Džungle plná zvěře překvapila účastníky chrudimské Junior Trophy

Autor

Přečtěte si, jak vypadal super závod ČT Déčko Junior Trophy v tropické Chrudimi.

Džungle plná zvěře překvapila účastníky chrudimské Junior Trophy

„Mámo, táto, v tom lese je velký morče, krokodýl a žirafa!!!“ hlásil nejeden malý závodník po projetí sobotní vymazlené trati Junior Trophy. „Ale prosím tě, tohle přece není morče, ale tapír,“ zněla odpověď chytrého rodiče.  V pořadí jedenácté pokračování oblíbeného Jétéčka se konalo uplynulou sobotu 18. 8. v Chrudimi, kde si „místňáci“ pod vedením klanu Jeníčkovců dali na přípravě letošní trati pro děti opravdu záležet.

Nejen divoká zveř hlídala závodníky, aby nejezdili nikam jinam nežli po vyznačené trati, ale speciální označení měly i jednotlivé úseky trasy. Na trati se nacházely dva Tajemné lesy, Dračí ráj či Stonožka Go Go. Při vjezdu do království zvířat všechny odvážné jezdce a krasojezdkyně varovala cedulka „Cesta do džungle“. To aby závodníci počítali s tím, že uvidí barevného papouška, motýla, pruhovanou zebru nebo jim nad helmou bude viset opice. Některým se do džungle skrz kopeček, zvlášť když viděli vyobrazení nebezpečného tygra, moc nechtělo, a tak jim pořadatelé trošinku pomohli :).

Chrudimská trať Juniorky je už několik let super, akorát byla vždycky krátká, takže se ti starší dojížděli už po prvním kole. Letošní varianta závodní dráhy konečně získala prodloužení a rozměrově se dostala na potřebných 1200 metrů. Pořadatelům se podařilo nově vytvořit bezpečný průjezd křovisky, a tak trať mohla pokračovat i na protilehlém valu, kde odkloněné zatáčky ve svahu důkladně prověřily jezdecký um všech bikerů a bikerek.

 

Základ trati v Chrudimi je na staré bikrosové dráze, ze které tu zůstaly dva skokánky. A právě na nich si mnozí závodníci s radostí zalétali. „Ale ne že to budeš v závodě skákat. Rychlejší je to prokopírovat,“ takové a podobné rady byly ke slyšení směrem k aviatikům od rodičů, ale účastníkům polety vzduchem očividně dělaly radost. Kdo rodičovskou radou neřídil a lítal vzduchem jako Eddy Orel, byl třeba Marek Semerád. A byla to přímo pastva pro oči koukat se na tohohle týpka, jak kočíruje svůj bike v letové fázi s neskutečnou jistotou. A to je bikerovi pouhých šest let!!! Klobouk dolů. Marek je borec.

Největší fandící skupinku v Chrudimi měla závodnice v kategorii do 7 let s číslem 6853, které vezla Amálie Wolfová. Tu přišla podpořit partička kamarádů-mechaniků vyzbrojená dokonce bubínkem, na který hrál známý mechanik a příležitostní muzikant Tomáš Jičínský. Příště prý dají do kupy celou kapelu, aby to fandění mělo pořádné grády.

Zdárný start je základem úspěchu. Své o tom ví vítěz kategorie do pěti let a posléze i odrážedel v kategorii mladých pánů. Tím, kdo všem svým soupeřů frnknul už po startu, není nikdo jiný než Daniel Kovář. Ve šlapátkové kategorii D5 se raději ohlédl, jestli s ním vůbec někdo závodí. Po pár metrech měl totiž tak velký náskok, že tomu sám nevěřil a pohledem vzad kontroloval situaci za sebou.

Po třech těžkých závodech konečně přichází volno. Užívejte poslední dva týdny prázdnin, co to jde. Pohledem na majitele medailí z Chrudimi se s vámi loučíme. 1. 9. se uvidíme v Plzni, kde ČT :D Junior Trophy bude pokračovat svým již dvanáctým dílem a uzavře stylově na kole dva měsíce odpočinku a odstartuje nový školní rok. Tak si to s námi přijeďte užít, těšíme se na vás!

 

 Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé