Termíny Kolo pro život 2022 jsou na světě!

Autor

Každoročně očekávána chvíle je tu. Máme pro vás připraveny a potvrzeny termíny akcí KPŽ pro sezonu 2022. Termíny pro již neuvěřitelnou 23. sezonu projektu! Letos jsme si dali opravdu záležet a termínovku si tak do svých kalendářů a chytrých telefonů můžete zaznamenat velmi brzy. Kde sezonu otevřeme? Co je v ní nového? Odpovědi níže.

Termíny Kolo pro život 2022 jsou na světě!

Skládání kompletní termínovky je u tak rozsáhlého seriálu dlouhodobá záležitost. Chtěli jsme vám termíny ukázat co nejdříve a jsme rádi, že se nám to povedlo. Termínovku už mohli zaznamenat návštěvníci Finálového večera před víkendem. 

Co je v termínovce zásadní?

Návrat k 15 závodním dnům

Poprvé v historii bude mít seriál KPŽ méně než 15 akcí. Po několika letech, kdy jsme se dostali až na 19 závodních dní, se vracíme ke klasickému počtu, tedy k 15 dnům plných cyklistiky. Pro příští rok jsme stanovili celkový počet akcí na 12. K tomuto kroku jsme přistoupili po diskuzích s partnery, účastníky a také po důkladné ekonomické úvaze. Chceme stále poskytovat ty nejlepší možné služby, držet standard bezpečnostního zajištění na našich akcích a zároveň nechceme jít cestou zdražování startovného. 

Lokality

Vědomě si zachováváme důležitou celorepublikovou působnost, nejoblíbenější akce a srdeční záležitosti jsme se snažili v termínovce ponechat. Aktuálně se loučíme s Hustopečemi, Karlštejnem a Kraličákem, který jsme si vyzkoušeli v letošním roce a reakce z řad bikerů na něj byly skvělé. Na Kraličáku plánujeme samostatný MTB projekt, který vám představíme do konce roku a Karlštejn plánujeme využít jako oficiální zahájení sezony, podobně jako letos, tedy individuální formou, mimo struktury našich bodovacích soutěží. 

Dvoudenní festivaly

Po zkušenostech z letošního a minulého roku, je to něco, co chceme dále rozvíjet, programově rozšiřovat a v daných lokalitách (Orlík, Znojmo, Nové Město na Moravě) připravit vícedenní program pro cyklisty všech zaměření a zájmů. Při těchto našich velkých akcí s vysokou účastí, zaručuje program rozdělený do dvou dnů, dostatek komfortu a pohodlí pro sobotní závoďáky i pro více hobby sportovce a děti na neděli. Oba dva dny programu budeme více propojovat, našim cílem je vytvořit v těchto lokalitách program, na který se budete těšit celý rok. Zvažujeme např. zařazení sobotních koncertů, připravujeme spolupráce s hotely v blízkém okolí a s lokálními turistickými centry. 

Jednodenní akce

Akce, bez kterých si seriál KPŽ nelze představit. Lokality, které jsou s námi některé od úplného začátku. Součástí budou vždy závodní trasy B, C, dětské závody a Family jízda. Program budeme dle lokalit a možností tratí a areálu doplňovat o další alternativy – gravel, UCI trasy A, trasa E (nezávodní vyzkoušení si trasy C po vzoru letošního Karlštejna). 


Tady je, termínová listina pro rok 2022:

 

 

Permice, startovné, bodovací soutěže, UCI

Po zveřejnění termínovky vám dáme pár dní na vstřebání informací, utřídění si myšlenek a naplánování si sezony 2022. Do konce tohoto týdne spustíme předvánoční prodej permic, od pondělí 1. listopadu bude možné zakoupit jednotlivé startovné a zároveň představíme aktualizovaná pravidla. Letos si užijete UCI trasu A na Drásalovi, v Brdech a v Novém Městě na Moravě. 

Kdo si na našem eshopu pořídí permici v předvánočním čase, může se těšit na set samolepek s vlastním jménem.


 

Tým #kolopro

Kolo pro dítě? Vybírejte ho tak, aby dobře sedělo
Autor

Chystáte se za první velké vysvědčení koupit svému prvňáčkovi nové kolo? Žádný strach, není to až takový rébus. Výběr správného dětského kola sice má určitá specifika, ale většinou se stačí držet několika zásad.

Pokračovat ve čtení

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé