Jezdit na kole, to nejde jen tak „halabala“

Autor

Zadovský kemp (FTVS UK), projekt, který podporuje vzdělání v oblasti cyklistiky, je úspěšně za námi. Pravda, počasí úplně nepřálo, ale o to větší to byla výzva nenechat se morálně rozložit chladným klimatem a absolvovat všechny tréninky včetně ochutnávky závodní trati českého poháru XCO. Nejezdilo se jen na kole, účastníci kempu si vyslechli také přednášky o technice jízdy na bike a silničce a podívali se pod pokličku pořádání sportovních podniků, jako jsou L'Etape Czech Republic by Tour de France a Kolo pro život s Tomášem Pravencem, ředitelem Petr Čech Sport. Nechyběla ani technická okénka o novinkách a základním servisu kola. Večery se nesly v duchu besed o pověstném Cape Epic s Kristiánem Hynkem, vítězem z roku 2014, a para olympiádách s Michalem Starkem. Díky spolupráci s Českým cyklistickým svazem na aktéry čeká jednodenní kurz dráhové cyklistiky na Velodromu Motol a výzva udělat si trenérskou licenci C.

Jezdit na kole, to nejde jen tak „halabala“

„Byla to jízda“

Pohledem účastníka kempu 

Vlastimil Uher (milovník cyklistiky a pravidelný účastník L'Etape Czech Republic by Tour de France)

Otázky: Proč jste na kemp jel? Co vám přinesl? Největší osobní přínos z kempu?

Na kemp jsem jel podruhé a opět s cílem, který se vyplnil. Chtěl jsem si užít cyklo víkend se skvělou partou lidí a spoustou nových zážitků a zkušeností ze světa cyklistiky. 

Kemp mi přinesl cenné informace a možnost vyzkoušet si trať XC závodu horských kol se zkušeným profesionálem. Poskytl mi také impuls a přesvědčení pořídit si fulla. Což se asi nebude zamlouvat mojí ženě.

Chuť se stále zlepšovat jak v silniční, tak MTB cyklistice. 

Petra Střelečková, Filip Koubek (výherci soutěže KPŽ a L.E.)
Otázky: Proč jste na kemp jel/a? Co Vám přinesl? Největší osobní přínos z kempu?

Petra 
S oblibou jezdím závody seriálu KPŽ, skvělá atmosféra i zajištění a proto kemp, který podporují, byla výzva. Odjížděla jsem sice s obavami, zda to vůbec zvládnu, zda je to pro mě, zda přemohu všechny ty km, kopce, sjezdy. 

Nicméně chtěla jsem si užít cyklistický kemp se vším, co mi přinese. A přinesl toho opravdu hodně. 

Pro mě osobně to byly hlavně nové poznatky v technice jízdy na silničce, zkušenosti a tipy od profesionálů. Ale to nejhlavnější byly naprosto skvělé zážitky, atmosféra s vynikající partou lidí.
A co jsem si z kempu odnesla? Že cyklistika je opravdu pro každého, vlastně pro každou holku, a nikdy není pozdě s tímto sportem začít. Těším se další kemp!

Filip 
Jel jsem hlavně proto, že kemp měl super obsazení, co se týkalo vedení, jako Michal Stark a Kristian Hynek. Michal má můj obdiv, jak se pere s hendikepem a čeho v životě a v para cyklistice dosáhl. U Kristiána jeho úspěchy na Cape Epic a také to, jak se rozhodl založit vlastní tým a jak jej vede. Organizačně to zvládla perfektní Hanča Topolovová (z FTVS UK). 

Kemp jsem si užil, a to díky super partě lidí, která zde byla. Odnesl jsem si mnoho rad od zkušených mechaniků, informace o L'Etape Czech Republic by Tour de France a jak je složité vůbec závody pořádat a dostat na ně závodníky. Moc mě potěšilo setkání s legendou Svatoplukem Henkem a jeho příběhy. 


Pohledem přednášejícího 
Tomáš Pravenec 

Otázky: Jaký je váš pocit a celkový dojem z kempu? Jel byste na něj jako účastník? 

Jedním slovem „parádní“. Vážíme si spojení s FTVS UK a segmentem cyklistiky. Naplňují podobné cíle jako naše projekty. Současně je skvělé potkat se našimi klienty – účastníky závodů, kteří často kemp navštěvují a slyšet jejich reakce. Musím říct, že chvála na organizace a atmosféry KPŽ mne velmi potěšila. 

Ano, jel seberozvoj vnímám jako nezbytný i v oblasti sportu – cyklistiky. 

Objevte v sedle nezapomenutelná místa
Autor

Co se vám vybaví, když se řekne Orlík? Kultovní hudební skupina, vodní dílo na nejdelší české řece Vltavě, nebo zámek, který je znám svojí rozsáhlou sbírkou pušek různých významných osobností. A my k výčtu dodáváme: parádní cyklistický podnik, kde nemůžete chybět. Jde tu o zážitek, sportovní výzvu, poměření sil a možnost užít si přírodní scenérie. Namícháme vám koktejl, kde bude vše důležité, a ještě i něco navíc. 

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé