Aktuality před závodem Šumavský MTB maraton České spořitelny 2018

Autor

Jedete na zadovský Churáňov na Kolo pro život, kde se v sobotu 4. 8. koná 21. ročník Šumavského MTB maratonu České spořitelny a sháníte se po aktuálních informacích z místa dění? Zde je kompletní předstartovní informační servis.

Aktuality před závodem Šumavský MTB maraton České spořitelny 2018

Nejprve slova hlavního organizátora závodu Karla Hudečka ze SKI klubu Šumava: „Přípravy na závod jsou v plném proudu. Vše probíhá jak má, bez zásadních komplikací. Včera nám tu trochu sprchlo, tak byla trať chvíli zavlažená. Jinak je sucho, jako všude jinde. Jen v lese je trochu příjemněji, než někde dole pod kopcem ve městě. :-)"

Příjezd a parkování
Karel Hudeček upozorňuje: „Závodníky a jejich doprovod hlavně žádáme o kázeň při příjezdu a parkování. Hlavní parkoviště u lyžařského areálu na Churáňově má omezenou kapacitu. Z tohoto důvodu nebudeme povolovat zabírat okolní místa vedle auta pro rozšířené zázemí závodníka. Kdo přijede později, může parkovat dole pod kopcem u sjezdovky Kobyla (Horská služba), kde se také uskuteční start hlavní trasy B. Rozhodně je ZAKÁZÁNO parkovat u krajnice na příjezdové silnici k areálu zázemí, kudy povede oboustranně trať závodu! Dále je na Churáňově a v jeho okolí (na loukách a v lese) zakázáno kempování! Děkujeme za pochopení, všechny tyto regule slouží k ochraně šumavské přírody. Velkým i malým závodníkům přeji hezký sportovní zážitek u nás na Šumavě."

Časový harmonogram a prezence
Prezenční kancelář najdete u parkoviště, bude otevřena v pátek od 18:00 – 20:00. V sobotu od 8:00 do 10:30 (trasa B), do 11:30 (trasa C a D).
Kdo se nepřihlásil předem, může tak učinit na místě. Platba je možná i kartou.

Plán areálu zázemí

Start


Dole pod kopcem u Horské služby startuje v 11:00 trasa B

start JT

Start D - Fitness jízdy

Dětské závody ČT Déčko Junior Trophy (od 9:00), trasa C (12:00) a D (12:30) startují z cílové rovinky přímo v areálu zázemí. Pozor, časy startů JT jsou pouze orientační, buďte s dětmi ve startovním prostoru o něco dříve!

 

Trasy
Občerstvovací stanice na trase jsou pro trasu B celkem tři, pro trasu C dvě. Pozor,jsou trochu jinak, než jsou zakresleny na původní mapě! Měly by lépe odpovídat potřebám závodníkům a vůbec v těchto parních dnech. Všechny jsou plnohodnotné, tedy jídlo + pití. První je na křížení tras B a C za Šindlovem, ostatní jsou tradiční – ve Vimperku na Vodníku pro trasu B a v lese u jezírka U Kyzu pro B i C. Ruší se místa občerstvovaček po sjezdu Na Hutích a u Švajglovi Lady. Fitness trasa D má svoji občerstvovačku na Studenci,“ popisuje aktuálně ze Šumavy Karel Hudeček.

Občerstvovačka za Šindlovem - byla zde i loni 


Trasa B


Trasa C

Označení X - místa, kde nebude občerstovačka!


Trasa D

Profily

Rychlostní prémie po startu o finanční ceny. Ani letos nebudou chybět. 

Značení

Důležité rady před startem

Počasí
Šumava bude jedním z míst, kde nebude velké vedro, které nás jinak zužuje v posledních dnech! Nejvyšší teploty by měly vystoupat na snesitelných 25°C. Odpoledne není vyloučené osvěžení v podobě krátkého deště a bouřky.

Zdroj: YR.no

 

Šťastnou cestu na Churáňov vám přejí pořadatelé ze SKI klubu Šumava a organizační tým Kolo pro život!

 

Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé