Kdo je podle dětí Obr Drásal? Silák, který pomáhá dětem a starým lidem

Autor

V Modré zóně České spořitelny si děti na každém závodě Kolo pro život užijí spoustu dovádění, her, soutěží, pohybu a také legrace. Stejně tomu bylo i na dvoudenní akci v Holešově.

Kdo je podle dětí Obr Drásal? Silák, který pomáhá dětem a starým lidem

Modrá zóna České spořitelny se opět ukázala v plné síle na závodě Bikemaraton Drásal České spořitelny v Holešově a tentokrát byla k dispozici po celé dva dny závodu (30. 6. – 1. 7.). Jak už si účastníci závodů Kolo pro život zvykli, tento rok s podtitulem „Se Lvíčkem na kole“ přináší dětská Modrá zóna průřez historií hraček za posledních sto let. Společně s generálním partnerem seriálu, Českou spořitelnou, tak můžete oslavit 100 let od založení Československé republiky a přitom se skvěle bavit.

Těch oslav kulatých výročí bylo na letošním Drásalovi ale víc. Právě v roce 2018 uplynulo čtvrt století od nultého ročníku tohoto kultovního závodu, a tak nás zajímalo, jestli historii pojmenování maratonského závodu po Obrovi Drásalovi znají také nejmenší návštěvníci, kteří v hojném počtu okupovali Modrou zónu po celý víkend.

Oslovili jsme tedy „reprezentativní“ vzorek dětí s otázkou: Co víš o Obrovi Drásalovi? Výsledkem ankety jsme byli příjemně překvapeni. Mladší ročníky dětí většinou označily obra za pohádkovou postavu. Například osmiletý Karlík nám suverénně sdělil: „Obr Drásal je bájná magická bytost, ale pohádku s ním jsem ještě bohužel neviděl.“  To je možná zajímavý podnět například pro dramaturgy ČT Déčko využít evidentní díry na tuzemském pohádkovém trhu. Sedmiletá Lucinka již byla hodně blízko, když nám řekla: „Obr je veliký silák, co pomáhá dětem a starým lidem.“ Nevíme, jestli to myslela obecně nebo mluvila přímo o Josefu Drásalovi, ale to nám vůbec nevadilo.

Na pravou míru vše uvedl až patnáctiletý Ondra, který se trefil s odpovědí téměř do černého „Je to přeci přezdívka svalovce ze Šumperka!“ Pravdou je, že s 242 cm výšky, historicky nejvyšší doložený Čech, opravdu pocházel z obce Chromeč na Šumpersku, ale později žil právě v Holešově. Organizátoři závodu pravděpodobně chtěli, aby nejenom délka závodu a jeho brutální výškový profil budily obrovský respekt mezi jezdci, ale i jeho název podtrhoval výjimečnost této bikerské akce.

Dva Obři Drásalové: letošní Obr Drásal - Jan Jobánek a putovní trofej Obra Drásala

Děti, které navštěvují naší herní zónu, jsou ještě na maratonskou trasu příliš malé a mají zatím úplně jiné starosti. Třeba jak vyzkoušet co nejvíce hraček v Modré zóně, splnit všechny předepsané disciplíny a získat nějaký ten malý dárek. Všichni také vědí, že při troše štěstí mohou získat hlavní cenu v podobě dětského jízdního kola značky Specialized, které slavnostně předáváme na každém závodě Kolo pro život 2018!

Tentokrát se usmálo štěstí na „růžovou“ Adélku., které ještě jednou moc gratulujeme. Nezbývá než dodat: Jezdi na kole s radostí a co nejvíce a jednou se určitě potkáme na startu dospělácké kategorie třeba 40. ročníku Bikemaratonu Drásal České spořitelny :)

 

 

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé