroun Kooperativy nemůžete chybět. Zveme Vás na první závod seriálu Kolo pro život do královského města Beroun, kde všechny děti z Berouna startují ZDARMA.  Ať už jste nadšení amatéři nebo cyklističtí profíci, držíme Vám místo ve startovním poli. Myslíme i na (ne)závodníky. Máme pro ně nově trasu TRIP.

Rozjeďte s KOLEM PRO ŽIVOT 25. sezónu V Berouně!

25 let žijeme cyklistikou!

Seriál KOLO PRO ŽIVOT rozjíždí již 25. bikesezónu a u toho nemůžete chybět. Hned první podnik zavítá do královského města Beroun – Bikemaraton KOOPERATIVY. Nešetřete síly na další závody a postavte se na start. Výmluvy o absenci najetých kilometrů nebereme, stejně jako ty výmluvy o nedostatku času. Těšíme se na Vás. Natočíte své první závodní kilometry, potkáte se třeba s přáteli – závodníky a samozřejmě se porovnáte s nejlepšími! Berounský maraton je akce s dlouhou historií a osobnostmi na startu. V loňském roce přijel závodníky podpořit např. Radek Jaroš, nejúspěšnější český himálajský horolezec, který má slabost i pro cyklistiku.

 

 

„Vždycky KOLO PRO ŽIVOT“

Kolo pro život je tu vždy pro Vás milovníky horské cyklistiky, závodění a krásných míst. Vždy můžete vybírat z několika tratí. Trasy pro dospělé závoďáky jsou označeny O, A, B a C, pro rodiny s dětmi a partu kamarádů, kteří se chtějí jen tak projet bez závodních ambicí, je ideální trasa D, tzv. Family jízda, která měří 21km a nastoupáte zde 330m. Pro ty nejmenší jsou připraveny dětské závody včetně kategorie nejroztomilejší – odrážedel. Nově také nezávodní kategorie TRIP pro ty, kteří chtějí jet delší trasu volnějším tempem a můžete vyraziti na elektrokolech a gravelech.

Do Berouna 

Samotný Beroun je krásné město obklopené téměř ze všech stran kopci a lesy. Tedy místo pro cyklistický závod jako stvořené. Tak se pojďme podívat na tratě a vybírejte, na kterou trasu se letos postavíte. Trasa B měří 51 kilometrů a má 1352 výškových metrů, trasa C je dlouhá 33 kilometrů s převýšením 733 metrů. Tratě jsou v „dobré formě“, žádné odpočívání, pěkné technické pasáže, sjezdy. Pojede se i na pověstný kopec Děd se stejnojmennou rozhlednou ve výšce 492 metrů. Nechybí ani úseky podél Berounky do cíle. „Lávka přes Berounku a poslední kilometr po louce,“ líčí ředitel závodu Svatopluk Fořt. Start je na náměstí v Berouně a zázemí je v docházkové vzdálenosti.

Tratě i pro (ne)závodníky

Novinkou letošní sezóny je tzv. trasa TRIP s délkou cca 43 km a převýšením 899 m. Nezávodní trasa pro elektrokolisty, gravelisty. Vyladěná a naplánována tak, aby nechyběla pověstná panoramata. „Hodně jsme se snažili o atraktivní trať,“ dodává Svatopluk Fořt. 

Pro malé bikery

„Dětská cyklistika zažívá boom, což nás velmi těší. Naší snahou je podporovat a motivovat děti, rodiče. Vytvářet jim vhodné možnosti a zázemí. Vidět malé cyklisty, jak s nadšením zdolávají tratě a podporu rodičů okolo trati je skvělé,“ říká Tomáš Pravenec, ředitel pořádající agentury Petr Čech Sport. Dětské závody startují v 9:00 a nabízí možnost pohybu dětem v každém věku. V cíli dostane každý účastník dřevěnou pamětní medaili. Navíc pozor! Všechny děti z Beroun startují ZDARMA a při registraci stačí zadat slevový kód: JTBEROUN24. Naučit se rovnováze lze na pumptracku s profíky v T-Mobile Adventure zóně z Kuba cykloškoly. A hlavně, nebude chybět pohodová atmosféra. 

5 důvodů, PROČ vyrazit na Bikemaraton Beroun Kooperativy!

  1. zima byla dlouhá a cyklistika volá
  2. rchcete šlapat za "svý" a zamakat si
  3. hodláte posouvat své limity
  4. hledáte místo a program i pro rodinu
  5. chcete poznat atraktivní bikové trasy v blízkosti Berouna

Registrace na jubilejní 25. sezonu je spuštěna
Autor

Dnešním dnem se otevírá pomyslná brána do jubilejní 25. sezony největšího seriálu závodů horských kol v ČR. Na první start si budeme muset ještě chvíli počkat, ale už nyní je možné se na všechny akce registrovat.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé