Novoměstská Arena připravila pro rodiny s dětmi našlapaný program

Autor

Dětský seriál ČT Déčko Junior Trophy, Mistrovství ČT Déčko Junior Trophy, Junior Trophy Marathon pro mládež, nezávodní Fitness jízda pro rodiny s dětmi, našlapaný doprovodný program v areálu, sobotní večerní grilování s živou hudbou, výuka jízdy na kole a soutěže v Bike Academy, pumptrack, další nabitý doprovodný program pro nadcházející víkend v NMNM.

Novoměstská Arena připravila pro rodiny s dětmi našlapaný program

V konceptu celovíkendové prázdninové akce Kolo pro život – Vysočina Arena Tour České spořitelny (11 . – 12. 8. 2018) je věnována spousta prostoru dětem a jejich doprovodu. Vedle závodního programu se děti mohou zapojit do nezávodní jízdy na kole a ty starší dokonce vyzkoušet jízdu na elektrokole v rámci veletrhu Test & Expo. Připravený je rovněž výukový program Bike Academy v terénu, spousta soutěží, her a dovednostních aktivit.

PROGRAM VYSOČINA ARENA TOUR ČESKÉ SPOŘITELNY PRO DĚTI 

PÁTEK 10. 8. 2018
Prezence do všech závodů
Veletr Test & Expo (Více ZDE)

SOBOTA 11. 8. 2018
Prezence do sobotních a nedělních závodů

Junior Trophy Marathon (JTM): start 10:00
Soutěž mládeže 8 – 16 let. Závodníci soutěží mezi sebou na horských kolech v příslušných kategoriích podle věku a pohlaví na vyznačené dětské maratonské trati dlouhé 16 km (převýšení 430 m). Vyhlášeni a odměněni na stupních budou první tři kluci a holky ve vypsaných kategoriích (8 – 9, 10 – 11, 12 – 13, 14 – 16 let). Trasa vede stejně jako loni po okolních singltrecích, přibyly ale nové úseky po historických lyžařských tratích kolem Černé skály, kde se kdysi jezdívaly Světové poháry. Na rozdíl od loňské trasy nahoru-dolu, je trať pestřejší a zvlněnější, navíc dojezd do Areny je pro mladé jezdce bezpečnější a vede do cíle od Černého rybníku.

Startovné: 150 Kč Účastníci nedělních závodů ČT Déčko Junior Trophy nebo Fitness jízdy hradí za JTM pouze 100 Kč a Fitness jízdu mají zdarma. Celkem tedy 100 Kč za JT + 100 Kč za JTM = 200 Kč. Na prezenci si vyzvednou startovní čísla pro JTM a ČT :D JT.
JTM NMNM mapa a profil ZDE

Trasa D - Fitness jízda: start průběžný kdykoliv mezi 12:15 – 13:15 z Areny
Nezávodní vyjížďka rodičů s dětmi a dalšími bikery, kteří rádi volí pomalejší tempo a kochají se krásami krajiny. Ideální pro začátečníky. Start není hromadný, lze vyjet kdykoliv mezi 12:15 a 13:15. Vybrat si dokonce můžete ze dvou délek vyjížďky, 20 km nebo zkrácené vzdálenosti 12 km. Trasy byly oproti loňskému roku mírně upraveny. Zatímco kratší verze je profilově přívětivější s nižšími stoupáními a zvládnou ji i šestileté děti zvyklé jezdi na kole, do delší verze se po dohodě se soukromým majitelem lesů podařilo nově začlenit i krásné pasáže polesí kolem Tří studní.
Mapa a profil trasy D – Fitness jízdy ZDE



Starší děti (nad 13 let) mohou vyzkoušet jízdu na elektrokole v rámci veletrhu Test & Expo v areálu Areny nebo v blízkém okolí. Dětská elektrokola pro mladší ročníky nejsou k dispozici.

Večerní grilovačka od 19:00, k posledchu a tanci zahraje skupia Erika band. Vítáni jsou dospělí i děti. Pro prvních 200 účastníků špekáček zdarma :)

NEDĚLE 12. 8. 2018
ČT :D Junior Trophy: start 9:00 – 12:00
Závody dětí v 6 věkových kategoriích na horských kolech. Startuje se po kategoriích. Všechny děti obdrží za tento závod vyšší počet bodů do celoroční soutěže JT. Časy startů kategorií kluků a holek ZDE
První tři z kategorií 7 let a více budou vyhlášeni a odměněni na pódiu od 15:00. Malé děti budou na pódium pozvány všechny.
Slosování dětské tomboly: 15:30 

Mistrovství ČT :D Junior Trophy: start 9:00
Kromě klasického závodu ČT :D Junior Trophy se děti ve věku od 6 do 13 let mohou zapojit do Mistrovství, které se bude skládat ze dvou disciplín: Klasického závodu Junior Trophy a Junior Trophy Downhillu.
Podrobné informace k Mistrovství jsme psali ZDE 

Trasa D – Fitness jízda: start 11:00 - 12:00
Nezávodní vyjížďka rodičů s dětmi a dalšími bikery, kteří rádi volí pomalejší tempo a kochají se krásami krajiny. Ideální pro začátečníky. V NMNM není start hromadný, lze vyjet kdykoliv mezi 11:00 a 12:00. Vybrat si dokonce můžete z dvou délek vyjížďky 20 km nebo zkrácené vzdálenosti 12 km. Viz sobotní program.

V SOBOTU I NEDĚLI
Závodní program doplní v sobotu i neděli skvělý doprovodný program a cyklistický veletrh Test & Expo. Děti se mohou těšit na zábavný soutěžní program, tvůrčí dílnu a atrakce v Modré zóně České spořitelny, pro nejmenší je otevřený Dětský klub se spoustou hraček, her a soutěží, právě zde také mají šanci nakreslit si „svůj“ dres a v soutěži vyhrát ten pravý. Přichystaný je i pumptrack Chupa Chups s možností vyhrát zajímavé ceny.

Program Bike Academy
V rámci obou dnů (soboty i neděle), probíhá v areálu Česká spořitelny Specialized Bike Academy KPŽ výuka jízdy na kole pro děti i dospělé pod vedením zkušených lektorů – bikerů. Instruktoři vás naučí, jak se vypořádat s rovnováhou, výjezdy, sjezdy, překážkami. Ale třeba i jízdu po zadním kole, bunny hop a mnohem více. Holky nemusí mít strach a můžou se projet s excelentní bikerkou Janou Horákovou. Výuka probíhá zdarma a lze si ji dopředu rezervovat.
Více ZDE

Přijeďte tento víkend do Žďárských vrchů s dětmi. Počasí se má zklidnit, na kolo bude tak akorát a také program bude stát za to.

 

Foto: Martin Půlpán, Miloš Lubas

 

Tým Kolo pro život

Autor Tým Kolo pro život

Jsme bikeři, od roku 2000 se věnujeme organizaci největšího a nejoblíbenějšího amatérského cyklistického MTB seriálu u nás. Rádi tě uvidíme na startu!

Hlavní partneřiKooperativa
Veolia
Cardion
OFICIÁLNÍ PARTNER MOBILITYŠkoda nové
PartneřiČeská spořitelna
211
Nutrend
lawi
T-mobile
Oficiální DodavateléBeko
Playstation
Znovín Znojmo
Harfa
MTBiker
TKF
Birell
Alltraining
Austria
Sporthelp
Pan Pompo
Tchibo
Lipence
Rajec
ČD CARGO
Dodavatelé cenLoap
Kilpi
Horalky
Craft
CYKLISTICKÁ SEKCETREK
GIANT
Rock Machine
Generální Mediální PartnerTV NOVA
Hlavní Mediální PartneřiiSportcz
Impuls
Sport
iDnes Premium
Mediální Partneřimtbs.cz
Cyklistickey
za podporyCentrum rehabilitace a sportovni pece
FTVS NOVE
Kudy Z nudy černé