Rozhovor s Alexandrou Přibylovou nejen o premiéře – bikefestu na Hluboké

Autor

Koordinátorka sponzoringu a eventů ve společnosti Kooperativa. Empatická mladá dáma, která má smysl pro humor, schopnost vžít se do situace druhých a ráda cestuje, mezi koníčky patří, sport, Jetsurf a mnohé další.
 

Rozhovor s Alexandrou Přibylovou nejen o premiéře – bikefestu na Hluboké

Sašo, Kooperativa patří mezi podporovatele projektů v oblasti sportu, zdravého životního stylu a bezpečnosti. Je pravdou, že se hodně zaměřuje na rodiny s dětmi a jak konkrétně? 

Určitě je pro nás prioritou ve všech sponzoringových projektech bezpečnost a prevence, a to ne jen u dětí. Podle toho také volíme i partnerské projekty a skrz ně se snažíme edukovat jak jejich účastníky, tak širokou veřejnost. Snažíme se ale nepůsobit jako subjekt, který lidem nařizuje, jak se mají chovat, ale chceme působit jako mentor, který radí a tím předchází nehodám, ve sportu i v běžném životě. 

K tomu nám napomáhá náš obsahový projekt Bezpečnost má zelenou, který momentálně ladíme a jeho nová podoba vyjde ven už v červenci.  Motivace dětí k pohybu a aktivnímu životnímu stylu je pro nás velmi důležitá a chceme tedy, aby i naše sponzoringové projekty byly alespoň z části zaměřené právě na děti. 
Například u projektu Kolo pro život to platí stoprocentně, protože zde dostávají prostor i ti nejmenší, budují si zde lásku ke kolu, a řekla bych i ke sportu obecně, už od ranného dětství. Je krásné vidět odhodlané malé „závodníky“ v přilbách, jak se hrnou k cíli a podél trati jejich pyšné a často hlasité rodiče. 

Co Vás vedlo ke spojení projektem Kolo pro život? V čem je z vašeho pohledu seriál závodů atraktivní, kde spatřujete stejné názorové linky? 

Spojení Kooperativy s Kolem pro život, které mimochodem funguje už neuvěřitelných 18 let, je myslím právě díky tomu, že je zde zaměření na milovníky cyklistiky bez rozdílu věku a výkonnosti. Každý si tu najde své. Navíc velikost, profesionalita a zajištění závodů je na vysoké úrovni. Bezpečnost tras je, troufám si říct, jedna z nejvyšších u nás. Letos objedeme s Kolem pro život 12 závodů na 12ti různých lokalitách, neboť podpora v regionech je pro nás u sponzoringových projektů důležitá. Další fakt je, že Češi prostě kola milují, jde o atraktivní sport, který za život vyzkouší alespoň jednou každý. Edukace je tedy také na místě.

Je za námi novinka v seriálu KPŽ bikefest v Hluboké nad Vltavou, jak hodnotíte tuto akci? 

Musím upřímně říct, že to byl za poslední dobu jeden z nejhezčích závodů z listiny KPŽ. Možná k tomu tvrzení přispělo i krásné počasí a vůbec načasování závodu. Umístění zázemí závodu do sportovního areálu na Hluboké opravdu hodně přidalo na atraktivitě. Nádherné místo, pro rodiny s dětmi, stejně tak family trasa podél řeky. Tohle musel ocenit každý rodič. Na závodních trasách zase účastníky uchvátily výhledy a příroda.   

Nyní jeden dotaz trochu tzv. na tělo, co Vy a cyklistika? 

U mě je to opravdu otázka na tělo (směje se).  Od mala jsem byla vedená ke sportu a proběhlo tam i hodně dlouhých výletů na kole, možná právě až moc dlouhých! (smích) Nějakou dobu jsem potom kolo tak zvaně pověsila na hřebík. Nicméně jediná příležitost, u které byste mě zahlédli na kole, bylo ježdění na BMX s kamarády na vesnici. Můj táta je totiž cyklistou s velkým C a jezdilo se hodně. Když se ale zpětně podívám, co má za svou cyklo kariéru za sebou, obrovsky ho obdivuju a má můj nesmírný respekt. Neznám asi nikoho s takovým odhodláním a vydřenými kilometry. Šestkrát odjel například jihoafrický Cape Epic a těch závodů bylo spousta, mám ale pocit, že nic nepřekoná jeho účast na Drásalovi (závod po taktovku Kola pro život), který letos jel po 25 za sebou a je to pro něj nejvíc. A věřte, že OBR Drásal se nejmenuje OBR jen tak náhodou. Na otázku, co já a cyklistika tedy nemohu reagovat jinak, než že minimálně budu prostě jen fanynkou n. 1!
 

Tipy a triky, jak vyzrát nad defektem
Autor

Mezi Murphyho zákony na kole jistě patří defekt. Píchlá duše a proražený, roztržený, nebo dokonce vyzutý plášť bývají nejčastějšími strašáky během vyjížděk s našimi dvoustopými miláčky. Obáváme se, že velká část z vás, se již s některou z těchto nepříjemných okolností během svého švihu setkala a jejich řešení v danou chvíli nemuselo být právě příjemné. Je jasné, že nechceme řešit technické problémy, ale užít si jízdu na kole. Proto si pojďme společně s Michalem Filgasem, odborníkem ze Superior týmu ukázat pár triků, jak nad těmito „strašáky“ vyzrát. 
 

Pokračovat ve čtení

Kooperativa

Autor Kooperativa

Žijeme různé životy. My jsme tady od toho, abychom vás pojistili. Na to, co potřebujete, a tak, jak nejlépe to umíme. www.koop.cz

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé