Žádný Halloween! Na Burčák Tour se budou dlabat dýně už na začátku září

Autor

Tradiční dětská soutěž, ve které se dlabou a zdobí dýňové obličeje, je opět tady. Skvělá zábava pro celou rodinu se uskuteční v Dětském klubu Znojmo Burčák Tour  Koopertivy (8. 9. 2018). Partnerem soutěže je společnost "efko".

 

Žádný Halloween! Na Burčák Tour se budou dlabat dýně už na začátku září

Pro děti máme super zprávu! Stejně jako na předchozích znojemských závodech seriálu Kolo pro život a ČT Déčko Junior Trophy, bude i letos součástí doprovodného programu Znojmo Burčák Tour Kooperativy 2018 oblíbené klání v dlabání dýní. Soutěž se jmenuje "O nejlepší škrabku".

Pořadatelé ze Znojma mysleli na soutěž včas a zprávy z polí i ze skladu jsou pozitivní. Oranžových i zelenožlutě žíhaných kebulí je dostatek a v dobré kvalitě. Nic tedy nebrání tomu, aby se v prostorách Dětského klubu uskutečnilo 6. kolo kreativní soutěže, při kterém se baví celá rodina. V této soutěži je pomoc rodičů v rozumné míře povolena, takže mobilní umývadlo TOI TOI užijí malí i dospělí.

O dýně není ve Znojmě nouze. Obdivovat je mohou i závodníci na startu hlavního závodu...

Mladé usměvavé asistentky jsou na dlabací akci přichystaná. Protože z předchozích ročníků dobře ví, co je třeba, přivezou do zázemí u Louckého kláštera nože, škrabky a lžíce i velké lavory na vydlabaný odpad, ze kterého si zájemci mohou domů vzít, co chtějí. Taková hustá nedělní dýňová polévka rozhodně není k zahození a ze semínek vám zase příští rok může na zahradě vyrůst krásná nová tykev. Jedná se o akci tak trochu „upatlanou“, takže kromě umývadla, které bude jako vždy přistaveno přímo u stanu Dětského klubu, nebudou chybět ani papírové ubrousky. S nějakým tím ušpiněním se ale musí počítat.

Z hromady tykví obecných si vyberete tu, na kterou si troufnete a která se vám nejvíc líbí. Předem si promyslíte, jaký výraz obličeje své dýni vdechnete. Vezmete náčiní (přinést si můžete samozřejmě i své z domova), seříznete čepičku se stopkou a ponoříte své ruce do oranžové kebule. Dlabete, dlabete a po vyhloubení dostatečného otvoru (pozor, abyste neztenčili lebku obličeje až moc, mohla by se vám potom, chudinka, zhroutit) s případnou plochou na dně pro svíčku, vyříznete zvenku obličej. Při zdobení hlavy můžete použít i další ozdoby dle vlastního výběru: kaštany, žaludy, ořechy, větvičky, kamínky, listí, slupky od ořechů... Klidně vymyslete jakýkoliv bláznivý nápad :) Ozdoby volte přírodní nebo umělé, z jakýchkoliv materiálů... Po dokončení nechte dýně vystavené v Dětském klubu a nezapomeňte s asistentkami připnout lísteček se jménem autora!

Po dokončení nechte dýně vystavené v Dětském klubu. Autoři 10 nejzajímavějších a nejpovedenějších dýní (vybírá odborná porota z Dětského klubu a vedení KPŽ) obdrží na stupních vítězů dárkové tašky od partnera závodu a dětské dýňové soutěže, společnosti efko

Vyhlášení vítězů se uskuteční v 15:30 na pódiu. Po vyhlášení si můžete svůj výtvor odvézt domů, vystavit si ho jako ozdobu u vchodu do dveří, na okně nebo na stolku. Večer tykvičce nezapomeňte zapálit svíčku.

Přijďte si do Dětského klubu ČT :D Junior Trophy ve Znojmě užít soutěž, která se na KPŽ koná vždy jen jednou za rok!

 

 Foto: Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé