Zázemí Oderské Mlýnice v novém kabátu

Autor

Rekreační areál Spálovský mlýn má nového majitele, díky kterému prochází důkladnou revitalizací a rekonstrukcí.  Přijeďte se podívat na vlastní oči.

Zázemí Oderské Mlýnice v novém kabátu

Populární podnik z konce cyklistického kalendáře Kolo pro život - Oderská Mlýnice České spořitelny je nedílnou součástí seriálu již 18 let. Po celou dobu existence tohoto specifického a po sportovní i fanouškovské stránce jedinečného závodu poskytuje účastníkům a jejich doprovodům útulné zázemí rekreační areál Spálovský mlýn. Tady je srdce Mlýnice, start i cíl, zde se konají dětské závody, tady to celý den žije ve stanovém městečku, na tomto místě se všichni sejdou, aby zatleskali novým majitelům mlýnských kamenů na stupních vítězů. Areál má od roku 2017 nové majitele (Janta s.r.o. a Petra Švába), kteří cyklistice a dalším sportovním aktivitám fandí a snaží se naplno rozvíjet potenciál nádherného místa uprostřed přírody.

Asi vás překvapí, že datovaná a zaznamenaná historie areálu sahá až do 14. století. Od těch dob ale proteklo spousty vody v řece Odře, než sem zavítali první rekreanti užít si klid a pohodu barevných Oderských vrchů. Mlýn, náležející ke Spálovské tvrzi, vydržel požár, přeměnu na továrnu s umělými hnojivy i přestavbu na pilu. Celkem se zde vystřídalo 15 mlynářů. Od roku 1945 začal areál sloužit ke stejným účelům jako dnes, tedy převážně k rekreaci dětí.

V letošním ročníku tohoto dětskou křídou popsaného a potem závodníků v kopci Mlýnice zkropeného závodu se můžete těšit na lepší podmínky a útulnější prostředí zázemí. Aktuálně v areálu proběhly terénní úpravy a ořez náletových dřevin, aby se ke všem dostalo více slunečních paprsků. Probíhají také opravy budov, plánuje se rekonstrukce vodní nádrže. Pro návštěvníky budou k dispozici zcela nová sociální zařízení v budově jídelny. Samozřejmě, že to není všechno, ale chceme si něco nechat do zásoby, abyste se měli na co těšit! Pokud nevěříte, přijeďte se přesvědčit na vlastní oči!

Spálovský mlýn – rekreační areál v přírodě dokonce pod novým vedením nabízí víc než jen oblíbenou bikerskou „Mlýnici“. V průběhu letní sezóny poskytuje zázemí pro organizaci škol v přírodě, školních výletů, letních táborů, adaptačních kurzů nebo také rodinných a soukromých akcí. Neváhejte tedy a přijeďte areál omrknout ještě před 22. září, třeba s celou rodinou s kolem, pěšky, na den a klidně i třeba na delší dobu či letní prázdniny.

Více o možnosti ubytování a dalších informacíZDE 

 

 

 

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé