24. sezonu Kola pro život odstartoval Radek Jaroš

Autor

Seriál Kolo pro život, vstoupil do své 24. sezony. První závod „Bikemaraton Beroun Kooperativy“, který se jel v sobotu 29.4. zavítal do královského města Beroun. Na start se postavilo víc než 1500 cyklistů z celé republiky. Stylově jednotlivé trasy odstartoval Radek Jaroš, nejúspěšnější český himálajský horolezec, který má slabost i pro cyklistiku. Počasí pravda nebylo úplně ideální, ale co, neexistuje špatné počasí, jen špatně oblečený cyklista. Právě spokojené obličeje závodníků s „bahenním“ make-upem vše potvrdili.

24. sezonu Kola pro život odstartoval Radek Jaroš

Závodilo se hned od startu v úvodní části přišlo první stoupání, které závodníky roztrhalo. V náročném terénu si to rozdalo 808 borců (samozřejmě i žen), kteří podali skvělé výkony. Jediný, kdo letos závodu úplně nepřál bylo počasí, dešťové přeháňky udělaly trať zase o něco těžší, přibylo bahno, ale nakonec i to k tomuto sportu patří. Ale ti, kteří přijeli a závodili odjížděli spokojeni a unaveni. 

Horolezec na startu 

Podpořit a namotivovat k výkonům přišel i nový ambasador seriálu Kolo pro živit Radek Jaroš, který symbolicky odstartoval trasu B, která měřila 51 kilometrů i trasa C s délkou dlouhá 33 kilometrů. Povzbuzení do závodu od horolezecké ikony byla pro závodníky jistě velká výzva. Radek sám sedlá bike i silničku v rámci svého tréninku. Uznal, že si organizátoři mákli a snažili se o zatraktivnění tratí, udělali jsme lepší technické pasáže.  
„Delší dobu jsme na závodech ambasadora neměli. Hledali jsme osobnost s přesahem, která může být vzorem pro veřejnost. A Radek Jaroš přesně tohle splňuje, “vysvětlil Tomáš Pravenec, ředitel Petr Čech Sport.

Jak vše dopadlo?

Trasa B MUŽI

  1. RYDVAL Filip, D2mont Merida
  2. HNÍK Karel, D2mont Merida
  3. BENEŠ Jan, Ski a Bike Centrum Radotín

Trasa B ŽENY

  1. FRIDRICHOVÁ Lenka, ELEVEN HEAD CST TEAM
  2. MILEC JIŘINCOVÁ Jana
  3. BARÁKOVÁ Markéta, Ski a Bike Centrum Radotín

Další výsledky zde

Kolo pro děti 

Sportujících dětí, cyklistického potěru tu bylo opravdu dost a to díky podpoře nového maskota pana Bidona a především pomoci města Beroun, které poskytlo berounským dětem startovné zdarma a společně s pořadateli připravili dětský sportovní den s doprovodným program: dopravní hřiště, sportovní stanoviště a samozřejmě ceny za výkony od partnera projektu Kooperativy. „Stále více si uvědomujeme, jak je rozvoj komplexních pohybových aktivit pro děti důležitý, snažíme se tomuto trendu jít naproti a vytvářet vhodné příležitosti,“ říká Dušan Tomčo, místostarosta města Beroun.

DEPO Kooperativa servis jako pro profíky 

Stejně jako u profesionálních závodů je pro účastníky připraveno depo od partnera Kooperativy zázemí, v podobě technického servisu s profi mechaniky, úschovnou věcí, mycí zónou s boxy v MAXI sprchovém kontejneru, se sprchami zvlášť pro dámy a zvlášť pro pány.

Kolo pro život pokračuje už 20. května akcí Trans Brdy s 211 v Dobřichovicích. 

Do Brd a DO KOPCE!
Autor

První závod seriálu Kolo pro život je za námi. Cože, vy jste u toho (ne)byli? Nevadí, máme tu pro vás další „vymazlený“ podnik nedaleko Prahy, který vede po brdských hřebenech, revírem, jenž je právem označovaný jako ráj bikerů. Brdy jsou nejvyšším ryze českým pohořím, a proto o stoupání a technické pasáže nebude nouze. Chceme uspokojit, po čem bikerovo srdce touží. Výzvy, poměření sil na trati, krásná místa, komplexní zázemí a pro „cyklistické rodiny“ program pro každého. Nezpomeňte, že nejlevnější startovné je možné pořídit do půlnoci 17. května a následně se potkáme v sobotu ZDE
 

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé