Výsledky - Znojmo Burčák Tour Kooperativy 2019

Autor

Jan Strož a Klára Pavelková zvítězili v nejblativějším závodě letošního Kola pro život.

Výsledky - Znojmo Burčák Tour Kooperativy 2019

Domácímu znojemskému týmu EthicSport Cycling deštivé počasí se spoustou mazlavého bláta svědčilo náramně. Na stupních vítězů v absolutním pořadí obsadili první, druhé a čtvrté místo.

Jan Strož (EthicSport Cycling team) 1. místo, trasa B (57 km), 1:55:14: „Naposledy jsem vyhrál v kápéžetku Odry a Vrchlabí. To bylo v roce 2014. Takže nějaký pátek už to je. Jsem proto moc rád, že se mi po delší době opět podařilo zvítězit. Navíc tady to bylo na domácí trati a jasně, že to o to více potěší :-) Na mokrý podmínky jsem se dopředu připravoval. Do závodu jsem s tím šel, že by to mohlo vyjít. Kdyby se jelo na suchu, tak bych neměl šanci. Už na pátým kilometru v prvním kopci jsem za to vzal. Čelo se nadělilo, vepředu zůstala jen menší skupinka. Na desátým kilometru jsem klukům tvrdě nastoupil. Byl to úsek, kde začínalo bláto a kaluže. Nechtěl jsem se tam někde motat ze strany na stranu…"

Honza Strož v úniku na 15. kilometru...

"Tyhle těžký podmínky na sílu mi svědčí. Vypracoval jsem si hned větší náskok. Bylo to i díky tomu, že Pavel Boudný má pořádný motor a já věděl, že skupinu pronásledovatelů nebude tahat a pomůže mi. Hlídal jsem si watty. Věděl jsem, že při tomhle tempu mě kluci nemůžou dojet. Trošku jsem si pak zvolnil a skoro se mi to vymstilo, protože náskok se zkrátil před cílem jen na pár vteřin. Říká se, že když zvítězíš, tak to ani nebolí. Ale ty dnešní podmínky na trati byly fakt extrémní! Asi na třech, čtyřech místech jsem musel z kola, protože to nešlo projet. Ale jinak jsem se snažil pořád jet na kole, protože je vždycky lepší, když můžeš jet a nemusíš běžet :-) Hodně lidí mě už nevěřilo, že bych mohl zajet nějaký výsledek. Dnes jsem ukázal, že na to pořád mám. Bomba! A děkuji týmu.“

Ani pořádná stojka na trati mu nedělala problémy. Strožík letěl a soupeři v nedohlednu...


Klára Pavelková (SUP Girls) si v kategorii žen zopakovala vítězství z Plzně. Vyhrála v čase 2:15:28. Druhá dojela Zuzana Šafářová (Česká spořitelna Specialized Junior MTB team) a třetí Barbora Průdková (Ghost team).

Klára Pavelková se statečně pere s tratí

 

Kompletní výsledky najdete ZDE.

Reportáž a fotogalerii připravujeme na neděli a pondělí.


Znojmo Burčák Tour Kooperativy 2019


Muži, trasa B, 57 km

Ženy, trasa B, 57 km


Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé