NOVINKA Hluboká nad Vltavou ožije Bikefestem Hluboká Kooperativy

Autor

U této události byste neměli chybět. Co si pod pojmem Bikefest představit? Cyklistický svátek pro vyznavače dvoukolových miláčků. Kombinace sportu, závodění, zážitků a pokoukání v krásné lokalitě Hluboká nad Vltavou s tratěmi v oboře Lesů České republiky, které jsou běžně uzavřené. Pojeďte objevit kouzlo jižních Čech v sedle biku v sobotu  17. června Bikefestu Hluboká Kooperativy. Tratě mají parádní fazónu a plusové body dostanete i od rodiny. 

NOVINKA  Hluboká nad Vltavou ožije Bikefestem Hluboká Kooperativy

Panoramata budou 

„Kolo pro život není pouze o závodění, ale i poznávání nových atraktivních lokalit, kde jsou cyklisté vítaní. Chceme bikerkám i bikerům dopřát nejen zážitek ze samotného závodu, ale i emoce vyvolané krásnými lokalitami, mezi které Hluboká nad Vltavou patří,“ říká Tomáš Pravenec, ředitel Petr Čech Sport. Právě proto padl nově výběr na jižní Čechy. „Tak trochu jsme si řekli, že naplníme i další roli – průvodce pro Čechách,“ dodává se smíchem Tomáš. Přispějeme k podoře turistické oblasti Budějovicko, která nám velmi pomáhá, a my jim za to děkujeme. 

Bikefest je víc něž závod

Bude to jízda nejen na závodních tratích, ale i mimo ně. Cyklistky/sté si mohou vybrat hned ze dvou plnotučných tratí: trasa B měří 54 kilometrů a má 1002 výškových metrů, trasa C je dlouhá 35,5 kilometrů s převýšením 760 metrů. Nebudeme skromní, tratě se zkrátka povedly, jsou ve skvělé „formě“ a čekají na závodníky. Nebude chybět ani trasa D, tzv. Family jízda s délkou 15 km a převýšením 12 m, a dětské závody NOVA Junior Trophy. V rámci akce bude možné užít si adrenalinovou zábavu ve Sportovně relaxačním areálu Hluboká, který nabízí: adrenalin park (lanový park a dětský lanáček, adrenalinové atrakce i pro nejmenší), adventure minigolf, plážový volejbal a mnohé další. „Věříme, že se závod Kola pro život v Hluboké nad Vltavou  stane tradiční akcí, která oživí cestovní ruch, který je pro město důležitý, ale podpoří i aktivní pohyb dětí a dospělých.“, dodává David Šťastný, předseda Turistické oblasti Budějovicko.

Zprávy z balíku

Ve startovním balíku najdete např. Katku Obstovou, mladou nadějnou závodnice ze stáje Decathlon Czech cycling teamu, která si jede závod užít a jak sama říká Hluboká nad Vltavou je parádní lokalita a těším se na průjezdy normálně uzavřenými místy obory Lesů ČR.

Pro bike potěr 

Myslíme i na malé závodníky, a proto je pro ně připravena family jízda, která povede po krásné stezce do Českých Budějovic. Dětské závody startují v 9 hodin a vítaná je každá malá bikerka či malý biker. Sportovat a závodit je radost, ale bez odměny by to nebylo ono, proto účastníky čeká dřevěná pamětní medaile. Pozor, děti z jižních Čech startují ZDARMA. O další zábavu se pak postará pumptrack s profíky v T-Mobile Adventure zóně. Fandit a kamarádit se s malými cyklisty bude po celou dobu akce i pan Bidon. 


Nemělo by vám uniknout po závodě

Tipy Aleny Šimkové z Turistické oblasti Budějovicko

Zámek Hluboká – jeden z nejvyhledávanějších zámků naší země se tyčí na severním okraji budějovické rybniční pánve, na příkrém ostrohu nad řekou Vltavou. 

ZOO Hluboká– nachází se v těsném sousedství pohádkového zámku Hluboká nad Vltavou, chová se zde na 256 druhů zvířat ve více než 2 000 exemplářích. Stát se zde můžete také adoptivními rodiči některého ze zvířat.

Obora Lesů ČR – bude otevřena pouze v rámci akce a to jen registrovaným v KPŽ, patří k nejvýznamnějším lokalitám české myslivosti. Celé území je orograficky členité s jedinečnými lesními ekosystémy starých smíšených porostů. Tyto lovecké revíry se mohou pochlubit špičkovým chovem zvěře, jako jsou jeleni, srny, daňci, mufloni a černá zvěř.

Ferrata Hluboká – nejdelší ferrata v České republice, má druhou nejlehčí obtížnost B a její 150 m dlouhý úsek v části A zvládnou i lezci začátečníci a rodiny s dětmi.  Vine se přímo nad hladinou řeky a je přístupná z vody díky molu, u kterého je možné zaparkovat člun, nebo paddleboard, nebo se na něj dostanete z cyklostezky Hluboká-Purkarec. Nedaleko ferraty je zřícenina jediné památky Karla IV. v jižních Čechách Karlův hrádek nebo Muzeum voroplavby - nově zapsané památky na seznamu UNESCO.

POZOR! POUZE PRO VÁS!

Platí v pátek 16. června a v neděli 18. června pro ubytované, kteří si zakoupili startovné!

Sportovně relaxační areál – SLEVA 30 % (lanový park, Adventure minigolf, beach volejbal, hopsárium) 
Zoo Hluboká – SLEVA  20 %.

Bike slovníček 

To se vždy hodí!

Balík – skupina jezdců
Jet hranu/šrot – jet nadoraz, na hranici vyčerpání
Jet tužku – špatný výkon, prostě vám to nejede
Hlaďák – to nechcete zažít, stav, kdy tělo tak trochu vypoví službu, nohy se zastaví, vše je důsledkem absence jídla a pití

Jezdit na kole, to nejde jen tak „halabala“
Autor

Zadovský kemp (FTVS UK), projekt, který podporuje vzdělání v oblasti cyklistiky, je úspěšně za námi. Pravda, počasí úplně nepřálo, ale o to větší to byla výzva nenechat se morálně rozložit chladným klimatem a absolvovat všechny tréninky včetně ochutnávky závodní trati českého poháru XCO. Nejezdilo se jen na kole, účastníci kempu si vyslechli také přednášky o technice jízdy na bike a silničce a podívali se pod pokličku pořádání sportovních podniků, jako jsou L'Etape Czech Republic by Tour de France a Kolo pro život s Tomášem Pravencem, ředitelem Petr Čech Sport. Nechyběla ani technická okénka o novinkách a základním servisu kola. Večery se nesly v duchu besed o pověstném Cape Epic s Kristiánem Hynkem, vítězem z roku 2014, a para olympiádách s Michalem Starkem. Díky spolupráci s Českým cyklistickým svazem na aktéry čeká jednodenní kurz dráhové cyklistiky na Velodromu Motol a výzva udělat si trenérskou licenci C.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Lesy ČR
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria Tourism
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiCNC
Impuls
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS
Marketingový partnerSport Invest