Nechte se zlákat nádhernou nezávodní karlovarskou Family jízdou

Autor

Nejezdíte na kole často a už vůbec nejste závodní typ? Bojíte se kvant kilometrů a vysokých převýšení, ale přesto se rádi projedete v pohodovém tempu krásnou českou krajinou? Právě pro Vás chystáme v Karlových Varech půvabnou nezávodní trasu D podél řeky Ohře.

Nechte se zlákat nádhernou nezávodní karlovarskou Family jízdou

Stejně jako na všech dalších 14 akcích seriálu Kolo pro život 2019, také na Karlovarském AM bikemaratonu České spořitelny nabízí Kolo pro život cyklistům výběr z několika tras. Kromě oblíbených závodních tras B a C můžete absolvovat i nezávodní vyjížďku na 22 km s převýšením 370 metrů, která na rozdíl od delších tras startuje přímo z areálu Meandr Ohře v zázemí akce a jede se na pohodu.

Family jízdu můžete absolvovat sami, jako rodinný nebo jiný tým, s rodinou včetně dětí (v Karlových Varech je doporučený věk dětí od 8 let), s partou kamarádek, s partnerem, vítaní jsou senioři a sváteční jezdci. Kromě klasických horských kol lze na tuto trať vyrazit na kole trekovém, na elekrokole, s přívěsnými vozíky nebo s dítětem v sedačce či na tzv. tyči.  

Také cena startovného je v případě trasy D velmi sympatická, činí 250 Kč a pro děti, které absolvují dopolední dětské závody ČT :D Junior Trophy v zázemí, je startovné na Family jízdu zdarma.

Start je stanoven na 12:10 tak, aby jízdu stihly všechny děti, které dopoledne závodily na travnatém okruhu v parku. Karlovarská trasa D vede z velké části kolem řeky Ohře. Od nepaměti platí: Kde je řeka, tam je život. A kde je život, tam jsou zážitky. A kde je Kolo pro život, tam jsou skvělé cyklistické zážitky. To také platí na 100% o lázeňské nezávodní jízdě s přáteli směrem na hrad Loket, známý třeba tím, že zde řádí skřítek Štrakakal, postrach neučesaných dětí, které prý nahání s kartáčem a knihou :). Následně cyklisty uvítá romantická chráněná krajinná oblast Slavkovský les s jediným stoupáním na celé trase. Odměna za výšlap musí být. Čeká na vršku kopce v podobě dobře zásobené Lesní občerstvovací stanice Lesů ČR.  Po doplnění energie pak už jen uháníte z kopce dolů a podél řeky až do cíle. Výhodou pro začátečníky je, že se velká část trasy jede po nově vybudované pohodlné cyklostezce, navíc počasí má být krásné...
Nalákali jsme vás?  Pak se na vás těšíme 15. 6. ve Varech!

On-line se můžete na trasu přihlásit a více informací o závodu získat ZDE   
Hlásit se můžete i na místě.
Inteaktivní mapa trasy D – Family jízdy na Karlovarském AM bikemaratonu 2019 ZDE

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé