Další biková výzva: Kraličák MTB Race CARDION v srdci Jeseníků

Autor

Tratě na úpatí masívu Králického Sněžníku nejsou pro žádná „bike ořezávátka“! Poznejte kouzlo dosud neobjeveného kraje a poměřte své síly s ostatními závodníky v lůně krásné přírody, kde vás čekají těžká stoupání, unikátní trasy po hřebenech, technické pasáže, těžké sjezdy i nástrahy v podobě kořenů. Závod Kraličák MTB Race CARDION ze série Kolo pro život startuje 22. července od 9 hodin ve Ski Areálu Kraličák.

Další biková výzva: Kraličák MTB Race CARDION v srdci Jeseníků

Objevte novou lokalitu ze sedla svého biku! Horský areál nacházející se mezi resorty Dolní Morava a Kouty nad Desnou nabízí perfektní zázemí pro výjezd do hor směrem k česko-polské hranici. Zdolávat kopce Jeseníků je výzva pro všechny, komu tluče srdce pro cyklistiku. 

Dvě trasy a legenda na startu

Vybírat můžete ze dvou tras. Pro opravdu připravené a ostřílené bikery a milovníky těžkých terénů je nachystána nová trasa B o délce 50 km s převýšením 1361 m. Věřte, že se povedla. Najdete na ní technické pasáže i parádní výhledy. „Poctivá cross-country trať (XC), kdy některé úseky připomínají singltrek.  Možná se dostanete i do situace, kdy budete muset kolo tlačit a úsek vyjít po svých, ale je stojí to za to,“ říká Sváťa Fořt, ředitel závodu. Jestliže chcete jen ochutnat, co jesenické kopce nabízejí, vsaďte na trasu C o délce 30 km s převýšením 1000 m. Na start závodu se postaví také Tomáš Bábek, český profesionální dráhový cyklista, dvojnásobný Král cyklistiky a dvojnásobný mistr Evropy atd., cyklistická legenda. Pro své fanoušky přichystal autogramiádu, kde se s ním můžete osobně setkat. 

Zážitky pro malé i velké cyklisty

Pořadatelé mysleli také na děti, které se mohou od 9:00 zdarma zúčastnit dětských závodů. Po jejich skončení startuje ve 12:30 pohodová Family jízda Lesů České republiky (trasa D) pro celou rodinu. Na trati plné krásných výhledů (ovšem s minimem kopců) vás čeká občerstvovačka a v cíli účastnické medaile, pití a T-Mobile tombola. Nebude chybět ani T-Mobile Adventure zóně. Na své si po skončení závodu přijdou i dospělí. Po dojetí je možné si v depu Kooperativa umýt kolo, dopřát si teplou sprchu nebo se převléknout. A pak už se můžete jít za odměnu pobavit do apres-bike baru anebo si užít v areálu hudební program.

Zábava na celý víkend

Ve Ski Areálu Kraličák si můžete užít nejen sobotní cyklistický program, ale protáhnout si pobyt na celý víkend. Od pátku do neděle se zde bude také konat závod CARDION Enduro Race Kraličák – MČR ENDURO. Nově také Mistrovství České republiky v enduru. Ski Areál Kraličák nabídne skvělé zázemí, parádní trasy a nové zážitky. Můžete tedy vyměnit bike za „sjezďáka“ a užít si jiné závodění nebo jen obdivovat výkony riderů a fandit. „Horský areál se navíc pyšní nejmodernější lanovkou v Evropě, na kterou účastníci závodu Kolo pro Život získají 30% slevu. Vyzkoušet můžete i jízdu na místní bobové dráze, půjčit si koloběžku, užít si výhledy z nedaleké 35 metrů vysoké moderní rozhledny s proskleným ochozem, anebo se vykoupat v rybníku Úžas, případně si půjčit paddleboard. Ubytovat se lze v penzionu i karavanech,“ říká za organizátory Tomáš Pravenec, ředitel  společnosti Petr Čech Sport.

Užijte si bikový víkend bez defektů! 
 

Rozhovor s Alexandrou Přibylovou nejen o premiéře – bikefestu na Hluboké
Autor

Koordinátorka sponzoringu a eventů ve společnosti Kooperativa. Empatická mladá dáma, která má smysl pro humor, schopnost vžít se do situace druhých a ráda cestuje, mezi koníčky patří, sport, Jetsurf a mnohé další.
 

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé