Výsledky - Karlovarský AM bikemaraton České spořitelny 2018

Autor

V Karlových Varech slavili vítězství Jaroslav Kulhavý a Jana Pichlíková…

Výsledky - Karlovarský AM bikemaraton České spořitelny 2018

“Bylo to pěkný. Myslím si, že to byla jedna z nejhezčích tratí Kola pro život, co jsem kdy jel,” byla první slova vítěze hlavní trasy B na 58 km Jaroslava Kulhavého (Specialized Racing) po dojezdu do cíle. Pro Jardu byl karlovarský závod premiérou.

“Start v centru města, parádní výhledy na Vary, jezdivá trať s málem asfaltu, technické pasáže…, fakt hezkej závod. Před Pražskými schody jsem onemocněl, musel jsem vynechat i maratonskej mistrák a teprve teď se znovu rozjíždím. Dnes jsem proto čekal, že to bude horší, ale kupodivu to nakonec bylo super. Během závodu jsme na čele jeli s Kristiánem (Kristián Hynek), Matym (Matouš Ulman) a Boudou (Pavel Boudný) spíše konstantní tempo. Bylo jasný, že se asi nikomu z nás nepodaří ujet a rozhodovat se bude až v cíli. Bouda do cílového prostoru najížděl jako první. Já byl rozhodnutý, že mu to nenechám a že ho zkusím zvenku. Ale pak tam přišlo místo, kde nebylo úplně jasné značení trati a museli jsme se zastavit. Rozjížděli jsme se znovu z nuly a já měl štěstí, vyšlo mi to.”


Pavel Boudný (Česká spořitelna -Accolade) byl z druhého místa spíše zklamaný: “Škoda toho dojezdu, protože dnes se mi jelo dobře.”

Pro třetí místo si ve společném dojezdu čtveřice dojel čerstvý maratonský mistr republiky Kristián Hynek (Topeak-Ergon Racing) a byl sdílnější: “Ze začátku jsem jel ostřejší tempo, aby se to nadělilo. V prvním větším kopci k rozhledně Diana nás vepředu mohlo být tak sedm. Ve sjezdu jsem ale měl první ze dvou technických problémů, co mě dnes potkaly. Trochu jsem se zde ztratil. Ale v dalším kopci před Kolovou už jsem byl zase na čele a právě zde se vykrystalizovala finální čtveřice. Další moje peripetie přišly zanedlouho v takovém nevinném sjezdíku, kde jsem hloupě sklouzl a spadl, odřel si koleno, ale hlavně utrhl jednu ze dvou přezek na tretře. Bota povolila, ale šlo s tím jet. Závěr mně úplně nevyšel, s tím se bohužel nedalo nic dělat. Ale jinak se mi závod i trať moc líbily. Vary jsem už párkrát jel, ale je to už celkem dávno.”

Nejlepší ženou na stejné, 58 km dlouhé trati byla Jana Pichlíková (Erste Premier Petr Čech). Stejně jako Kristián i Janina se ve Varech pochlubila zbrusu novým mistrovský dresem. A závod ji vyšel perfektně: “Já mám na Vary zajímavé vzpomínky. Byla jsem tady vždycky v sudých letech. Začínala jsem zde v roce 2012 na trekingovém kole. Tenkrát jsem moc nejezdila a dala jsem si kratší céčkovou trať. Další byly roky 2014 a 2016. Jestli už jsem zde vyhrála si ani nevzpomínám, ale v paměti mám pořád ten rok 2012, kdy jsem na tom trekingovém kole byla druhá a měla jsem z toho strašně velkou radost (smích)."

"Dnes jsem měla největší radost z toho, že se mi jelo výborně. Snažila jsem se pravidelně pít a jíst. Žádná krize na mě nepřišla. Fakt jsem si to užívala. Povedlo se mi chytit i dobré skupiny tam vzadu za letištěm na těch rovinách, kde jsme se pravidelně vepředu točili. Jediným mým problémem byly asi trochu víc nafouklé gumy, ve sjezdu z Diany mi to ustřelovalo a musela jsem proto jet opatrněji. Karlovarská trať má svoje kouzlo, i mně se moc líbí. Dnes navíc vyšlo počasí, ani moc vedro ani zima a v lesích byl příjemný vzduch.Trať byla hodně suchá, zato tradiční brod přes říčku Teplá byl pod vodou až moc. Kluci na čele závodu to ještě stihli projet v pohodě. My jsme už žádné slitování neměli, nám tam už přišla velká vlna z přehrady. Kolo jsem proto přes vodu nesla, měla jsem problém to i projít, jak to tam klouzalo. Přede mnou jel jeden místní borec s nápisem na dresu 'Tukan'. Když šel přes vodu tak prohlásil: 'Já toho Dana zabiju, on to zase pustil!’ Vary jsou zkrátka boží!” ukončila veselou příhodou povídání Jana Pichlíková.

Za ní na druhém místě dojela Kateřina Drhová (Česká spořitelna - Accolade) a třetí Božena Kučerová (Kola-BBM.cz).


Podrobnou reportáž a fotogalerii připravujeme na pondělí.

 

Kompletní výsledky najdete ZDE.


Karlovarský AM bikemaraton České spořitelny 2018


Muži 58 km

Ženy 58 km


Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé