Sváteční den v sedle

Autor

Tým KPŽ přeje malým cyklistům krásný, sváteční den!

Sváteční den v sedle

Doporučujeme - oslavte „Mezinárodní den dětí“ s rodinou v sedle svého kamaráda.

 
Cyklistika je skvělý sport, který může dítě provázet celý život. Jak v dítěti probudit toho pravého cyklistického ducha a jak co nejvíc podpořit to, aby dítě kolo a pohyb obecně vnímalo jako přirozenou součást života?


Čím dřív, tím líp


S jízdou na kole můžete začít od nejútlejšího věku na odrážedle. Malé bikery a bikerky navíc skvěle připraví na klasické šlapací kolo. Naučí je rovnováze, koordinaci pohybů, dodá jim sebedůvěru a tolik potřebnou jistotu a chuť do dalšího učení. 


Příklady táhnou


Tím nejlepším příkladem jste vy sami, což určitě jste. Z jízdy na kole si můžete vybudovat i krásnou rodinnou tradici – vyrážejte na společné cyklistické akce, výlety a vytvořte si rituál, který opět posílí nejen vazbu mezi vámi a dítětem, ale také mezi malým cyklistou a jeho kolem. 


Udělejte z pohybu zábavu!


Pohyb je radost a radost, to je pohyb. Bude-li dítě pohyb vnímat jako radostnou a příjemnou aktivitu, bude jej samo aktivně vyhledávat. Vymyslete zábavné aktivity a zpříjemněte sobě i malému cyklistovi jízdu. 
Rádi Vám pomůžeme v rámci našeho seriálu můžete vyrazit na tzv. Décčko (Family jízdu) - nezávodní, pohodová vyjížďku po zabezpečené trati, o délce cca 20 km, vhodné pro rodiny s dětmi a cyklisty, kteří se rádi kochají okolními výhledy. Pro závodění chtivé malé bikery, máme dětské závody NOVA Junior Trophy – profesionálně zajištěné závody všech věkových kategoriích včetně odrážedel. 


A rada na závěr? 


Chvalte, oceňujte jednotlivé pokroky a úspěchy, buďte pozitivní a povzbuzujte. I malé úspěchy jednou povedou k velkým cílům. 
 

Kolo pro dítě? Vybírejte ho tak, aby dobře sedělo
Autor

Chystáte se za první velké vysvědčení koupit svému prvňáčkovi nové kolo? Žádný strach, není to až takový rébus. Výběr správného dětského kola sice má určitá specifika, ale většinou se stačí držet několika zásad.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé