Zažijte na Mlýnici pocity jako na Tour de France!

Autor

Seriál KPŽ pomalu finišuje. Předposledním závodem je další „kultovka“, která je součástí seriálu od roku 2001. Díky ojedinělé atmosféře a legendárnímu kopci Mlýnice, který lemují motivační slogany jako na Tour de France, se sem závodníci i fanoušci rádi vrací, a to včetně nejslavnějších bikerů. Především na Moravě o „Mlýnici“ příznivci závodů na horských kolech mluví jako každoroční podzimní zkoušce. 

V sobotu 23. září se tedy těšíme na startu. 

Zažijte na Mlýnici pocity jako na Tour de France!

Závodníci, závodníkům 

Zkušenosti Petra Konečného, ředitele závodu a bývalého špičkového závodníka na silnici i bajku, se promítly do charakteru tratí. Srdce i nohy nejednoho bikerky či bikera tuto kreativitu ocenění. Těšit se můžete na technické pasáže s kořeny a blátem. Pokud zaprší, zaručují závodu pověstnou atraktivitu. Trasa B o délce 54 km a převýšením 1455 m (charakter: 45% terén, 20% asfalt, 35% zpevněné lesní cesty) zahrnuje 3 občerstvovací stanice – první na Spálově, hlavní v Heřmánkách (zhruba v polovině trati) a poslední na farmě na Klokočově. Po první třetině trati se závodníci vracejí do areálu závodu, kudy projedou v rámci rychlostní prémie a najíždí do nejtěžšího stoupání na trati – pověstné Mlýnice. Ta je poměrně dobře divácky přístupná, přímo navazuje na areál. Kratší trasa C o délce 32 km s převýšením 837 m není o nic méně adrenalinová jak ta dlouhá. Po startu, za podpory burácejících fanoušků, zamíříte do Mlýnice. Následuje sjezd do údolí Něčínského potoka, kde okusíte krásný a pohodový úsek kolem rybníků a po zpevněných lesních cestách. Projedete vesničkou Lipná a napojíte se na trať trasy B směrem na Nové Dvory a Spálov. Průjezd Spálovem vždy nabízí občerstvovací zastávku. 

Závod plný příběhů 

O setkání na startovním poli nebude nouze. Sport, cyklistka a závodění mají prostě báječné kouzlo emocí a radosti, které chcete opakovaně zažívat. „Možná právě proto je tradičním účastníkem, který dokonce stále jezdí do stejné chatky (asi pro štěstí), Libor Ševčík z Holešova. Skalní fanoušek a  kamarád, který se závodu účastní již 15 let“, říká Petr  Konečný, ředitel závodu. Je to tak trochu maskot závodu, samozřejmě v dobrém slova smyslu. A v pelotonu ho vždy poznáte podle nezaměnitelné bambulky na přilbě, kterou ostatně vozí i ostatní členové rodinného klanu.Na tomto závodě startovaly osobnosti jako Pavel Padrnos, Ján Svorada, Jaromír Purmenský, Ivan Rybařík, Ondřej Fojtík, Martin Horák, Kristián Hynek nebo Jaroslav Kulhavý.

Bez fanoušků ani kilometr

Čím je závod Oderská Mlýnice ojedinělý? Jednoznačně samotnou atmosférou závodu a fanouškovskou podporou v kopci Mlýnice. Ta je pomalovaná obrázky a vzkazy, plná hudby a hostesky zde rozdávají fanouškům dárečky (řehtačky, fandítka, bublifuky, květinové věnce a další drobnosti). Zkrátka skvělá atmosféra a nekonečné zástupy fanoušků. To prostě chcete zažít! 


 
Tipy na výlety do okolí 

Pokud se rozhodnete strávit více času, rozhodně doporučujeme udělat si výlet na Flascharův důl s naučnou stezkou a expozicí o historické těžbě břidlice. Za zmínku stojí, že významným rodákem Oderska je přírodovědec, zakladatel genetiky a objevitel základních zákonů dědičnosti, Johann Gregor Mendel, jehož rodný dům slouží jako návštěvnické centrum venkovského regionu. Doporučujeme i HEIBIKEPARK, sjezdový MTB park pro horská kola a to jak pro začínající bikery tak zkušené sjezdové borce. Najdete zde jednodušší zelený trail ideální pro rodiny s dětmi, modrý trail, skákací jumpline v kanadském stylu nebo sjezdové tratě pro zkušené bikery. 

Na Oderské Mlýnici zkrátka nemůžete chybět!

 

 

 

Oderská Mlýnice Lesy České republiky - tipy na výlety
Autor

Pojďte to s námi pořádně rozjet, než skončí září, a vyražte za námi na další cyklistický závod do Oder! Kultovní závod Oderská Mlýnice Lesy České republiky jezdíme už od roku 2001, takže letos máme 20. výročí! Pokořte i letos legendární kopec Mlýnice, kde jsou pro vás nachystány motivační slogany a la Tour de France! A vydejte se s námi potom na exkluzivní výlety, které nám doporučili místní obyvatelé!

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé