KOOPERATIVA pomáhá bikerům na trati

Autor

Luca Sebastianelli s číslem 413 je borec, který jezdí KPŽ již od roku 2004. 

S Lucou jsme se potkali hned při prvním závodě Bikemaraton Beroun KOOPERATIVY. Bohužel mu štěstí nepřálo. Zhruba po dvaceti kilometrech od startu zničil ráfek a bike se stal nepojízdným. Nicméně štěstí přeje připraveným a díky službě KOOPERATIVY, která pomáhá bikerům v podobných situacích, byl svezen do cíle. Skvělá věc. Stačí zavolat, číslo naleznete na startovním čísle, udáte svou polohu a přijedou si pro vás. Chvíli to trvá, proto jsme čekání na auto vyplnili rozhovorem. 
 


 

KOOPERATIVA pomáhá bikerům na trati

Itálie a cyklistika k sobě neodmyslitelně patří. Kdo by neznal Giro d'Italia, druhý nejstarší a nejtěžší cyklistický etapový závod. Jaká byla tvá cesta k cyklistice a jak dlouho jezdíš?


Začal jsem jezdit na kole již v roce 1996, když mi k narozeninám otec daroval fantastické silniční kolo Bianchi ještě s řazením na rámu a klipsnami s koženými řemínky. Pocházím z Ancony, kde je kolo běžnou součástí života a všichni ho používají k přesunům, zejména děti, které ještě nemají řidičský průkaz, a starší lidé. Stejně jsem byl na tom i já. 

Jsi vyznavačem horské cyklistiky nebo patříš i mezi milovníky „silničky“ či gravelu? 


Aktuálně mám jak silniční kolo, tak i horské kolo. Rád jezdím po silnici i nezpevněných cestách.

Jak se přihodí, že Ital žijící v Praze začne jezdit závody KOLO PRO ŽIVOT? 


Možná vás překvapím. Když jsem se přestěhoval do Prahy před 24 lety, nebyl jsem právě atlet, naopak, kouřil jsem skoro tři krabičky cigaret denně. Ale pak v listopadu roku 2000 jsem prohrál sázku a bylo to štěstí, protože jsem musel přestat kouřit. Problém byl, že jsem cigarety nahradil sušenkami a přibral jsem pár kilo navíc. Abych se vrátil do formy, koupil jsem si horské kolo. Když jsem ztratil přebytečná kila, rozhodl jsem se zúčastnit několika bikových závodů. V roce 2004 jsem absolvoval svůj první závod ze seriálu Kolo pro život.

Vzpomeneš si, který byl tvůj první závod a máš z něj nějaký zážitek?


Upřímně řečeno, nevím, který závod KPŽ byl mým prvním. Vím jen, že moje závodní číslo bylo 1301, takže by to možná šlo dohledat. Tehdy jsem skoro vůbec nemluvil česky a názvy měst pro mě byly záhadou!

Jaký je tvůj oblíbený závod ze seriálu KOLO PRO ŽIVOT a proč? 


Miluji závod v Berouně, protože je blízko domova a otevírá sezónu. Skvělá trať i atmosféra. Mezi závody, které mi ve startovce KPŽ aktuálně chybí, je Karlštejnská 50. Startovala z dostihového závodiště a bylo to opravdu úchvatné! Letos jsem se zúčastnil závodu v Berouně, ale bohužel, jak víte, jsem závod nedokončil. 

Jaké jsou tvé plány pro tuto cyklistickou sezónu? V jakých závodech se plánuješ postavit na start? 


Koncem tohoto měsíce se zúčastním Krále Šumavy, v červnu mám v plánu jet s kamarádem Alpentour Trophy, který stejně jako KPŽ oslaví v letošním roce čtvrtstoletí své existence. Jako každý rok zakončím sezónu s ČT Author Cupem a pokud bude počasí příznivé, rád bych jel Winter Transbrdy.

Chtěl bych moc poděkovat týmu KPŽ za pomoc, ochotu a Kooperativě za skvělou službu, kterou nově v rámci DEPA Kooperativy jezdcům poskytují. 


Na kole a s úsměvem!

KOOPERATIVA pomáhá bikerům


Cykloasistence vám pomůže v případě drobné poruchy jízdního kola.


- Pokud není oprava na místě možná, tak vás i s kolem odvezou kam potřebujete.


- Pokud se vám na kole stane mírný úraz, který vám nedovolí pokračovat v cestě, dopraví vás do nejbližšího zdravotnického zařízení nebo na místo dle vašeho přání.


https://www.koop.cz/pojisteni/pojisteni-majetku/cykloasistence
 

Představujeme novinku v areálech KPŽ – FYZIO ZÓNU KOOPERATIVY!
Autor

Těsně před startem sezony pro vás máme jednu velmi příjemnou zprávu. Díky dlouhodobé spolupráci s pojišťovnou Kooperativa rozšiřujeme služby jejího „DEPA“, které v areálech KPŽ dlouhodobě a společně přinášíme. Tou nejnovější je FYZIO ZÓNA, na kterou jsme byli poslední dobou upozorňování jako na případnou vhodnou novinku. A jak to celé bude fungovat? 

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé