Výsledky - Hustopeče AGROTEC Tour ŠKODA AUTO 2018

Autor

Viničním kopcům jižní Moravy vládli Jan Škarnitzl a Jana Pichlíková…

Výsledky - Hustopeče AGROTEC Tour ŠKODA AUTO 2018

“Ještě nikdy jsem tady nezávodil a hodně mě překvapilo, jaká je tady okolo nádherná krajina. Občas jsem si udělal čas a kouknul vedle sebe a stálo to za to,” začal hodnotit hustopečský závod vítěz Jan Škarnitzl (SRAM MITAS TREK). “Samotný průběh závodu, jak by se mohlo zdát, už tak romantický nebyl,” dodal se smíchem a pokračoval: “Těch osm kopců, co nám stálo v cestě, udělalo závod celkem těžkým. Hned od startu se rozjelo slušné tempo, za zaváděcími auty se hodně prášilo, takže to nebylo vůbec příjemné."

"K první a zásadní selekci došlo hned v úvodním těžkém stoupání, kde za to vzal Matěj Průdek, přidal se k němu Martin Stošek, já, Filip Rydval a Matouš Ulman. Další skupinka, co jela za námi, už nás nedocvakla. Jeli jsme pořád ostré tempo, Matěj odpal. Ve čtyřech jsme se pravidelně střídali, nejvíce potahal asi Martin Stošek. Překvapil mě i mladý Filip Rydval, který byl hlavně v kopcích hodně silný a roste z něho kvalitní závodník. Právě v posledním stoupání, co bylo na trati, jsem si vlezl na špic a rozjel takové tempo, aby mi z něho už nikdo nechtěl nastupovat. Povedlo se. Zároveň jsem doufal, že by kluci mohli odpadnout. Ale uviseli mi… "

"Společně jsme se blížili k cíli, před námi byla jen cesta po poli, kde to hodně foukalo z boku a zepředu. Nikomu se nechtělo tahat, tak jsem tempo dělal já. Cíl už byl jen pár stovek metrů před námi, čekal jsem, kdo půjde přede mne, ale kupodivu nikdo nešel. Cílová rovinka na trávě byla dost krátká a první flek jsem udržel. Závod se mi zamlouval, dobře mi zapadl do tréninkového plánu před blížícími se pohárovými závody doma i ve světě. Protože je tady hezky, zůstávám tu na jižní Moravě i na další sváteční dny a se známými zde dobře potrénuji. Další závod Kápéžetka už letos asi bohužel nedám, můj závodní program je nabitý až do podzimu.”

Slova Honzy Škarnitzla doplnila i vítězka mezi ženami Jana Pichlíková (Erste Premier Petr Čech Sport): “Já jsem minulý závod na Brdech nejela, byla jsem totiž zrovna na maratonském mistrovství Evropy, takže až tady v Hustopečích jsem si odbyla letošní koloproživotní premiéru. Z Evropy jsem dobře rozjetá. Po celý závod jsem jela v nějaké skupině s kluky, až asi posledních třináct kilometrů jsem šlapala více méně sama. Bohužel jsem od startu žádnou kolegyni k sobě neměla. Musela jsem se proto poměřovat jen s mužskou částí startovního pole. Musím říci, že mě z těch kopců hodně bolely nohy, ale teď po závodě už je to lepší. Dnes se hodně prášilo, technicky to náročné nebylo, kopce ale byly výživné. Z vítězství mám radost a už se těším na Boleslav."

Tolik v krátkosti hlasy vítězů, podrobnou reportáž a fotogalerii připravujeme na pondělí.

Kompletní výsledky ze závodu najdete ZDE.


Hustopeče AGROTEC Tour ŠKODA AUTO 2018 - výsledky


Muži

Ženy


Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé