AREÁL KRALIČÁK A JEHO TŘI ÚDOLÍ NABÍZÍ ZÁBAVU NA VÍKEND PRO CELOU RODINU

Autor
AREÁL KRALIČÁK A JEHO TŘI ÚDOLÍ NABÍZÍ ZÁBAVU NA VÍKEND PRO CELOU RODINU

Tour de Dobroty aneb kde se na Kraličáku dobře najíst

Energie na MTB Tour Cardion bude potřeba dost a na Kraličáku připravili propracovaný systém míst, kde ji doplnit. Hned u startu ve Stříbrnicích na vás čeká velký bílý stan Pod lesem, kde si dáte poctivý guláš, čerstvou bagetu a osvěžíte se bezinkovou limonádou. V sobotu i v neděli ráno si zde můžete dát pořádnou snídani před závodem nebo před nedělní vyjížďkou. Budou domácí buchty, čerstvé pečivo a samozřejmě káva a čaj. 

Jakmile vyrazíte a zvládnete první stoupání na kopec Štvanice, tak hned pod kopcem na vás bude čekat příjemná odměna u rybníka Úžas – špekáčky u ohně a řízné pivo k tomu. 

Poslední gastrozastávku areálu Kraličák byste rozhodně neměli minout, je to penzion Kraličák v Hynčicích pod Sušinou. Tady vás čeká celý víkend pop up kluků Od lesa, ti jsou známí svou láskou k tradiční české kuchyni, kterou vždy dotáhnou k dokonalosti v každém detailu. Můžete se těšit na jejich vyhlášenou lokši se spáleným zelím a pečeným bůčkem, kterou si vychutnáte na terase s výhledy na masiv Hrubého Jeseníka. Po dobrém obědě je nutností dobrá káva, skvělé espresso z pražírny QB coffee roasters spolu se staroměstskou trubičkou bude jako třešnička na dortu. 

První jízda na nejmodernější lanovce v Česku

Závodníci MTB Tour Cardion budou prvními návštěvníky areálu Kraličák, kteří mohou vyzkoušet nejmodernější lanovku v Česku. Bezpečná, tichá, rychlá, pohodlná a inovativní to jsou její přednosti ve zkratce. Pro návštěvníky závodního víkendu bude speciální nabídka dvoudenního jízdného na lanovku za cenu jednodenního. Takže celou rodinu i s koly hravě vyvezete na kopec, odkud můžete vyrazit na nespočet výletů. 

Naše tipy:

Vodopády prudkého potoka
Chata Na Sněžníku
Hrad a zámek Kolštejn/ Branná
 

S paddleboardem světakraj 

Brát s sebou na hory paddleboard? Jasně! Když se řekne voda a hory, každý si vybaví zurčící potůčky a horské tůně. Na Kraličáku jsou však celkem čtyři rybníky jako stvořené pro paddleboarding. Ve štěpánovském údolí, kde najdete hned tři rybníky, panuje naprostý klid, který je narušen maximálně bučením krav. Prostě ideální místo na odpočinek. Čtvrtý rybník v Hynčicích se přízračně jmenuje Úžas, protože kdekoho překvapí, jaké výhledy na masiv Kralického Sněžníka a celý hřeben Hrubého Jeseníka od rybníka spatří. Tady doslova ztratíte pojem o čase. U Úžasu si můžete půjčit paddleboardy, opéct si špekáček a zahnat žízeň limonádou nebo pivem.

Pumptrack pro nejmenší

Technika jízdy na horském kole je dovednost, kterou je třeba neustále zdokonalovat a nejlépe to jde na pumptracku. Hned u spodní stanice lanovky ve Stříbrnicích je pumptrack vhodný i pro ty nejmenší cyklisty - klopené zatáčky, vlny a pořádné pumpování. V sobotu můžete se svými dětmi pořádně trénovat a v neděli dopoledne si ti nejmenší cyklisti budou moci poměřit síly v závodu Pumptrack challenge. 

Králický Sněžník - jedinečný sportovní zážitek v krajině, která vás okouzlí
Autor

Co se vám promítne hlavou, když se řekne Králický Sněžník? Ano, krásná krajina Národní přírodní rezervace s panoramaty, které okouzlí každého milovníka přírody. A když to navíc spojíte s cyklistikou na nádherných trasách v jedinečném a naprosto unikátním prostředí, máte o parádní zážitek postaráno. Zaškrtněte si tedy ve svém diáři datum 19. června. Ten den se totiž koná další díl ze seriálů závodů Kolo pro život Kraličák MTB Tour CARDION. A jedním si můžete být jisti. Rozhodně se máte na co těšit. 

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé