Tři kosmetická přikázání

Autor

Regály s kosmetikou pro muže se postupně rozšiřují a kliniky estetické medicíny se hrdě hlásí k tomu, že mezi jejich klientelou narůstá zastoupení silnějšího pohlaví. A přestože nepředpokládáme, že v této „disciplíně“ dojde k zásadnější změně poměru sil, pokud jde o péči o pleť, tři základní pravidla by měl znát každý muž.

Tři kosmetická přikázání

Společnost Dermacol je silnou značkou české kosmetiky, zde se můžete kouknout na kompletní nabídku firmy založené roku 1966.

Partnerčin krém je "tabu"
Historek o tom, kolik času stráví v koupelně žena a kolik muž, je nesčetně mnoho. Faktem je, že pokud jde o stárnutí, příroda byla k oběma pohlavím spravedlivá. Mužská kůže je sice hrubší, má více mazu, kolagenu i elastinu, díky čemuž je proces jejího stárnutí o něco pomalejší, neunikne mu ale nikdo. Navíc „mužské“ vrásky se sice objeví později, ale mají tendenci být hlubší. Prevence je proto na místě a krém příležitostně půjčený od partnerky vás rozhodně nezachrání. Kůže i hormonální systém mužů a žen se totiž liší, pánské kosmetické přípravky mají jiný poměr účinných látek.



Omlazující gel-krém Men Agent All in One, Dermacol – 299 Kč.  Je možné ho použít hned po holení, pokožku zklidní, hydratuje a zvláční. Při dlouhodobém používání vyhlazuje vrásky. E-shop

Voda po holení nestačí
Mnoho mužů je přesvědčeno, že po holení stačí použít vodu s obsahem alkoholu, aby se dezinfikovala případná „zranění“. Pánská pokožka však na tento krok často reaguje podrážděním, zvláště pokud po holení nenásleduje hydratace. Během něj se totiž pleť zbavuje přirozené mastnoty, takže bezprostředně po jeho skončení potřebuje rychle obnovit hydratační poměry. Buď jí pomůžete lehkým hydratačním krémem, nebo ji necháte produkovat zvýšené množství vlastního mazu, který může ucpat póry a způsobit vyrážky. Hydratační gel-krém poskytne okamžité zklidnění čerstvě oholené pleti, hydratuje a zvláčňuje.

Hydratační krém a balzám po holení 2 v 1 Men Agent Hydra Care, Dermacol - 199 Kč poskytuje okamžité zklidnění čerstvě oholené pleti, hydratuje a zvláčňuje. Díky lehké textuře se rychle vstřebává a nezanechává mastný film. E-shop
Strniště není „bezúdržbové“
Samostatnou kapitolou v pánské kosmetice je péče o vousy. Ačkoli 3denní strniště či bradka působí na první pohled nedbale až rebelsky, bez pravidelného ošetření dostanou chloupky i pokožka pod nimi pořádně zabrat. Nemluvě o estetickém a pocitovém dojmu, za který pak partnerky strhávají body. Řešením pro každodenní péči jsou oleje, díky kterým vousy drží přirozený tvar a zůstávají hydratované a zdravé. Nutno je nanášet na čerstvě umyté, trochu vlhké vousy, aby lépe vstřebaly všechny živiny.

Multifunkčnost je trendy
Pokud přeplněné poličky v koupelně opravdu nemusíte, vhodným řešením jsou multifunkční produkty. Například sprchové gely značky Dermacol jsou vhodné na tělo, obličej i vlasy. A když nemáte po ruce pěnu na holení, zastoupí i její funkci. Tuto všestrannost oceníte při cestování či dojíždění do fitness centra.

Sprchové gely Men Agent 5 v 1 a 3 v 1, Dermacol – od 79 Kč. E-shop

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé