Lucka Landmanová - Holky v sedle pelotonu

Autor

Lucka Landmanová je aktivní, stále se smějící „sympaťanda“, která se pravidelně objevuje v závodním pelotonu cyklistické série Kolo pro život. Letos se jí podařilo vyhrát 3. místo v kategorii 30–39 let na trase C. Její partner je bývalý bikový závodník Michal Plesník, který jezdil v pověstném týmu Scott and Hagget po boku jmen jako byl Kristián Hynek a Matouš Ulman. 
 

Lucka Landmanová - Holky v sedle pelotonu

Lucko, prozradíš, jak ses dostala k cyklistice, konkrétně k horskému kolu?

Můj děda byl vášnivý cyklista a od malička nás vedl k víkendovým vyjížďkám. Sice jsem to lehce nenáviděla, ale byl to start k probuzení cyklistické vášně. V pozdějším věku jsem jezdila sporadicky, než jsem poznala svého partnera Michala Plesníka. Díky němu jsem se do toho „opřela“.

Má pro tebe bike důležité místo v životě? Proč? 

Ano, nedokážu si to už bez biku představit, je to můj vypouštěcí ventil. Užívám si tu samostatnost a volnost poznávání krásných míst a provětrání si hlavy.

Co tě vedlo k myšlence začít závodit? 

Nikdy jsem nechtěla závodit. Po druhém porodu jsem ale jezdila stále víc a víc na kole a naskytla se příležitost, když jsme byli ve Znojmě právě ve chvíli, kdy se měla jet KPŽ. Já to riskla a ono to vyšlo. Tím to vše začalo.

Jaké závody jsi dala v této cyklistické sezóně? 

Byl to takový výběr podniků, které nabízely atraktivní tratě, ale zároveň to byla i místa, kam jsme se chtěli s rodinou podívat. Což se podařilo. 

  • Trans Brdy s 211
  • VEOLIA Orlík Tour
  • Bikefest Hluboká Kooperativy
  • Kraličák MTB Race CARDION
  • Šumavský MTB Maraton Kooperativy
  • Manitou Železné hory CARDION
  • Mladá Boleslav Tour Škoda Auto

Který závod bys označila za TOP podnik? 

Tento rok to byl Orlík, který bych označila za TOP podnik jak díky samotnému závodu, tak i zázemí a prostředí. Areál Hotel Orlík na Vystrkově, prima maratonské tratě, které vedly lesy, pěšinami, okolo bývalých vládních rekreačních vilek a jízda po písčité pláži přehrady Orlík. Krásných momentů byla spousta.

Víme o tobě, že jsi maminka, proto si neodpustím otázku, zda je tvá rodina rovněž fandou biků?

Ano, děti jsou jak fandové, tak závodníci v jejich stylu. Na kole jsou dost často, ale do závodů je nenutíme.

Nyní otázka na tělo: Jak vypadá tvá příprava na závody? 

Abych pravdu řekla, moc přípravy nemám. Bohužel práce a děti mi tolik prostoru nedají, takže se snažím alespoň dvakrát v týdnu na kolo, a pak se jen modlím. 


 

Cyklistická sezóna (ne)končí - Podzimní bikovačka
Autor

Dny se sice krátí, ochlazuje se, více prší a je mnohem horší počasí. Zato ale podzim často vytváří v přírodě úchvatné barevné scenérie. Věříme, že s velkou částí z vás se shodneme, že podzim je jedno z nejkrásnějších období v roce, ve kterém můžeme trávit nezapomenutelné chvíle v sedle našich jednostopých kámošů a dát si pořádně do těla. Jezdíte raději svižné trasy na silnici, nebo dáváte přednost klidné vyjížďce po cyklostezkách, či jste jedni z těch, kteří tomu rádi pořádně naloží v lese? Ať už jezdíte to, či ono, v období podzimu nás všechny dohromady spojují dvě zásadní věci, a to správné osvětlení a vhodné oblečení. 

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé