6. 10. 2020

Steaková hitparáda KPŽ 2020

Říká se, že láska prochází žaludkem. A když máte rádi horská kola a jezdíte pravidelně závody Kola pro život, je dobré najít si v místě konání jednotlivých akcí seriálu vždy nějakou dobrou restauraci, abyste se posilnili před výkonem nebo po něm něčím dobrým do bříška...

Steaková hitparáda KPŽ 2020

Gurmánští stavitelé tratí Junior Trophy (Bóďa, Martin a Matěj Půlpánovi) se proto rozhodli, že letos sestaví steakovou hitparádu. V každé destinaci, kde se letos konal závod KPŽ, si vybrali jednu restauraci a v ní si objednali předzávodní steak. Většinou preferovali maso z pravé svíčkové a jako přílohu fazolky. Podle toho, jak jim chutnalo, vznikl níže uvedený žebříček. Nechte se pro příští rok inspirovat!

  1. Odry: Vítkov – restaurace Františkův Dvůr
  2. Beroun: Beroun – restaurace Na Baště
  3. Mladá Boleslav: Klášterec nad Jizerou – restaurace Skála
  4. Orlík: Orlík Vystrkov – restaurace Orlík
  5. Plzeň: Plzeň – restaurace Švejk
  6. Holešov: Holešov – restaurace Tacl
  7. Dobříš: Dobříš – restaurace Zámecká
  8. Chrudim: Pardubice – restaurace St. Patrik
  9. Ralsko: Česká Lípa – restaurace Střelák
  10. Znojmo: Znojmo – restaurace Tusco
  11. Hustopeče: Hustopeče – restaurace Rustical
  12. Zadov: Zadov – restaurace Dobrá chata

 1. místo Františkův Dvůr
Nad údolím, kde se koná populární Oderská Mlýnice je statek s koňmi a dobytkem kde se nachází i Františkův Dvůr. Místní šéf Richard s mocným hlasem dokáže na talíři vykouzlit takovou laskominu z hovězího, že se sem budete chtít i příští rok vrátit. A co teprve když si dáte jako zákusek domácí Cheese Cake. Jednoznačný vítěz letošní masové hitparády.

2. místo Na Baště
Beroun nabízí velký výběr restaurací. Volba nakonec padla na rodinný podnik sídlící v samém centru historického Berouna. Malý podnik se jmenuje Na Baště a o jeho chod se stará otec s dcerou. Nutno říci, že tatík v podobě kuchaře umí udělat výborný steak.

3. místo Skála
Nejdémoničtější místo pro restauraci najdete asi v Klášterci nad Jizerou a je to podnik příhodně nazvaný Skála. Sem se vyplatí zajet, když se konají závody v nedaleké Mladé Boleslavi. Prostory restaurace byly totiž ručně vytesány do skály mnichy, kteří stavěli zmiňovaný klášter. Super prostředí a super masíčko

4. místo Orlík
Někdy musíte v místě závodu do restaurace dojet a někdy stačí ujít pár kroků. Ten druhý případ platí pro závody na Vystrkově. Místní hotel Orlík má vlastní restauraci, kde si ale musíte steak objednat raději dopředu, protože o závodním víkendu mají pouze „meníčka“. Léty zkušení strávníci, ale ví, jak na to. Steak v restauraci Orlík měl výborně opečenou kůrku.

5. místo Švejk
Vybrat tu správnou hospodu v západočeské metropoli Plzni je hodně složitý úkol. Po omrknutí několika podniků nakonec zvítězila restaurace Švejk – U pětatřicátníků. Je v centru města, a kromě dobře připraveného steaku mají pochopitelně super Plzeňské pivo.

6. místo Tacl
Legendární Drásal v Holešově máme spojený s restaurací Tacl, kterou najdete jen kousek od Holešovského zámku. I na Moravě dokazují, že umí udělat prvotřídní správně propečený steak.

 

7. místo Zámecká
Jeden z letošních závodů KPŽ s novým zázemím a trasami se konal v Dobříši, a tak jsme zkusili Zámeckou restauraci sídlící přímo na místní nepřehlédnutelné historické památce. V příjemném prostředí nám bylo naservírováno velice dobré jídlo.

  

8. místo St. Patrik
Závody v Chrudimi byl z hlediska volby restaurace tak trochu oříšek. Stavitelé Jétéčka jsou totiž z nedalekých Pardubic. Předzávodní steak proto nakonec objednali ve svém sídle. V Pardubicích je totiž výborná restaurace St. Partrik, kde mají v nabídce hned několik steaků. Lze jen doporučit!

9. místo Střelák
Najít restauraci na letišti v Ralsku je nadlidský úkol, takže hurá do nedaleké České Lípy. Tou nejlepší hospůdkou na steaky je prý Střelák. A opravdu, akorát ty fazolky na slanině jim moc nejdou…

 

10. místo  Tusco
Burčák Tour ve Znojmě znamená také velký výběr kvalitních stravovacích a napájecích podniků. Ale nebylo co řešit, na steak se zamířilo do léty prověřené restaurace Tusco, kde mají kromě těstovin vždy v nabídce i nějaký ten steak, i když bez fazolek…

11. místo  Rustical
Někde je restaurací hodně, ale jinde zase málo. Když si chcete dát steak v Hustopečích, tak je výběr hodně malý. Restaurace Rustical je ale jistota.

 

12. místo Dobrá chata
Nejmenší výběr steakových restaurací v místě konání závodu je na Zadově. Na Šumavském MTB maratonu je jedinou volbou Dobrou chatu, kde mají nejen dobré maso, ale umí také skvěle připravit grilovanou zeleninu.

 

 

Jediné místo, které v letošní hitparádě chybí je Nové Město na Moravě, kde měli pořadatelé i stavitelé tolik práce, že žádný podnik s masem nestihli navštívit. Příští rok to ale určitě napraví.
Snad jsme Vám udělili správné chutě a dali i tip, kam se vyplatí vyrazit za kulinářským zážitkem v rámci seriálu Kolo pro život 2021.

Skvělý bikerský podzim!

 

Text a foto: Bohdana a Martin Půlpánovi

Generální partner

Hlavní partneři

PARTNEŘI

DODAVATELÉ

Partneři Cyklopůjčovny Kola pro život

Generální mediální partner

HLAVNÍ MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Mediální partneři

Institucionální partneři

Realizaci podporuje

MARKETINGOVÝ PARTNER

Za podpory

Kolo pro život - Podpora

Přečtěte si:

Nejčastěji kladené dotazy

Nenašli jste odpověď na svůj dotaz?

 

Všechna práva vyhrazena. © Kolo pro život 2018.