Objevte v sedle nezapomenutelná místa

Autor

Co se vám vybaví, když se řekne Orlík? Kultovní hudební skupina, vodní dílo na nejdelší české řece Vltavě, nebo zámek, který je znám svojí rozsáhlou sbírkou pušek různých významných osobností. A my k výčtu dodáváme: parádní cyklistický podnik, kde nemůžete chybět. Jde tu o zážitek, sportovní výzvu, poměření sil a možnost užít si přírodní scenérie. Namícháme vám koktejl, kde bude vše důležité, a ještě i něco navíc. 

Objevte v sedle nezapomenutelná místa

Do sedel! 

Start závodu proběhne v atraktivním prostředí areálu Hotel Orlík na Vystrkově. Připraveny jsou maratonské tratě dlouhé 53 km a 30 km i tratě pro malé bikerky/ry a jejich rodiny. „Dali jsme si záležet. Trasy vedou místními lesy, po jehličím vysypaných pěšinách, okolo bývalých vládních rekreačních vilek i po žluté písčité pláži vodní nádrže. Raritou je jízda po písčité pláži přehrady Orlík. Technicky založení jezdci si rozhodně přijdou na své. Krásných momentů je na trase spousta, náročné lesní pasáže, sem tam se objeví mírná klopenka. Malé skoky, které prověří schopnost práce s těžištěm nebo přejezdy kořenů a kamenů,“ říká Svatopluk Fořt. 

Více o tratích zde: VEOLIA Orlík Tour | Trasy | Kolo pro život

Střípky z minulosti

Orlík patří v rámci seriálu KPŽ právem mezi jeden z nejoblíbenějších závodů, a to nejen díky atraktivním tratím, ale i zázemí již zmíněného areálu Hotelu Orlík. Má velmi zajímavou historii. Byl původně koncipovaný pro oddech vedoucích funkcionářů ÚV KSČ. Vybudovali jej na přelomu 50. a 60. let 20. století ve stylu architektonického kosmopolitismu, modernistického formalismu a funkcionalismu a leží uprostřed lesů na levém břehu Orlické přehrady. Areál se rozkládal na obří ploše 470 hektarů, byl přísně střežen a nebyl zakreslen ani v mapách. Veřejnost se tak o tajném sídle dozvěděla až po pádu komunistického režimu v listopadu roku 1989.

Po závodě 

Po závodě určitě každý účastník ocení mycí zónu, kde si může osprchovat svého dvoukolého miláčka a hned potom i sebe v moderních sprchových kontejnerech. Nechybí ani technické zázemí. Znalí mechanici vám provedou běžné seřízení a malé opravy kol úplně zdarma.

Myslíme i na rodiny a cyklistický potěr. Filmová historie místa je pestrá, lze tu najít například scenérie známé z pohádky Lotrando a Zubejda. Po závodě můžete své ratolesti nalákat na pohádkový výlet do 10 km vzdáleného zámku Orlík. Po návratu lze využít zázemí areálu, kde jsou k dispozici sportoviště, bazén a pro otužilce i koupání v přehradě. 

Kompletní informace k akci ZDE.

Potkáme se na Orlíku, omluvenky nebereme. 

Těšíme se na vás! Tým KPŽ i pan Bidon

Kolo pro život má nového maskota
Autor

Holky, kluci, malí i velcí cyklisté, 

víte vlastně, co znamená „bidon“? No přeci láhev na vodu. Slovo je převzaté z francouzštiny, kde znamená „plechovka, bandaska“. Bidony jsou nezbytností pro cyklisty, ale i pro vyznavače dalších sportů, kde je nutné mít pití okamžitě a lehce po ruce.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé