Aktuality před závodem Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO 2018

Autor

Z úrodné viniční Moravy zpátky do srdce Čech. Kolo pro život tuto sobotu roztočí pedály v městě automobilů - Mladé Boleslavi. Přečtěte si pečlivě aktuální předstartovní informace pro vás!

Aktuality před závodem Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO 2018

„Včera nám tu trochu sprchlo, ale po týdnech sucha nepředpokládám, že by se to nějak ve formě bláta projevilo na trati," řekl nám aktuálně k zítřejšímu sobotnímu závodu hlavní pořadatel Josef Hladík z MB spinning a vzápětí dodal asi nejdůležitější upozornění pro závodníky a jejich doprovod: „Ptácká ulice, ze které je vstup do areálu zázemí závodu se ve směru od hradu (Prahy) opravuje a je neprůjezdná. Kdo tedy pojede po dálnici D10 od Prahy, ať z ní sjede až na exitu 46 Mladá Boleslav – Kosmonosy. Další důležité upozornění směřuje k cestě z areálu zázemí na start trasy B k Zákaznickému centru ŠKODA AUTO. Prosím všechny, aby dodržovali silniční pravidla, nejezdili na červenou na semaforech a nejezdili po chodnících. Děkuji."



Příjezd do areálu zázemí závodu

Zázemím závodu je tradiční arál Krásná louka u Jizery. Příjezd po Ptácké ulici. Příjezdová cesta bude značena žluto-černýmí šipkami KPŽ na sloupech, dopravních značkách apod. 

Areál Krásná louka

Parkování

Parkovací místo je hned u areálu zázemí. Prosíme, dodržujte pokyny pořadatelské služby! Děkujeme.

 

Program a propozice

Prezenční přívěs v barvách České spořitelny najdete při vstupu z parkoviště do areálu zázemí. Přihlásit se do závodu je ještě možné i před startem. Viz. časy prezence

Start
Jako každý rok i letos bude v Mladé Boleslavi zpestřením startu zaváděcí ostré soutěžní vozidlo ŠKODA FABIA R5 tovární stáje ŠKODA Motorsport, které vévodí mistrovství světa v rally kategorie WRC2. Fabia R5 po zavedení závodníků bude zaparkovaná v areálu zázemí u stánku ŠKODA AUTO, takže si ji můžete v klidu omrknout.

Start trasy B

Cesta na start

"Béčko" startuje u Zákaznického centra ŠKODA AUTO již od 11:00.

Trasa C a D 

Trasa C a D startují společně v 12:00 přímo z areálu na Krasné louce. 

Dětské závody ČT :D Junior Trophy

Dětské závody ČT :D Junior Trophy začínají na louce v areálu zázemí od 9:00 nejstarší věkouvou kategorií a pokračují až do 11:50, kdy se koná start odrážedel. Přesné časy startů ZDE


Trasy závodu

„Ještě dvě poznámky k trati. U Čejetic se projíždí po viaduktu. Jede se jak po startu, tak i do cíle. Jsou na něm stavební práce a průjezd je zúžený na cca 2 metry. Buďte, prosím, na tomto místě opatrní. Další novinkou na trati jsou krátké, asi pětimetrové schody udělané v prudším sjezdu po louce k silnici od zříceniny hradu Zvířetice. Technicky zdatní závodníci to dají na kole, ostatním doporučuji raději z kola na chvíli slézt. U tohoto místa bude navíc pořadatelská služba speciálně upozorňující na toto náročnější místo,“ dodal ještě k trati Josef Hladík.

Osobnosti závodu
Olympionik, skifař Ondřej Synek bude v Mladé Boleslavi opět na startu trasy B a v zázemí závodu se poté můžete těšit na stánku ŠKODA AUTO na jeho autogramiádu.

Počasí
Předpověď počasí na sobotu pro boleslavsko hlásá slunečno s vysokými denními teplotami okolo 25°C. Odpoledne a v podvečer by ale mohla přijít bouřka a vydatněji zapršet. Lokální dešťové mraky se velmi těžko předpovídají, uvidíme, jak to dopadne v sobotu a necháme se překvapit. Snad nám to vyhlašování vítězů nenaruší…


Šťastnou cestu na KPŽ do Mladé Boleslavi přejí pořadatelské tým Spinning MB a Kolo pro život!

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé