Cyklistickou sezónu otevře Praha - Karlštejn Tour

Autor

Všechny velké i malé příznivce horských kol zveme na start 20. ročníku seriálu Kolo pro život do Dobřichovic, kde se chystá oblíbená cyklistická akce pro celou rodinu, Praha – Karlštejn Tour České spořitelny.

 

Cyklistickou sezónu otevře Praha - Karlštejn Tour

Stejné místo, jiný závod. Stalo se už tradicí, že každý nový ročník největšího amatérského seriálu závodů na horských kolech v ČR startuje na břehu řeky Berounky v Dobřichovicích u Prahy. Stejně tomu bude i v letošní jubilejní sezóně série Kolo pro život. Co se změnilo je název úvodního podniku a s ním i propozice a mapa všech vypsaných tras. Pokud chcete zažít opravdu jedinečnou atmosféru rodící se cyklistické sezóny, máte šanci se stovkami dalších fandů cyklistiky v sobotu 27. dubna na 14. ročníku Praha – Karlštejn Tour České spořitelny. Jaro je tady a s ním obrovská chuť sportovat a vyzkoušet nové výzvy. Nebojte se přijet s celou rodinou, svoji trasu i další zábavu si na akcích KPŽ najde každý.

Organizátoři přichystali sportovní den pro všechny, od nejmladších cyklistů na odrážedlech, přes rodiny s dětmi, juniory, začátečníky, hobíky, seniory až po elitní jezdce. Připravené jsou závodní trasy B a C na 40 a 27 km, nezávodní trasa D – Family jízda na 20 km a seriál dětských závodů na kole ČT Déčko Junior Trophy na přírodním okruhu v zázemí akce.

 

Hlavní trasa na 40 km se z velké části vrací do míst svého vzniku. Po slavnostním startu v ulici 5. května se závodníci za obcí Karlík napojí na červenou turistickou trasu a lesem pokračují na Mořinku, kde je čeká pověstný výšlap a prubířský kámen závodu - kopec Menhir s velkým betonovým křeslem a s nádhernými výhledy do údolí Berounky, na Brdské hřebeny, Cukrák a Všenory. Hravá trasa střídá klesání a stoupání, nechybí všechny druhu povrchů, lesní a polní cesty, štěrk, tráva i romantický pohled na pasoucí se stáda skotu. Po první občerstvovací stanici v Roblíně závodníci pokračují prudkým sjezdem do Kaly, cesta dál vede kolem malého rybníčku a pokračuje vzrostlou alejí na Třebotov až na druhou občerstvovací stanicí na Pískách. Po doplnění ztracené energie se účastníci vydají lesem zpět přes Solopisky a Vonoklasy, překonají malý brodek, prosviští kolem Bukovky a zdolají poslední stoupání u hřiště. Na závěr je čeká pohodový sjezd do cíle.

 

Délka hlavní trasy určitě uspokojí všechny závodníky, kteří se chtějí naplno rozjet do nové sezóny. Pro koho jsou čtyři desítky kilometrů zkraje jara příliš, raději zvolí trasu C v délce 27 km, která na rozdíl od delšího „Béčka“ od Hradinského kopce zamíří rovnou do Vonoklas.

 

Vyjížďka trasy D – Family jízda je nezávodní.  Tato projížďka pučící krajinou je určená především rodinám s dětmi od 9 let, ale také aktivním seniorům (třeba na elektrokole), začátečníkům a cyklistům, kteří nechtějí honit vteřiny ani minuty, jen touží užít si hezký víkend v sedle kola. Účastníky zavede na Brdský hřeben, kde je třeba počítat s převýšením 436 m. Zatímco v první části cyklisty čeká tříkilometrový táhlý kopeček, druhá polovina je odmění dlouhým sjezdem. A nahoře na hřebeni potěší výletníky nejen občerstvovací stanice s dobrotami a pitím, ale také fantastický výhled.

 

Dopolední dětské závody v 6 věkových kategoriích, určené děvčatům a klukům od 1 do 13 let, se odehrají na posekané voňavé louce hned vedle zázemí. Diváci fandí podél okruhu nebo z lávky nad loukou, odkud mají skvělý přehled o vývoji dětských klání. Za zdolání tratě si každý v cíli pověsí na krk pamětní medaili, po závodech nebude chybět doprovodný program v Dětské zóně ZPMV ČR, Dětském klubu, na pumptracku Chupa Chups nebo při výuce jízdy na kole v Bike Academy.

 

Stále váháte, jestli se máte přihlásit nebo ne? Pak přidáme další důvody, proč byste v údolí řeky Berounky poslední dubnovou sobotu neměli chybět:
- Všichni dospělí z Dobřichovic mají slevu 200 Kč na startovném a místní děti startují zdarma.
- V pátek před závodem se děti mohou těšit na odpolední Cyklokroužky, včetně nácviku jízdy na dopravním hřišti od 14:00.  
- Premiérově je připravena nesoutěžní kategorie E-biků – první šance oficiálně se projet po hlavní trase B na elektrokole.
-  Hlavní závod ozdobí zvučná česká sportovní jména.
- V prostorném zázemí areálu v Dobřichovicích se budete cítit skvěle. Všechny prodejní stánky a užitečné služby pro účastníky budou svítit novotou, tady se poprvé seznámíte s novinkami 20. ročníku KPŽ, zde je připravený našlapaný doprovodný program pro děti i široká nabídka cateringu.
-  Vítězové převezmou unikátní medaile a ceny ve všech vypsaných kategoriích dospělých i dětí.
- Své štěstí může každý přihlášený účastník vyzkoušet při závěrečném slosování tomboly.

On-line se můžete hlásit do středy 24. 4. 2019, do 24:00.
Na všechny trasy se můžete přihlásit také v místě konání (v pátek 26. 4. od 18:00 do 20:00 a v sobotu 27. 4. od 8:00 do 11:00).
Více informací o závodu, včetně propozic a mapek tras naleznete ZDE

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé