Babí léto ve znamení cyklistiky. Znojmo Burčák Tour Kooperativy čeká právě na vás

Autor

Pro mnohé je to nejkrásnější období z celého roku. První zářijový víkend se v půvabných kulisách historického Znojma uskuteční další díl ze seriálů závodů Kolo pro život tentokrát pod názvem Znojmo Burčák Tour Kooperativy. A že se jedná o událost, která je plná hned několika nej, o tom vás rádi přesvědčíme. Již teď si však v kalendáři zaškrtněte datum 3. a 4. září, čekají vás dva dny plné sportu a zábavy.

Babí léto ve znamení cyklistiky. Znojmo Burčák Tour Kooperativy čeká právě na vás

Kolo pro život pro vás připravilo další díl z populární série závodů. A bude to stát opravdu za to. Těšit se totiž můžete na okouzlující krajinu Jihomoravského kraje s trasami, které vás provedou unikátními kulisami místních vinohradů. Pod pláštěm babího léta na vás čekají tratě bez velkého převýšení, které jsou tak ideální pro začínající či amatérské cyklisty. A také je důležité mít na paměti, že se jedná o sezonu burčáku. A kde jinde sehnat kvalitní, a navíc výborný burčák než právě ve Znojmě. :) 


Zázemí s veškerým nezbytným servisem pak najdete v půvabném premonstrátském klášteře z počátku 12. století. Chybět nemůžou ani tradiční propriety místního kraje s burčákem a cimbálovkou. Ještě se divíte, že se jedná o závod s nejvyšší účastí cyklistů v celém seriálu?

Závodní sobota

Už jste si některý ze seriálů závodů Kolo pro život vyzkoušeli a věříte, že jste v dobré formě? Pak jistě nepohrdnete výzvou v podobě Trasy B v délce 58 kilometrů a převýšením 316 metrů. Jak jsme již naznačili v úvodu, krásná jihomoravská krajina vás neprověří v těžkých kopcích, svou výkonnost však budete muset ukázat v rovinatém terénu místních vinic. Pokud milujete rychlost a jízdu ve skupině, pak se rozhodně máte na co těšit.
Kratší Trasa C na vás chystá krásnou 32 kilometrů dlouhou trať s 209 výškovými metry.
Patřičnou péči svým jednostopým miláčkům můžete po závodě poskytnout v DEPU Kooperativy, kde najdete veškeré potřebné zázemí.

Že se znojemský podnik může pyšnit největší účastí ze všech závodů seriálů Kolo pro život, jsme již zmínili, proč je však amatérská cyklistika v našich končinách tak populární? „Myslím, že jsme opravdu unikát ve světovém měřítku. Nevím, který jiný národ se v takové míře věnuje amatérské cyklistice na sportovně-závodní úrovni. Důvod úplně neznám, ale jsem za to hrozně rád, protože právě proto je u nás taková spousta závodů, právě proto vzniklo Kolo pro život, které je jako projekt mimořádné a doufejme, že díky tomu vyroste pro Českou republiku více kvalitních závodníků,“ říká vítěz slavného Cape Epic a hvězda české cyklistiky Kristián Hynek.

Neděle dětem

Děti a rodina patří do středu zájmu každého závodu seriálu Kolo pro život. A v krásném prostředí historického Znojma tomu nebude jinak. V neděli si tak vaše ratolesti v rámci Trasy D -  Family jízdy vychutnají radost z pohybu na kole, odrážedle či elektrokole bez ohledu na věk či výkonnost. Nejde o čas, a už vůbec ne o pořadí. Hlad i žízeň během závodu bezpečně zaženete na Lesní občerstvovačce, kde se můžete těšit hned na několik místních specialit. Každý ze závodníků dostane dřevěnou pamětní medaili, vhod jistě přijde jako příjemná připomínka i fotka z trati v profesionální kvalitě. A co třeba vyhrát nějakou z hodnotných cen v T-Mobile Tombole? I ta pro vás bude v rámci Family jízdy připravena. Pro budoucí hvězdy je nachystána Trasa NOVA Junior Trophy s přizpůsobenou délkou pro jednotlivé kategorie malých závodníků.

Zábava pro všechny

A pozor, vaše děti si zábavu užijí i v případě, kdy se závodu nezúčastní. Právě pro ně je připravena Dětská zóna s 211, kde i ti nejmenší mohou své pohybové nadání vyzkoušet na taneční podložce, starší jistě nepohrdnou testem lukostřeleckých schopností, nebo mohou pod dohledem profíků sbírat první základy cyklistiky na pumptracku. A to zdaleka není vše. Únavu vaši potomci spolehlivě zaženou v odpočinkových zónách, kde se v klidu mohou prospat a nabrat energii na další aktivity, jakou je třeba unikátní překážková Ninja dráha České spořitelny, fotokoutek s malováním na obličej a mnoho dalších atrakcí. Bohaté občerstvení a hygienické zázemí jsou samozřejmou součástí každé akce. 

Pokud tedy nemáte na první zářijový víkend plán, milujete kolo a pohyb, neváhejte. Znojmo Burčák Tour Kooperativy bude akcí, na které se rozhodně pobavíte i s celou rodinou!

Poslední dětský sportovní den

V pátek, 2.9. proběhne v zázemí závodu poslední Dětský sportovní den. Program je různorodý a je zaměřený na edukaci, bezpečnost silničního provozu a všeobecnou pohybovou průpravu. Součástí programu je vždy občerstvení a pitný režim pro návštěvníky. Program je určen pro děti z 1. stupně ZŠ a MŠ. 

Děti se mohou v rámci dětských sportovních dnů / odpolední těšit na:

  • Nafukovací překážkovou dráhu
  • Dopravní hřiště – k zapůjčení zdarma kola, helmy a reflexní vesty
  • Cyklokroužky – všeobecné pohybové aktivity (skok do dálky, balanční cviky, hod na přesnost)
  • Jízda zručnosti 
  • Adventure zonu
  • Profesionální instruktoři
  • Malý dárek, který si odnese každý účastník

 

Těšíme se na tebe ve Znojmě. 

Tým Kolo pro život

Parádní tipy na pěší i cyklistické výlety ve Znojmě a okolí
Autor

Chystáte se 3. - 4. září do Znojma na 11. podnik seriálu Kolo pro život 2022? Pak jsme pro vás připravili ve spolupráci s agenturou CzechTourism a jejím projektem #světovéČesko zajímavé tipy na výlety a vyjížďky na kole v okolí dějiště závodu.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé