Přijeďte otevřít prázdniny na Drásala s dětmi

Autor

Jubilejní 25. ročník Bikemaratonu Drásal České spořitelny je letos poprvé rozvržen do dvou dnů. Jak na sobotu, tak na neděli připravili pořadatelé nabitý závodní i doprovodný program pro malé i starší děti. Novinkou je prodloužení trasy D o atraktivní úsek s pumptrackem a také holešovská premiéra maratonské dětské trasy ČD Cargo Junior Trophy Marathon. Nebojte se pověsti ultramaratonské akce a přijeďte na závod s celou rodinou!

Přijeďte otevřít prázdniny na Drásala s dětmi

Účast dětí na holešovské KPŽ akci patří tradičně k seriálově vůbec nejvyšším. To svědčí nejen o dobré propagaci a pověsti závodu, ale také o oblibě zdejších dětských tratí, soutěží, her, atrakcí, výuky jízdy na kole nebo třeba místního bazénu (pro všechny účastníky závodu zdarma) a nádherné zámecké zahrady, ve které se celé zázemí 7. podniku KPŽ 2018 nachází. 

Pojďme si shrnout, na co se mohou rodiny s dětmi první prázdninový víkend v Holešově těšit?

  1. Seriál dětských závodů ČT Déčko Junior Trophy v 6 věkových kategoriích, který se koná v sobotu 30. 6. dopoledne. Do závodu můžete přihlásit své dítě bez ohledu na věk. Ať už máte sotva roční robátko s odrážedlem, nebo třináctiletého žáka. Děti závodí dopoledne od 9:00 do cca 12:00 po kategoriích, od nejstarších po nejmladší. Kluci a holčičky závodí zvlášť. Závodní okruh je pečlivě vyznačený v zámecké zahradě. To umožňuje divákům a rodičům malým cyklistům fandit přímo u trati. Každý malý závodník dostane stejně jako dospělý biker startovní číslo s upínacími páskami a nalepeným čipem a lístek do dětské tomboly. Všechny děti navíc převezmou v cíli pamětní medaili za účast. Ocenění a vyhlášení vítězů proběhne na velkém pódiu od 15:00.

  2. Nezávodní trasa D - Fitness jízda v rámci rodinného týmu
    Chcete se projet s dětmi jako rodina bez závodního stresu na dobře značené a zabezpečené trati? Potom se určitě přihlaste na 16 km trasu D jako rodinný tým. Vyjížďka se koná v neděli 1. 7., start je v 11:00 z náměstí Dr. E. Beneše.  Děti, které v sobotu závodily v dětském seriálu ČT :D JT, mají startovné na Fitness jízdu zdarma! Trasa byla oproti loňskému ročníku prodloužena o 2 zajímavé kilometry. Novinkou je sjezd do Tučap, kde je zbudováný nový pumptrack. Tady se děti s rodiči mohou pořádně vydovádět :). Na převážně polní trase ani letos nechybí krásná jízda kolem zámeckého rybníku a také velmi dobře vybavená občerstvovací stanici, kde si v klidu odpočinete a posilníte se.
    Více o novém úseku trasy D u Tučap se dozvíte ZDE a ZDE


     
  3. Dětská maratonská trasa ČD Cargo Junior Trophy Marathon
    Novinkou Drásla 2018 je závodní maratonská trasa pro děti ve věku 8 – 16 let. Dobře značená trasa je totožná s nezávodní trasou D (16 km, 426 m převýšení) a startuje v první vlně před účastníky Fitness jízdy v 11:00 z náměstí Dr. E. Beneše. Děti závodí o poctivé kovové medaile a ceny ve 4 věkových kategoriích, zvlášť kluci a děvčata. Počet těch, kteří chtějí porovnat síly na dětských maratonských trasách, stále stoupá, těšíme se proto na další naděje MTB na startu v Holešově!

  1. Dětský klub Junior Trophy
    Příjemný a ochotný personálem v růžovo-žluto-fialovém jehlanu, vybaveném hracím kobercem uvítá především malé děti s rodiči. Stan je vybavený stolky a lavicemi, je zde spousta hraček, různých her, soutěží, včetně té v kreslení, i místem pro odpočinek, přebalení miminek, dětskou toaletou, umývadlem a malým občerstvením.

  2. Dětská Modrá zóna České spořitelny
    Tady se doprovodný program rozjede naplno. Stanové městečko se spoustou atrakcí, včetně velkého skákacího stanu, trampolín, rukodělné činnosti, a dalších soutěží na téma 100 let od založení Československa dává dětem možnost plnit jednotlivé disciplíny, získat za ně razítko a tak získat možnost vyhrát opravdové dětské kolo Specialized!

  3. Česká spořitelna Specialized Bike Academy KPŽ
    Společně s dětmi máte šanci zdokonalit jezdeckou techniku i dovednosti v naší  Bike Academy. Pomůžou vám v tom přední čeští bikeři v čele s Kamilem Tatarkovičem, Janou Horákovou a jejich týmem.
    Naučíte se zábavnou formou správně ovládat kolo, překonávat záludné překážky, zbavit se cyklistických zlozvyků nebo si naopak osvojit některé bikerské fígle. Připravené jsou dva moderované vstupy a soutěže před pódiem.

    UPOZORNĚNÍ! Registrace do výuky Bike Academy funguje na webu Kolo pro život. Přihlásit se do výukového bloku můžete v propozicích závodu. Zde se také najdete program Bike Academy s odkazy na registraci v jednotlivých časech. Výuka probíhá ve skupinách maximálně po 20 lidech. V případě že se registrace nenaplní, doplní instruktoři příchozí děti přímo na místě. Výukové bloky budou přizpůsobeny složení účastníků a jejich dovednostem.

  1. Chupa Chups Pumptrack
    Dřevěná modulární dráha - pumptrack je ideální pro trénink stability a plynulého rytmu jízdy na kole. V zóně Chupa Chups vám se vším pomohou proškolení instruktoři, v místě jsou i kola Specialized a helmy na zapůjčení. Účastníky nemine sladká odměna za výkon a po vyplnění soutěžního cyklistického letáku můžete vyhrát dokonce cyklistický dres nebo helmu.

Jak vidíte, v Holešově stráví skvělý sportovní den malí i velcí!

Více o závodě, včetně možnosti přihlásit se najdete ZDE

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé